Tényleg ördöggel cimborál, aki jógázik vagy zen meditációt végez?

alt

Frissítve

Köszönjük olvasónknak, hogy felhívta a figyelmet az elírásra, nem a 777blog, hanem a SZEMLÉLEK blog ajánlotta a cimborálást az ördöggel. Elnézést kérünk a 777blog szerkesztőitől. Hodász András atya ehhez kapcsolódó tanúságtételét-tanítását ezúton ajánluk a témához és örülünk, hogy ugyanígy gondolkodik az eset kapcsán. A szerk.

Igen, valóban az ördöggel cimborál. Nagyon nem ajánluk a részvételt azon a rendezvényen, amire a fenti címmel jelent meg egy programjavaslat a Szemlélek blogon.

Niklaus Brantschen svájci jezsuita szerzetes és zen mester tevékenységét nem tisztünk megítélni. A Szemlélek blog szerkesztőinek, a bizonytalan állásponttal rendelkezőknek, valamint a vallásközi párbeszéd lényegét illetően tájékozatlanoknak szeretnénk néhány írást ajánlani a zenről, buddhizmusról és keresztény meditációról.

Joseph Ratzinger bíboros, prefektus jegyzi A keresztény elmélkedés néhány szempontja című dokumentumot, amit a Katolikus Egyház püspökei számára készítettek 1999-ben.

Akik nem ismerik dr. Kovács Gábor atya írásait, azoknak először a Keresztény zen című írást ajánljuk figyelmükbe, továbbá egy laikus testvér írását a buddhizmusról és katolikusokról.

Itt van még Adrian Rogers frappáns írása Konfuciuszról, Buddháról és Jézusról, de mindenképpen megnézni ajánlom azt a rövid vidót, amiben korunk társadalmának alapkérdéseire Joseph-Marie Verlinde atya átélt tapasztalatának fényében ad választ. Nagy tisztelettel figyelmezteti és ad útmutatást azoknak, akik „az értelmet” a Kelet ösvényein elköteleződve keresik, … illetve akik ezoterikus-okkult praktikákat gyakorolnak.

A jóga elmélete és gyakorlata nem összeegyeztethető a kereszténységgel - James Manjackal atya részletes elemzése a témáról alapmű ezekben a kérdésekben.

A legfrissebb írást Christianae jegyzi, aki Komoly, hogy árthat a jóga? című fordításában foglalja össze, miért nem egyeztethető össze a jóga a kereszténységgel.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.