Téveszme, kritika, összefoglaló írások

A kuruzslásnak, telejóslásnak a tévében sincs helye!

altEgyértelmű, hogy az ilyen műsorok saját magukon túl nem szolgálják senkinek az érdekeit.

„A telejósdák nyilvánvaló megtévesztésen, átverésen alapulnak, céljuk, hogy becsapják az embereket és így sajtoljanak ki belőlük minél több pénzt. Ugyanúgy működnek, mint a termékbemutatók: csalással rászednek embereket a vásárlásra, miközben amit ígérnek, valójában nem is létezik.

Share
Bővebben...

„A petefészek nem botoxolható”

 alt

Figyelem! A következő interjú a nyugalom megzavarására alkalmas mondatokat tartalmaz, szánt szándékkal. Célunk kifejezetten az, hogy megkongassuk a vészharangot, és felhívjuk a 30–35 közötti fiatalok figyelmét arra, hogy ha gyermeket szeretnének, ideje minden mást egy időre háttérbe helyezniük. Karriert építeni, utazgatni, jó autót, kertes házat venni 40 felett is lehet, a termékenység időszaka viszont véges, 37 éves kor felett meredeken csökken a gyermekáldás esélye. Dr. Vesztergom Dóra reproduktív endokrinológus, meddőségi specialista nap mint nap azért dolgozik, hogy „az időből kicsúszott” pároknak gyermekük születhessen.  

Share
Bővebben...

Az egy pápa

alt

Az újonnan megjelent és máris elhíresült „A két pápa” c. Neflix filmnek tulajdonképpen az „Az egy pápa” címet kellene viselnie, ugyanis a film meglehetősen árnyalt, kiszínezett és szimpatikus portrét fest Jorge Mario Beroglio-ról, vagyis Ferenc pápáról, míg Joseph Ratzinger-t, azaz XVI. Benedek pápát teljes karikatúrában mutatja be. Ez az egyenlőtlenség végzetesen aláássa a filmet, amelynek a célja az, hogy a zsémbes, legalista Benedek lelki ellentétjét a haladó szellemű, barátságos Ferenc pápában fedezze fel.

Share
Bővebben...

Hogyan lehet gyógyítani a homoszexuális vonzódást?

ALT

A CatholicCulture.org fontos cikket tett közzé arról, hogyan lehet a homoszexuális vonzódást [SSA= Same Sex Attraction. A ford.] gyógyítani. Szerzője Dr. Richard Fitzgibbons (Pennsylvania, pszichiáter), aki több száz beteget kezelt. Pszichoterápiát alkalmaz a konfliktusok eredetének azonosítására, a megbocsátás és a katolikus hit alkalmazására. (Az eredeti tanulmány 1999-es keltezésű, de semmit nem vesztett aktualitásából. A szerk.)

Amikor a megbocsátás és a katolikus spiritualitás lényeges elemei a kezelésnek, akkor a gyógyulás aránya megközelíti a 100% -ot azoknál, akik valóban elkötelezettek a folyamat iránt.

Share
Bővebben...

Biorezonancia - személyes élményem

alt

Szülői nyomásra elmentem pár éve egy biorezonanciás "állapotfelmérésre". Pontosan tudtam, hogy nem valódi orvoslás, de úgyis hiába győzködtem volna a családomat, amíg nem látták ők is a saját szemükkel. Hogy később kielemezhessük a "diagnózist", a "vizsgálatot" diktafonra vettem.

Nem tudok mást mondani, az egész egy vicc volt. Sajnos sokat hozzátett a népek megtévesztéséhez, hogy egy hitoktató házaspár csinálta a ferences kollégium egyik termében - viszont ez jól jelzi, mennyire nem szükséges hozzá orvosi előképzettség, hanem csupán egy biztosítási ügynököt megszégyenítő rábeszélő képesség.

Share
Bővebben...

Jézus Krisztus valós személy

alt

Sáry Pál római jogász a Mandinernek

A történeti Jézust az elmúlt kétezer évben sokan sokféleképpen próbálták elválasztani a hit Jézusától, de a két Jézus-kép a korabeli dokumentumok szerint egyáltalán nem áll ellentmondásban egymással. Ezt bizonyítják Sáry Pál kutatásai is, amelyek az I. századi római büntetőjog szempontjából vizsgálták meg Jézus pereit. Mit tudunk bizonyítottan a Názáreti személyiségéről, mennyire hitelesek a róla szóló Írások, és mennyiben szolgálja a Megváltó eredeti céljait a kulturális kereszténység? Karácsonyi nagyinterjúnk.

Share
Bővebben...

Pi-víz - nem ajánljuk

alt

Részlet a Virtuális Plébánia egyik, hozzászólásából (2004)

Mi a baj az akpunkturával? Ugyanaz, mint a homeopátiával. Vagyis hasonló.

A "többszörösen tisztított" kémiai szempontból nem jelent valami nagy durranást. A vízben eleve van sokféle anyag. Ha a károsakat kiszűrik, akkor csapvizet kapunk, ha a jókat feldúsítják, akkor meg ásványvizet (bocs a sarkításért, de nagyjából így működik).

Share
Bővebben...

Miért nem nevetnivaló az új Joker film?

alt

Az új film, a Joker sokkal több, mint egy egyszerű film. Az intenzíven erőszakos és véres kasszasiker film egy beszámoló arról, hogy mi romlott el a társadalmunkban. Ez a kultúra egyfajta újabb tünete, ami elvesztette az útját.

Egyes filmek ösztönzik az embereket nagy dolgokra. Mások szépséget és erkölcsi jelentést tartalmaznak. A Joker azért készült, hogy megrémülj. Egy anti-hőst ajánl, aki korunk számára különösen veszélyes.

Share
Bővebben...

Miért van csúnya karácsonyi pulcsi nap?

alt

Sok minden, kultúrának gondolnak, csak szórakozás. Amit emberek „kultúrának” gondolnak, csak egy ürügy a szórakozáshoz. Mindennek újdonságnak és izgalmasnak kell lennie. Továbbá Facebook-ra feltehetőnek és Instagram-barátnak. Bár ezek a szórakoztató tevékenységek lehetnek népszerűek, ezek nem a kultúra részei. Nincs mélységük.

Share
Bővebben...

Boszorkányperek, szexuális démonok

alt

Egy kis elgondolkodtató vallásfenomenológiai adalékot találtam a boszorkányperekhez. Ez a speciális bűn-téma nagyon is hozzátartozik a megkülönböztetéshez. Jelenleg a TV-ből, újságokból áradnak a szexuális kísértések. Azt gondolom, igencsak érdemes minél jobban tisztában lenni az ilyen fajta kisértések/démonok tulajdonságaival, mert szemmel láthatóan óriási erővel rombolnak a társadalomban, borzasztó eredményeket felmutatva. Nem a test és a vér ellen kell harcolnunk, hanem a mögöttük megbúvó sötét és ravasz démonok ellen. 

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.