Az életszám elemzésről – nem ajánljuk

“A jóslások, jövendőmondások, álmok mit sem érnek, nem egyebek a vajúdó asszony képzelgéseinél.” (Sir 34,5)

Miért született a családba a gyermeked? Életszáma elárulja – így szól a csábító cím egy internetes portálon. De mi az életszám? Mi ez az egész?

Születési dátuma alapján mindenki rendelkezik egy életszámmal, amely megmutatja, hogy az embernek élete során milyen kihívásokkal kell megkűzdenie. Ez tehát maga a varázspálca, melyet meglengetve előre megtudhatunk sok mindent a jövőről. Varázserő egy számban? Igen. Ezt másképpen számmisztikának, numerológiának hívják.

Megtudhatjuk a jövőt? Igen. Ezt másképpen jóslásnak hívják.

Lehet, hogy okkult átverés áldozataivá válhatunk, ha életszámot számolunk? Nem lehet, hanem biztosan. Nem véletlenül taláhatók az életszámal kapcsolatos írások ezoterikus honlapokon.

A legjobb cikket ebben a témakörben a pápákkal kapcsolatos életszám számításban találtam: sorra elemzik vagy féltucat pápa megválasztásának numerológiai körülményeit. Bár a legelső hivatkozott cikkben csak egy-négy közötti életszámokat elemeztek, ebben az utolsó hivatkozásban a hat-nyolc közötti életszámokat sikerült megfejtenie a szerzőnek – még féltudományosnak sem nevezhető alapon.

A kedves olvasó remélem megbocsát, hogy a fenti cikket hivatkozásait nem adom meg – Gugli barát (nem szerzetes) segít bárkinek beazonosítani a forrásokat. Előre figyelmeztetek mindenkit, nem az élő víz forrását fogja megtalálni ez által.

Létrehozva 2015. március 16.