"Felelős magatartás" szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással

alt

A pápai alamizsnás, Krajewski bíboros nemrég úgy nyilatkozott, hogy bár lehetséges a pápától áldást kérni, Ferenc pápa biztosan megtagadná az áldást Olaszország katolikus belügyminiszterétől, Matteo Salvinitől, a politikus bevándorlásellenes intézkedései miatt. 

Az évente Rómában megtartott Rome Life Forum idei konferenciáján, május 17-én, ennek kapcsán azt kérdezték egy közönségkérdésben az amerikai Raymond Burke bíborostól, hogy "Meg kell-e tagadni a pápai áldást egy olyan politikustól, aki szembeszáll a tömeges muszlim bevándorlással?". Az alábbiakban Burke bíboros válaszát idézzük. A kérdésről és válaszról készült videó ide kattintva megtekinthető. [A kép egy korábbi év Rome Life Forum-án készült.]

Mivel én nem osztok pápai áldást, erre nem válaszolhatok. De azt gondolom, az alapvető kérdés itt az, hogy aki szembeszáll a tömeges muszlim bevándorlással, az erkölcstelen tettet hajt-e végre, ami miatt mondjuk el kellene tiltani őt a szentáldozástól, vagy valami módon kinyilvánítani az ő nyilvános bűnösségét.

Szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással az én megítélésem szerint felelős magatartást jelent. Ne felejtsük el, hogy az Egyház tanításának meghatározása szerint a bevándorlók olyan egyének, akik nem tudnak a saját hazájukban élni. Ez pedig nem igaz a most érkező bevándorlókra, akik opportunisták, és különösen nem az iszlám esetére, ami a saját meghatározása szerint arra hivatott, hogy uralja a világot, nagy számban érkezve az országokba.

Nem kell rakétatudósoknak lennünk ahhoz, hogy lássuk, mi történt például Európában, olyan országokban, mint Franciaország, Németország, és itt, Olaszországban is. És ugyanez történik az Egyesült Államokban is. Egy nagyon érdekes könyv jelent meg "No-go zónák" címmel, ami olyan helyekről ír az Egyesült Államokban, ahol muszlim bevándorlók a saját törvénykezésüket vezették be, szembeszállva a törvényes állami hatóságokkal.

Így tehát a tömeges muszlim bevándorlást ellenezni valójában a hazafiság felelős gyakorlását jelenti az én megítélésem szerint. Olyan értelemben, hogy igen, azok az emberek, akik valódi menekültek, akik nem tudnak a saját hazájukban élni, őket be kell fogadnunk, és minden módon segítenünk kell őket. De nem ez a helyzet, amikor egyszerűen csak tömeges bevándorlásról van szó.

Forrás

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.