Adventus Domini - Jöjj el, gazdim??

alt

Hívő keresztényként tiltakozom, hogy az Aldi, a ZooPlus, és a többi termékforgalmazó megszentségteleníti a legnagyobb és legszentebb ünnepet, az adventet, az Úr Jézus megszületésének ünnepét.

Az Úr nem azonos a gazdival, a kutya farokcsóválása nem egyenlő a karácsonyi várakozással, az Úr megszületésének megünneplésével.

Felháborítónak tartom, hogy a profit érdekében odavetik a vásárlók - a gazdik- elé ezt az ünnepi várakozást, és a Mammon érdekében tovább rombolják a keresztény erkölcsöt. 

A termékismertető így szól: 

"A karácsonyra való várakozás mindenkit örömmel tölt el! Tegye hőn szeretett négylábúja adventi időszakát felejthetetlenné a 8in1 adventi naptárral! Mind a 24 ajtócska finom snacket rejt, amivel növelheti kedvence karácsonyi hangulatát napról napra."

 Részlet a Wikipédiából:

"Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

**

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát."

Ahogy egy keresztény levélíró megfogalmazta:

"A HelloKittys és Transformeres adventi naptárnál nem gondoltam, hogy van lejjebb, és íme: ma megakadt a szemem ezen a macskáknak és kutyáknak szóló adventi naptáron.

Megjegyzem: Jézus sehol sem szerepel karácsony kapcsán, (bár az állatok esetén jobb is, ha nem a Szent Családba harapnak)"

 

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.