Nemgyógyítók képzése az Édesvíz Kiadó szervezésében

“Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely-kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?” – ilyen kérdésekkel bombázza olvasóit a szkeptikus blog (ez persze a vicces rész). Örömre ad okot, hogy az áltudományos dolgokra adott és eképpen nagyon szakszerűnek látszó válaszok mögött sok esetben valami turpisság található. Nézzünk egy másik példát a blog oldaláról: a nemgyógyítókat.

“Az ezotéria egyik legnagyobb hazai terjesztője, az Édesvíz Kiadó kiadta egy amerikai (nem)gyógyító, Eric Pearll könyvét, melynek címe: Kapcsolatteremtő gyógyítás. De hogy ne csak a könyvön keresztül ismerkedhessenek meg a magyar olvasók a (nem)gyógyításnak ezzel a fajtájával, meg is hívták Magyarországra a szerzőt, aki ezekben a napokban tartja előadásait, szemináriumait  Budapesten.

Eric Pearl az alternatív gyógyászat egyik legvitathatóbb válfajának, az energiagyógyászatnak egy sajátos módját űzi, amely a kézrátételes gyógyítással rokon. Efféle (nem)gyógymódokat persze sok más (nem)gyógyító is kínál. Eric Pearl azonban felismerte, hogy sokkal több pénzt kereshet, ha nem csupán (nem)gyógyít, hanem könyvet is kiad módszeréről, a (nem)gyógyítópályára kacsintgatók számára pedig fizetős tanfolyamokat tart. Ebből egy nagy, nemzetközi biznisz lett, igen erős marketinggel: a könyvet számos nyelven kiadták, és Eric Pearl nemzetközi turnékon magyarázza el az ifjú nemgyógyítójelölteknek, hogyan is kell nemgyógyítani.

De mi is ez a „kapcsolatteremtő gyógyítás”? Első hallásra sokan talán arra gondolnak, hogy egy bensőséges emberi kapcsolat jön létre a gyógyító és a beteg között, és ez segíti elő a gyógyulást. Nos, egészen másról van itt szó. Elmondása szerint Eric Pearl akkor fedezte fel saját csodás képességeit, amikor egy cigányasszony kártyából jósolt neki, s közben mintegy mellékesen megemlítette azt a képességét is, hogy valaki testének a meridiánvonalait újra össze tudja kapcsolni a Földnek azzal a rácshálózatával, amely összeköti a csillagokkal és más bolygókkal. Ettől a cigányasszonytól tanulta Eric Pearl a „kapcsolatteremtő gyógyítás” alapjait – s most már látjuk, hogy a „kapcsolatteremtés” itt arra utal, hogy az embert valamilyen kozmikus vagy isteni energiákkal kell összekapcsolni. Pearl használja a „gyógyító frekvenciák” kifejezést is, de máskor Istenről, angyalokról, csillagokkal összekötő energiavonalakról is beszél. Úgy tűnik, maga sem tudja pontosan megfogalmazni, miről is van szó.”

Forrás: szkeptikus.blog.hu

Létrehozva 2012. március 8.