A liberalizmusról

alt

Nem akarod Istent? Akkor a káosz az, amit választasz.

Törvény, rend, tisztesség - és a mennyország –, ezt mind elveszíted!

Bármilyen hibát is követett el a kezdet óta a Tradition, Family, Property (Hagyomány, Család, Tulajdon, a továbbiakban: TFP, a ford.) szervezet, örömmel mondhatom, hogy jó munkát végeznek ma az Egyesült Államokban.

A Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. címen igényelhető körlevelekben ezt a három fontos kérdést ismertetik, hogy a katolikus hitnek hogyan kell működnie a mai démoni világban. Az esszék nem túl mélyek, hogy a hétköznapi olvasók is megértsék, de nem is sekélyesek. Lehet, hogy nem tévedhetetlenek, de átgondoltak és kiforrottak, gyakran foglalkoznak a mai egyház és a világ fontos kérdéseivel. Példaként összefoglalják a liberális elme négy jellemzőjét, melyek a társadalom pusztulását okozzák: íme az amerikai TFP egy hónappal ezelőtti körleve.

A mai társadalom töredezett és polarizált állapota azt bizonyítja, hogy valami nagyon elromlott. A konzervatívok gyakran hibáztatják a liberális aktivistákat a zűrzavar miatt a politika és a média világában. A liberálisok ’oszlatási’ tevékenysége egy teljesen liberális gondolkodásmódból származik, mely széles körben elterjedt. Majdnem mindenki elfogadja a klasszikus liberalizmus alapelveit, melyeket az amerikai alkotmány rögzített, de amit akkor az amerikai keresztény örökség módosított. Azt az örökséget most erősen tagadják, a liberális elvek teljes feloldódása mára nyilvánvalóvá vált, nem úgy, mint régebben. Annak érdekében, hogy lássuk, honnan érkezik a káosz, nézzük meg a liberális gondolkodás négy jellemzőjét.

  1. 1. A liberális elme mindig elfordul az objektív igazságtól. Arra törekszenek, hogy a könyörületesebbnek és kedvesebbnek tűnjenek, mint a „szívtelen konzervatívok”, a féligazságok által tévedésbe kerülnek, ami nem először fordul elő velük. Például a liberálisok elvileg ellenezhetik a bűnözést, de a gyakorlatban azt hirdetik, hogy bánjunk puhán a bűnözőkkel az állítólagos igazságtalanságok miatt, melyeket a bűnözők elszenvedhettek.
  2. 2. A kellemetlen és személytelen objektív igazság helyettesítésére a liberális elme mindig kellemes személyes véleményeket keres, hogy megerősítse saját gondolkodásmódját és cselekvését. A klasszikus példa a Legfelsőbb Bíróság 1992-es ítéletéből következik, amely megokolja az abortuszt: „a szabadság középpontjában a jog áll, meghatározni a létezés saját fogalmát, az univerzum jelentését és az emberi élet rejtélyét”.

3 A liberális elme mindig tévesen definiálja a szabadságot, mint jogot arra, hogy bárki bármit megtegyen. Ezzel a definícióval a puszta szeszély és a fantázia kerekedik felül. A liberálisok ezután bármit megkérdőjeleznek, ami ellenkezik a szeszélyükkel, de azt soha, ami őket igazolja.

4 A liberális elme soha nem kedveli a szabályokat és a törvényeket, ezeket automatikusan korlátozónak érzi. A valóságban a jog ésszerű előírásokból áll, melyeket a társadalom bármelyik illetékes hatósága terjeszt elő, mint alapvető dolgot a társadalmi közjó érdekében. De a liberálisok még az öltözködés vagy a nyelvtan szabályait is zokon veszik, ha úgy érzik, hogy azok túl szigorúak! Hogy helyettesítsék az igazság valódi Istenét és a Tízparancsolatot, létrehozzák saját istenüket, egy istent mindenféle könyörület fölött, a tíz ajánlás istenét.

Mind a négy jellemző az énre fókuszál. A liberalizmus szerint mindenki meghatározza saját magának, hogy mi az igaz és hamis, a helyes és rossz. Itt van az, ahol a társadalom lebomlik.

Valójában a liberalizmus önmagában nem képes létrehozni társadalmi rendet vagy társadalmat, csak a társadalom bomlását. Ha eddig túlélte, akkor ez csak a szilárd keresztény rend miatt volt, amit örökölt, és amit most szétbomlaszt. A liberálisok függnek attól, hogy mit pusztítanak el, és megsemmisítik azt, amitől függnek. 2018-ban egyre közelebb visznek a káoszhoz.

A liberalizmus alapvetően társadalomellenes. Egyetlen társadalom sem állhat antiszociális tagokból.

A liberalizmus az embereket csak egyre inkább elszigeteli, magányossá és frusztrálttá teheti. Csak arra képes, hogy az emberi életet minél inkább a szent és sérthetetlen egyének közötti összecsapások sorozatává változtassa át.

Kyrie eleison.

Forrás angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.