Agykontrol és Agyideg

Érdekes elnevezésű blogról érkezett látogató honlapunkra. A látogatás eredménye egy újabb írás, melyet agykontrollal foglalkozó szerző (Agyideg)  készített. Az írásban hivatkozott cikk honlapunk legnépszerűbb írásai között szerepel – Agykontroll keresztény szemmel.

A látogató írása sajátos értelmezést adott hitünk és egyházunk számos alaptanításának. Nem kívánom a cikk lelőhelyét megadni, mivel ennél szerencsésebb helyzetbe kerültem.

Honlapunk fenti cikkének szerzője -a téma alapos ismerője és volt agykontrollos- vette a tollát, nem kevés idejét, és igen részletes kommentben válaszolt a látogató megállapításaira. Csak a lényeges dolgokat emelte ki…

A következő írás igen hosszú. Kérlek ne sajnáld az időt és olvasd el az érvek és ellenérvek ragyogó sorozatát. Hálás köszönet ezért a hitvédelmi írásért, Isten fizesse meg fáradozásodat, Aranka.

A szerk.


Kedves Agyideg!

Felhívták a figyelmemet, hogy Ön megszólított és többször idézett engem egy honlapon a Vallástrauma című írásában. Végigolvastam a gondolatait, és úgy döntöttem, rászánom az időt, hogy újra elmondjam azt, amit az agykontrollról szóló cikkemben (amit Ön állítólag olvasott) nagyrészt már elmondtam. Ön (volt katolikus) istenhívőnek vallja magát, bár az írásából nem derült ki, milyen is az az isten, akiben Ön hisz. Sok témát vegyített egybe az írásában, néha nem is értettem, hogyan kapcsolódnak ezek egymáshoz, de annyit érzékelek, hogy mindent kiöntött, ami az Egyház iránti utálatát okozza, ráadásul mindet az én nyakamba öntötte. Bár nem érzem magam mindenben illetékesnek (például a boszorkányégetésben és a pedofíliában sem), mint egyszerű hívő, katolikus ember, megkísérlem, hogy válaszokat adjak. Időhiány miatt nem tudom kimerítően kivesézni minden mondatát (bocsásson meg érte), megpróbáltam kiemelni a lényegesebbeket. Amennyiben valamelyik témában nem kielégítő a tudásom, kérem, forduljon magasabb fórumokhoz.

Agyideg:
“Véletlen egybeesés lenne-e az is, hogy Ferenc pápa arra figyelmeztet minket, hogy az Antikrisztus beférkőzött az egyházba? “El Diablo vive en el Vaticano!” Többek között arra is felhívja a figyelmünket, hogy sok püspök van, aki kapcsolatban áll a gonosszal. Mindenütt ott vannak, és az egyik rituáléjuk a pedofília, amely során ők így energiát szívnak el. “

Aranka:
– “Mindenütt ott vannak” – ez egy általánosítás, amely semmiféle konkrétumot nem tartalmaz. Általánosságok ellen nem lehet érvelni, legfeljebb annyit, hogy ez általában nem igaz.
– “Rituáléjuk a pedofília” – Abban teljesen egyetértek Önnel, hogy a pedofília súlyos bűn, és legalább olyan nagy bűn azt eltakargatni. Az Egyház egyes tagjai ezen a téren nagyot hibáztak. Azért írom, hogy egyes tagjai, mert ugye az, hogy néhány pap vagy püspök elkövetett ilyen szörnyű dolgot, az nem jelenti következésszerűen azt, hogy az egész Egyház (melynek magam is tagja vagyok) ilyen. Ezen az alapon egy pedofil tanár miatt el lehet ítélni minden pedagógust, egy pedofil családapa miatt pedig minden családapát, márpedig ez képtelenség. Amiben nem értek egyet, az az, hogy a pedofília nem rituálé, finoman szólva is csúsztatás ilyen kontextusban említeni. Pedofília alatt felnőtt emberek nemileg éretlen gyermekek iránti szexuális vonzódását értjük.
– “El Diablo vive en el Vaticano!” – Nem konkrét személyről, az antikrisztusról, hanem általában a gonoszról, az ördögről van szó, és nem csak a pedofíliával, hanem az egyéb (pld. gazdasági visszaélések) bűnökkel kapcsolatosan is említi a Pápa.

Agyideg:
“Sok áldozatot a Vatikán azzal fenyeget, hogyha csendben maradnak, az Istennek tetsző.”

Aranka
– Most megint az általánosítás talaján leledzünk. Tessék szíves egy konkrét esetet említeni, amikor a Vaikán megfenyegetett egy áldozatot!

Agyideg:
“Mégis lebuknak, és mégsem esik erről szó sehol sem: “Hatalma kiterjedt minden törzsre, népre, nyelvre és nemzetre.” (Jel 13,8)”

Aranka:
– Sehol sem esik egy szó a lebukott papokról? Kedves Agyideg, olvas Ön újságot? Nézelődik a világhálón? Hallgat rádiót? Néz televíziót? Ha csak egy kérdésre is igennel válaszol, Ön előtt is nyilvánvaló, hogy a médiák előtt soha semmi sem marad rejtve, az főleg nem, amit az Egyház vagy egyházi emberek rovására írható.

Agyideg:
“Isten nevében hülyítenek és butítanak el egy egész világot addig, amíg mi ezt hagyjuk.”

Aranka:
– Nos, hát ne hagyja! Engedje inkább butítani magát az agykontroll egyháztól. Önnek ez szabadságában áll. Az Egyház senkire sem kényszeríti rá a saját tanait, viszont, aki az Egyházhoz tartozónak tartja magát, egyértelmű, hogy elfogadja azokat. Szabad a döntés. Én nem hallottam életem során olyan esetről, amikor valakit erőszakkal magához láncolt az Egyház. Amennyiben Önnek van ilyesmiről hallomása, kérem, tudassa velem is, hogy felszólalhassak ellene.

Agyideg:
“Amíg Jézus szeretetet, hitet és függetlenséget hirdet”

Aranka:
Jézus nem függetlenséget hirdetett, mert akkor bizony a lázadók élére állt volna, hogy elűzzék a római megszállókat, hanem szabadságot, olyan (lelki) szabadságot, mely Isten gyermekeit illeti meg. Ennek a szabadságnak valóban a szeretet az alapja. Szeretetből lehet szombat (pihenő) napon gyógyítani, mert “nem az ember van a szombatért, hanem a szombat az emberért”. Jézus sehol sem mondja, hogy legyenek függetlenek az emberek Istentől vagy az Egyháztól (mert gondolom, Ön az Egyháztól való függetlenségre gondol).

Létrehozva 2022. június 27.