Téveszme, kritika, összefoglaló írások

Miért okoz szorongást a bepiszkolt cipő és az előszaggatott farmer?

alt

Volt olyan idő, amikor divat volt olyan ruhákat készíteni, melyek az emberekből a legjobbat hozták elő. Az volt az elképzelés, hogy szerényen és ízlésesen szépítsék az embert. Arra törekedtek, hogy elegánsnak, tisztának és vonzónak tűnjenek. A divat veszélye mindig a túlzás és a hiúság volt.

Változnak az idők. A divat új mélypontra jutott. Manapság az emberek a divatot arra használják, hogy alábecsüljék saját magukat. Az azonnali üzenetváltás eszközének tekintik a divatot, hogy megmutassák, kik szeretnének lenni. Mint a közösségi médiában, egy határozott képet kell mutatniuk.

Share
Bővebben...

Okkult-e a biodinamika?

alt

Ártatlannak tűnő és divatos gazdálkodási formáról küldött cikket egy levelezőtársam. A Biodinamikus Közhasznú Egyesület, mint a biodinamika, a Demeter-féle átállás, a mezőgazdaság kozmikus alapelvek szerinti működését terjesztő szervezet, honlapján teljes nyíltsággal beszél a működés alapjait jelentő antropozófiáról, és annak alapítójáról, Rudolf Steinerről. Az Egyesület hivatali óráit a Magyar Antropozófiai Társaság székházában tartja, szintén a honlap adatai szerint.

Rudolf Steiner az antropozófia mellett a Waldorf iskolák alapítója, a biodinamika mezőgazdasági alkalmazásának atyja is volt egyben.

Share
Bővebben...

A mainstream kultúra és a sátánizmus

alt

RÓMA, 2019. december 17 ( LifeSiteNews ) - Exorcisták figyelmeztetnek arra, hogy globális mozgalom működik a sátánizmus normalizálása érdekében, és elítélték a sátáni varázsigéket mint az emberek Istentől való elijesztésének végső szakaszát egy nemrégiben kiadott gyermekkönyvben.

Fr. Francesco Bamonte, aki az Exorcisták Nemzetközi Szövetségének jelenlegi elnöke, a csoport honlapján azt írta, hogy jelenleg kísérlet folyik arra, hogy a sátánizmust a hagyományos vallás és filozófia tökéletesen normál alternatívájaként mutassák be.

Share
Bővebben...

A szinódusi atyák semmibe vették az amazóniai katolikusok moraját

alt

Az alábbi írást 3 hónappal ezelőtt publikálták. Aktualitásából nem vesztett, sőt. Igazságtartalmát a hamarosan megjelenő pápai exhortáció fogja minősíteni. A szerk.

2019. október 30. - Plinio Corrêa de Oliveira Intézet

Október 4-én este, a pán-amazóniai régió püspökei szinódusának különleges közgyűlésén a Plinio Correa de Oliveira Intézet (IPCO) képviselői hivatalosan átadtak a szinódus titkárságának egy „petíciót a szinódusi atyák számára a keresztény és virágzó Amazonasért (inkább, mint egy hatalmas ’zöld nyomornegyed’ törzsi gettókra osztva).”

Share
Bővebben...

A kuruzslásnak, telejóslásnak a tévében sincs helye!

altEgyértelmű, hogy az ilyen műsorok saját magukon túl nem szolgálják senkinek az érdekeit.

„A telejósdák nyilvánvaló megtévesztésen, átverésen alapulnak, céljuk, hogy becsapják az embereket és így sajtoljanak ki belőlük minél több pénzt. Ugyanúgy működnek, mint a termékbemutatók: csalással rászednek embereket a vásárlásra, miközben amit ígérnek, valójában nem is létezik.

Share
Bővebben...

„A petefészek nem botoxolható”

 alt

Figyelem! A következő interjú a nyugalom megzavarására alkalmas mondatokat tartalmaz, szánt szándékkal. Célunk kifejezetten az, hogy megkongassuk a vészharangot, és felhívjuk a 30–35 közötti fiatalok figyelmét arra, hogy ha gyermeket szeretnének, ideje minden mást egy időre háttérbe helyezniük. Karriert építeni, utazgatni, jó autót, kertes házat venni 40 felett is lehet, a termékenység időszaka viszont véges, 37 éves kor felett meredeken csökken a gyermekáldás esélye. Dr. Vesztergom Dóra reproduktív endokrinológus, meddőségi specialista nap mint nap azért dolgozik, hogy „az időből kicsúszott” pároknak gyermekük születhessen.  

Share
Bővebben...

Az egy pápa

alt

Az újonnan megjelent és máris elhíresült „A két pápa” c. Neflix filmnek tulajdonképpen az „Az egy pápa” címet kellene viselnie, ugyanis a film meglehetősen árnyalt, kiszínezett és szimpatikus portrét fest Jorge Mario Beroglio-ról, vagyis Ferenc pápáról, míg Joseph Ratzinger-t, azaz XVI. Benedek pápát teljes karikatúrában mutatja be. Ez az egyenlőtlenség végzetesen aláássa a filmet, amelynek a célja az, hogy a zsémbes, legalista Benedek lelki ellentétjét a haladó szellemű, barátságos Ferenc pápában fedezze fel.

Share
Bővebben...

Hogyan lehet gyógyítani a homoszexuális vonzódást?

ALT

A CatholicCulture.org fontos cikket tett közzé arról, hogyan lehet a homoszexuális vonzódást [SSA= Same Sex Attraction. A ford.] gyógyítani. Szerzője Dr. Richard Fitzgibbons (Pennsylvania, pszichiáter), aki több száz beteget kezelt. Pszichoterápiát alkalmaz a konfliktusok eredetének azonosítására, a megbocsátás és a katolikus hit alkalmazására. (Az eredeti tanulmány 1999-es keltezésű, de semmit nem vesztett aktualitásából. A szerk.)

Amikor a megbocsátás és a katolikus spiritualitás lényeges elemei a kezelésnek, akkor a gyógyulás aránya megközelíti a 100% -ot azoknál, akik valóban elkötelezettek a folyamat iránt.

Share
Bővebben...

Biorezonancia - személyes élményem

alt

Szülői nyomásra elmentem pár éve egy biorezonanciás "állapotfelmérésre". Pontosan tudtam, hogy nem valódi orvoslás, de úgyis hiába győzködtem volna a családomat, amíg nem látták ők is a saját szemükkel. Hogy később kielemezhessük a "diagnózist", a "vizsgálatot" diktafonra vettem.

Nem tudok mást mondani, az egész egy vicc volt. Sajnos sokat hozzátett a népek megtévesztéséhez, hogy egy hitoktató házaspár csinálta a ferences kollégium egyik termében - viszont ez jól jelzi, mennyire nem szükséges hozzá orvosi előképzettség, hanem csupán egy biztosítási ügynököt megszégyenítő rábeszélő képesség.

Share
Bővebben...

Jézus Krisztus valós személy

alt

Sáry Pál római jogász a Mandinernek

A történeti Jézust az elmúlt kétezer évben sokan sokféleképpen próbálták elválasztani a hit Jézusától, de a két Jézus-kép a korabeli dokumentumok szerint egyáltalán nem áll ellentmondásban egymással. Ezt bizonyítják Sáry Pál kutatásai is, amelyek az I. századi római büntetőjog szempontjából vizsgálták meg Jézus pereit. Mit tudunk bizonyítottan a Názáreti személyiségéről, mennyire hitelesek a róla szóló Írások, és mennyiben szolgálja a Megváltó eredeti céljait a kulturális kereszténység? Karácsonyi nagyinterjúnk.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.