A Születés Hete rendezvény szellemi hátteréről

alt"A Születés Hete az évnek az a kiemelt hete, amikor a családalapítással kapcsolatos fontos információk egy egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat keretében koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára" - ezzel a semlegesnek tűnő mondattal indul a rendezvénysorozat ismertetése. De mi van valójában a háttérben?

 

A 2009. évi rendezvény programfüzetéből kiemelve a rendezvény lényegét: okkult technikák és előadások, "béke és erőszakmentessség" csomagolásban, családi körítéssel.

A teljesség nélkül listázom azokat a technikákat, amelyek (többek között Gál Péter atya könyve szerint is) a New Age alá tartoznak:

- akupunktúra, akupresszúra (Eőry Ajándok)
- kineziológia
- önmagunk gyógyítása, hanggal gyógyítás
- Mandala
- Tai Chi
- yóga
- makrobiotika
- Bach virágterápia
- holisztika
- aurafotó
- mind centering
- feng shui (a békéért)
- enneagram
- chi kung (öngyógyítás) stb.
 
a 2010. évi szolnoki rendezvény programjában ennél jóval kevesebb, első látásra ezoterikusnak tűnő programot találhatunk (Kriston intim torna*, természete gyógymódok). A 2011. évi program is tartalmaz számos ezoterikus elemet (Kriston torna, erőszakmentes kommunikáció, és fölbukkan egy holisztikus bába is). Az előadásokat tartó dúlák (szülést kísérő asszonyok) esetenként ezoterikus szakértőként hirdetik magukat más internetes oldalakon.
 
Ezek után talán nem meglepő, hogy a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége hirdeti a 2012. évi  rendezvényt - a fengshui.hu egyik oldalán (a nő dharmája, babahoroszkóp, és kismama shiatsu hívószavak mellett).
 
A rendezvényeken való részvételt a fentiek miatt csak erős megkülönböztetés mellett ajánljuk.

* A Kriston intim torna egyik definicója:

Az intim torna gyakorlatai nem teljesen új találmányok. Már az ősi jóga iratokban is vannak olyan gyakorlatok, melyek erősítik, kondicionálják a gát/medencealap területét, ennek egy részét bandha-nak hívják. Az intim torna gyakorlatai nem csak fizikai szinten működnek, tehát nem csak az izmokat dolgoztatják meg, hanem a finom energiák szintjén is idéznek elő változásokat, oldanak blokkokat. Kriston Andreának köszönhetjük egy igen komplex tréningprogram kidolgozását, mely a fentieken alapul és a fizikai, gyakorlati területtel foglalkozik.

Forrás

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.