Vassula és egy szegedi karizmatikus

vassulaÉrdekes bejegyzésre bukkantam az interneten - megszívlelendő mind a Vassula-hívek, mind a karizmatikus megújulás (vezetői) számára. Bár a cikk egy éve íródott, semmit nem vesztett aktualitásából.

"Régen nem írtam ide, talán ez is jelzi a téma fontosságát a számomra.

Hamarosan városunkba, Szegedre látogat Vassula Rydén. Az üzeneteinek népszerűsítői hívogatják a résztvevőket, többek között olyan jó ismerőseim tanúságtételeivel, mint Kunszabó Zoli vagy László Viktor, vagy akár Emiliano Tardif – iskolánk egyik alapító tagjai – 1996-os véleményével.

Nos, a következő a helyzet: Amióta felnőtt keresztény vagyok, nem bírom a hamis prófétákat, nem bírom azon karizmatizmust, ahol a próféciákat nem különböztették meg, ahol szabadjára engedték és még a nyilvánvalóan hamis teológiát tartalmazó próféciákról sem említették meg, hogy ennek talán nem kellene hinni, ahol az ismeret szavák után soha nem hívják tanúságtételre azokat, akiket érintett a prófécia. Egész konkrétan viszont Vassula magánkinyilatkoztatásainak rajongói vágták ki a biztosítékot nálam, amit már végképp nem tudtam elviselni a karizmatikusok között. Miattuk nem nevezem magam karizmatikusnak:  ha ők belül vannak, akkor én kívül (a doboz címkéjéről el lehet vitatkozni, hogy valóban az van-e ráírva, hogy „Karizmatikus Megújulás”, de ez nem az én tisztem). Sok mindent el lehet viselni az egységért, Krisztusért, de ez nem fér bele, sőt ellentétes vele."

A teljes cikk elolvasható itt.

 

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.