Ők a szexuális forradalom új áldozatai

alt

Ha lenne olyan háború, melyben az áldozatok száma eléri az egymillió embert, akiket megöltek vagy megsebesítettek, a legtöbb ember drasztikus lépésre szánná el magát, hogy megállítsa ezt. Képzeld el, ha a legtöbb érintett fiatal lenne. Vegyük például az elesettek családját, barátait és az elesettek közösségét, akik szintén nagy veszteségeket szenvednének.

Ez a háború ma játszódik. Ez egy világméretű háború a szexuális úton terjedő betegségekkel, melyek a szexuális forradalom laza erkölcsének következményei. A háború teljes vesztesége nem egy millió halott vagy sebesült. Naponta egymilliónál több új eset van, minden nap, szerte a világon. A háborúnak még nincs vége. Tény, hogy az egészségügyi illetékesek nemigen tapasztalnak előrelépést a fertőzések megfékezésében az elmúlt öt évben.

Az Egészségügyi Világszervezet által közzétett tanulmány szerint  2016-ban 376 millió új eset (chlamydia, gonorrhea, trichomoniasis és szifilisz) fordult elő a 15-49 éves korosztályban között, ez a legutóbbi adat, melyre vonatkozóan adatok állnak rendelkezésre.

A fertőzés mértéke nem változott az öt évvel korábban gyűjtött adatokhoz képest.

Ez a sokkoló statisztika nem mutatja a háború okozta szenvedést. A szexuális úton terjedő betegségek következményei tönkretehetik a fertőzött személyek életét. Ha nem kezelik, a betegségek meddőséget, halva születést, méhen kívüli terhességet, szívbetegséget és neurológiai beteségségeket okozhatnak. A fertőzött embereknél fennáll a HIV kialakulásának kockázata is, ami AIDS-et okoz.

Mint minden háborúban, ez az ártatlan emberekre is hatással van. Sok betegnél nem alakulnak ki a tünetek, de még megfertőzhet másokat a napi vagy akár alkalmi kapcsolat által. Még tragikusabb, hogy az ártatlan babáknál a méhben ez későbbi születési rendellenességet, tüdőgyulladást és vakságot okozhat a fertőzött anya által. A szifilisz, mely a terhesség és a szülés alatt kaptak el, 200 000 halva születést és újszülött halált okozott 2016-ban.

Bár a legtöbb ilyen betegség gyógyítható, a kezelésére tett erőfeszítéseket gátolja a gyógyszer (ún. benzatin penicillin) globális hiánya. Ezen kívül az illetékesek jelentése szerint a gonorrhea egyes törzsei már rezisztensek az antibiotikumokkal szemben.

Ez a probléma krízis értéket ért el mára, nemzetközi egészségügyi vészhelyzetként kellene kezelni. Be kell vonni az embereket a betegségek felszámoláshozn, ahogy ez a múltban is megtörtént.

Ez a válság azonban eltér a többitől. Nem lehet leküzdeni jobb higiéniával vagy más egészséges szokásokkal. Ez nem csak orvosi, hanem erkölcsi probléma is.

Az emberek nem akarnak szembenézni ezzel a valósággal. Nem akarnak szembesülni a szexuális úton terjedő betegségek valódi okaival, laza erkölcsökkel és a kicsapongó viselkedéssel. Helyette inkább figyelmen kívül hagyják az igazságot. Az emberek bedőltek a hatvanas évek szexuális forradalmának mítoszainak, ahol azt állítják, hogy az embereknek joga van a házasságon kívüli szexuális tevékenységre. Azt állították, hogy a tisztaságot lehetetlen megtartani.

Így ahelyett, hogy intézkedéseket tennének, hogy megállítsák a háborút és az ilyen veszteségeket okozó a viselkedést, az emberek mindent megtesznek, hogy ez még rosszabb legyen. Olajat öntenek a tűzre. A tisztviselők még több fogamzásgátlást és abortuszt követelnek biztosítására, hogy ezek a cselekedteknek ne legyen hatása a születésre.

Egy hiperszexualizált, pornóval teli kultúra biztosítja azt, hogy mindenki a lehető legnagyobb mértékben kihasználja szexuális étvágyát.

„A nemi úton terjedő feartőzések világszerte történő terjedésének megállításában nem tapasztalható előrelépés” - nyilatkozta Dr. Peter Salama, az Egészségügyi Világszervezet általános egészségügyi ellátásért és életmódért felelős igazgatója. „Ez egy figyelmeztetés az összehangolt erőfeszítéshez, hogy mindenki mindenhol hozzáférhessen azokhoz a szolgáltatásokhoz, melyekre szükségük van, hogy megelőzzék és kezeljék ezeket a súlyos betegségeket.”

A cikk forrása angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.