Az "új medicina" jelenségről

ujmedicinaLevelezőlistán érkezett a hír: egy katolikus testvérünk szerint a rák gyógyítható. A hírre természetesen számos válaszlevél érkezett. Köszönet Ibaneznek a közzététel lehetőségéért. (A szerk.)

Az egész "új medicina" arról szól, hogy kivétel nélkül minden betegség lelki eredetű, és minden konkrét betegséget egy-egy konkrét belső konfliktus okoz. Le is írják, hogy ha allergiád van, az ilyen konfliktusból származik, ha végbélrákod, az amolyanból. Mindig, mindenkinél. Szerintük olyan ez, mint "az orvostudomány periódusos rendszere", pontos és egyértelmű megfeleltetéssel a lelki ok és a testi tünet között. (Példaként leírja a honlapon az ismertető, hogy valakit kirúgtak a munkahelyéről, és ezt "nem tudja megemészteni", akkor az gyomorrákot okoz, mert a szervezet túlszaporítja az emésztést segítő, gyomorsavtermelő sejteket.) És persze a lényeg, hogy ha megszünteted a kiváltó okot, megszűnik a tünete is, vagyis a konfliktuskezelés automatikusan meggyógyítja a konfliktus által okozott rákot, autizmust.

Itt fejeltem le a billentyűzetet.

Első levél

Az új medicina kitalálóját, akinek orvosi, fizikus és teológus diplomája is van, eltiltották orvosi hivatása gyakorlásától, azzal az egyszerű indokkal, hogy sarlatán; később börtönbe is csukták, mert a tilalom ellenére tovább praktizált és terjesztette a tanait. A honlap őt "korunk Galileijének" nevezi, a Pénz-érdek mártírjának állítja be, és a bírósági pereket a lángelméket máglyára küldő inkvizícióhoz hasonlítja. Állítólag "1998. szeptember 8-án és 9-én a szlovákiai Trnava Egyetem végrehajtotta és hatóságilag igazolta a Új Orvostudomány maradéktalan helytállóságát". Erről az állítólagos kísérletről semmilyen bővebb adatot vagy hivatalos eredményt nem közölnek (ki lepődött meg ezen?), de minden valódi kutató jogos kétkedéssel fogad egy olyan állítást, miszerint a hagyományos orvoslást kihajító, teljesen új alapokra épülő orvostudományi felfogást és gyógyítási módszert egy kétnapos kísérlettel igazolni lehet. Pláne "hatóságilag", bármit is jelentsen ez.

Szomorúan fedeztem fel a honlapon egy linket, ami "A Szív" jezsuita újság Istenélmény az "újmedicinában" című cikkéhez vezet. Különösebben nem meglepő, hiszen a jezsuiták sok érdemük mellett a keleti tanokra és az ezotériára való káros nyitottságukról is ismertek, az újság pedig korábban is kiállt hasonló "problémás területek" (például a horoszkóp) mellett. Jelen cikk szerzője lelkesen emlegeti Roger testvért, meg Jézus szavait a kereszten; és a betegség - újmedicina szerinti - kiváltó konfliktusának keresését azonosítja azzal, amikor a keresztény ember a szenvedésben az értelmet és Isten akaratát keresi.

Úgy érzem, mindezt nem kell különösebben kommentálnom. Talán csak annyit: természetesen van kapcsolat a lelki-pszichikai állapotunk és a testünk betegségei között, de nem ilyen, mindig érvényes, egy az egyben megfeleltetés.

Második levél

(Még egy adalék a szellemi kontextusról, a honlap programajánlójából.)

"Rezegj rá az életre meditációval!" - meditációs konfliktusoldás

A hagyományos módtól eltérően alkalmazva a meditációt az agynak azon képességét használjuk ki, hogy nem tesz különbséget megélt és elképzelt dolgok között, mindkettőt megtörténtnek tekinti. Az agy folyamatosan a jelenben van, számára nem létezik idődimenzió, és minden elképzelt dolgot úgy él meg, mintha most történne.
Ezeket a lehetőségeket felhasználva át tudjuk írni a múltban történt stresszt okozó emlékeket, amik a jelenünkben korlátként köszönnek vissza.

Egy összejövetel alkalmával:

 • átvesszük az általános belső munkához szükséges alap információkat
 • belenézünk a mélybe: pl.fogantatás, születés, magzati korban megélt stresszek oldása
 • foglalkozunk az épp aktuális csoportra érvényes tévhitekkel, korlátokkal és oldjuk őket
 • elsajátítunk egyszerű technikákat, amiket otthon is lehet majd hasznosítani
 • rengeteg információ fog elhangzani, hogy táguljon a látótér, nőjön a tudatosság
 • összpontosítjuk a csoportenergiát, hogy még fokozzuk a rezgésszintet

Mire számíthatsz? Mivel fénnyel és feltétel nélküli tiszta szeretettel fogunk dolgozni ezért:

 • megkönnyebbülés
 • fájdalom- és/vagy örömkönnyek
 • tágabb perspektívában látás, magasabb tudatosság
 • béke és szeretet érzése
 • korlátok folyamatos elengedése
 • önmagad jobb elfogadása szeretete(ennek mértéke csak rajtad múlik

Szóval ilyen az a híres konfliktusoldás. Fénnyel és tiszta szeretettel dolgozva, a csoportenergiát összpontosítva fokozza a rezgésszintet, hogy az agyunk ne tudjon különbséget tenni a valóság és a képzelet között, és amíg ebben az állapotban a fogantatáskori emlékeinkben vájkálunk, átírhatjuk a múltunk fájdalmas eseményeit. És voilá, a konfliktus megszüntetésével -- figyelitek, nem megoldottuk, hanem egyszerűen megszüntettük a múltban, mecsoda elegáns megoldás! -- maguktól megszűnnek a betegségeink, például a rák. Juppijé!

Harmadik levél

Bocsánat a levélözönért, de találtam egy még egyértelműbb programot a Biologika Szabadegyetem kínálatában, ezt muszáj megmutatnom:

"KRONOBIOLÓGIA ALAPISMERETEK - az élő anyag időbeli szerveződése

Ez a kurzus egy 5 részes holisztikus tanfolyamsorozat 1. modulja.

A 5 egymásra épülő modul a következő:

1. modul: Fejlődéslélektan, kronobiológia - EZ A MOSTANI HÉTVÉGE
2. modul: Bioenergetika, extraszenzorika
3. modul: Szimbólumok és számok rendszere
4. modul: Ezoterikus asztrológia
5. modul: Mikrokozmosz - Makrokozmosz*

* [Mikrokozmosz - Makrokozmosz: "A kicsi a nagy leképezése, a kettő között kapcsolat van, és amit az egyiken végrehajtunk, megtörténik a másikon is" - ezen a felfogáson alapul a feng shui, a horoszkóp, a talpreflexológia és a vudubaba is...- ibanez]

Némi magyarázat a végére

Az 5 biológiai természettörvényben leírt konfliktus sokk (DHS), érzelmi reakció nem akaratlagos, ám nem is a semmiből jön. Honnan jön? Szülői viselkedésmintákból? Korábbi élettapasztalatokból? [reinkarnáció! - ibanez] Hozott adottságainkból? Születésünk időpontja mennyiben határozza meg a viselkedésünket, egyes élethelyzetekre adott válaszreakciónkat? [horoszkóp! - ibanez] Megérthetjük-e a másik ember viselkedésének hátterét?

A kronobiológia egy adott napra jellemző földi bioritmus tipológiájának értelmezése. Személyiség elemzésnél nélkülözhetetlen, mivel a pszichológiai tesztek a jelenleg kialakult személyiséget, és nem az egyén veleszületett eredeti jellegzetességét határozzák meg!

A kronobiológiai születésnap elemzés három szinten nyújt információt az egyénről: fizikai, érzelmi és intellektuális szinten.

Pillanatok alatt beazonosítható az adott egyén jelleme és az is, hogy hol "esett át a ló túloldalára", mivel ha túlzásba viszi valaki valamely rá jellemző viselkedésformát, az is egyensúlytalansághoz vezet, ami nem egyébre készteti a vegetatív idegrendszert, mint a helyzethez való szervi alkalmazkodásra! Nem csak a helytelen, önmagára jellemzővel ellentétes viselkedésforma, hanem az egyensúlyi állapotból való kibillenés is beindíthat értelmes biológiai különprogramot! A kiszámított tények bemutatása által az illető kénytelen belátni tévedéseit és sokkal képlékenyebbé és hajlandóbbá válik a változtatás érdekében, mintha direkt módon közöljük vele, hogy mit tesz rosszul, mivel minden EGÓ, amint vádolva van, bezár vagy támad – és akkor minden értékes információ "falra hányt borsó" marad. "

Konklúzió

Azt hiszem, ezek után elég egyértelmű, hová sorolható ez a "szabadegyetem", a tanfolyamaival és az "új medicinájával" együtt...


A szerkesztő kiegészítése

Ibanez diagnózisát megerősítendő ajánlom még a magyar szkeptikusok fórumát a témában.

Share

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
6 nappal ezelőtt

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
17 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
80 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.