sweet jesus

Édes Jézus – ettől lefagysz

 

 Az Egyesült Államokban és Kanadában a közelmúltban nyitották meg a  “Sweet Jesus” (Édes Jézus) istenkáromló nevű jégkrémlánc első üzleteit.

A cég neve és logója súlyosan sértő. Az anyavállalat, a Monarch & Misfits honlapja szerint “Édes Jézus” egy étterem, mely  “bűnösök lágy szolgálatára és italaira” szakosodott. Ugyanez a webhely azt állította, hogy “240 kelyhet szolgálnak ki minden nap.” Egyik terméküket így hívják: “Oh Sweet Baby Jesus” (Ó, édes Jézus baba)

Nem maradhatunk csendben, amikor az Úr  nevét káromolják! Kérjük, hogy írja alá a petíciót, hogy ez a cég mielőbb változtassa meg a termék nevét. Az istenkáromlás nem lehet reklám része!

A vállalat korábban már visszavonta néhány taszító nevű termékét. De tovább kell harcolnunk: el kell távolítaniuk az Úr nevére történő  minden istenkáromló utalást!

A cég nemcsak az Úr nevét használja  hiábavalóan, de sátáni képekkel is összekeveri. A Jézus szóban az első S betű egy villámcsapást jelképez, mint a KISS rock-zenekar esetében, valamint az SS által használt náci stílusra emlékeztet, míg a “SWEET” szó T betűjét gyakran fordított keresztként ábrázolják a vállalat különböző termékein.

A cég megpróbálta elintézni a dolgot a következő nyilatkozattal:

A nevünket egy népszerű kifejezésből hoztuk létre, mellyel az emberek élvezetet, meglepetést vagy hitetlenséget fejeznek ki. Nem célunk, hogy kommentáljunk  bárkinek vallási vagy hitrendszerét, kulturális és vallási meggyőződését.” (SweetJesus4Life.com)

Az Úr nevének és a fordított keresztnek a használata nem csak tiszteletlen, de istenkáromlás!

A Monarchs & Misfits, az “Édes Jézus” mögött álló anyacég sokkoló hirdetést használt, mely közvetlen támadást jelentenek a keresztény értékek ellen. Az egyik ilyen hirdetésben ez szerepel: „Egyél úgy, mintha ez az utolsó vacsorád lenne.”

Szent Jeromos így tanít: “Egy kutya ugat a gazdája  védelmében, én meg csendben maradjak, amikor Istenemet káromolják?”

Forrás

Létrehozva 2019. január 8.