A "keresztény boszorkányok" szerint Jézus varázsló volt

 alt

Az első éves gyűlését fogja megrendezni 2019. április 14. és 21. között [az S4CNews 2019. februári cikke. A szerk.]  a Keresztény Boszorkányok Misztikus Iskolájának Szövetsége Salemben. Az egy hetes eseményen Prophet Calvin Witcher - akinek már a neve is több szempontból izgalmas - is részt vesz. Witcher nyíltan egyetért az esemény házigazdájával abban, hogy Jézus egy varázsló volt, a Biblia pedig a mágia könyve.

Valerie Love “tiszteletes”, az esemény megálmodója egy gyakorló keresztény boszorkányként azonosítja magát, a spirituális tudatosság elrendelt hírnökeként. Ő indította útjára a keresztény boszorkányok taníttatására a Szövetséget, hogy segítsen a keresztényeknek megtapasztalni a mágiát, melyet a kritikusok veszélyesnek bélyegeztek. 

Love ragaszkodik az állításához: semmi rossz nincs abban, ha a keresztények mágiát gyakorolnak, a Biblia figyelmeztetései ellenére.

Prophet Calvin Witcher, az éves gyűlés egyik vendége úgy nyilatkozott, hogy a keresztények mágia gyakorlása, az “erőteljes tanítás és tréning által közelebb hozza Isten üzenetét az emberiség számára, lehetővé téve a nem-tradicionális követőknek, hogy meghallják a remény hangját.”

“A Biblia egy nagy varázslásról szóló könyv. Emellett nem lehet csak úgy elmenni. Nem mondhatod, hogy Jézus nem volt varázsló. Egyszerűen nem”- tette hozzá Witcher.

Mikor megkérték, hogy ezt az állítását fejtse ki, Witcher rámutatott a Jézus által végbevitt csodákra, mint a mágia legkézenfekvőbb bizonyítékaira, írja a The Christian Post:

“Önök az általános értelmében beszélnek a varázslásról, pedig ez tulajdonképpen csak a természetes természetfelettivel való felcserélődésének képességéről van szó. Ennyi. Ez egy alkímiai folyamat. Ha a vizet borrá változtatod. Egy hallal és öt kenyérrel jóllakatni a tömeget – abszolút a mágia egyik formája. A vízen járás megtagadja az e világi törvényeket, melyek a fizikai létsíkot meghatározzák. Ez mind a mágia asztala.”

Love állítja, hogy ő boszorkányként született, de négytől harminc éves koráig el kellett fojtania valódi személyiségét, amíg a Jehova tanúi maguk közé kényszerítették. Elmondta, hogy őt soha nem tanították, hogy olyan dolgokat vigyen végbe, mint Jézus, de a János 14,12-ben világosan írva van, hogy követői nagyobb dolgokat visznek majd végbe, mint Ő.

Witcher erős pünkösdista háttérrel rendelkezik, amelyről így fogalmazott:

“A pünkösdisták erős alapokra helyeztek. Voltak eszközeink. Kenetekhez olajaink, imakendőink, a démonológiát pedig rendszeresen oktatták köreinkben. […] A Lélek ajándékairól beszéltünk. A mágiába való belépés innen már egészen könnyű volt. Az egyetlen dolog amit tettünk, hogy kiterjesztettük ezt a különleges erőt ezeken a sajátos gyakorlatokon kívülre.”

Ez a “legtermészetesebb”, hogy a kereszténységet és a boszorkányságot egybefésüljük, állítja Valerie Love. Witcher pedig vitatná azt a gondolatot, hogy az egyházi vezetők az emberek rabszolgasorban tartása ellen prédikálnának.

Egy nemrégiben elhunyt teológus, R. C. Sproul azonban egészen másként vélekedik a János 14,12-ről. Sproul szerint súlyos tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy nagyobb dolgokat fognak véghez vinni, mint Krisztus, még nagyobb erővel, még megdöbbentőbb dolgokat. A “nagyobb” jelzőnek egészen más vetülete van Krisztus mondandójában.

“Láthatod, hogy a keresztény egyház tört utat a rabszolgaság felszámolásában, a római aréna felszámolásában, az oktatás egész koncepciójának kidolgozásában, a jótékonysági kórházak és árvaházak létrehozásában és sok más humanitárius mozgalom megszervezésében. Személy szerint én azt gondolom, hogy Jézus ezekre gondolt, mikor a »nagyobb dolgokat« emlegette”- állítja Sproul.

“A sátán mindig angyalbőrben jön”- szokták mondani. Valóban nagyon veszélyes, hogy Valerie Love és Calvin Witcher a Szentírásra hivatkozva próbálják igazolni tetteiket, miközben ekézik az Egyházat, és több mint valószínű, csupán sekélyes mértékben rendelkezhetnek teológiai ismeretekkel.

A teljes cikk elolvasható itt.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.