Téveszme, kritika, összefoglaló írások

Van-e Magyarországon paphiány?

alt

„A magyar katolikus egyház hanyatlása? A hitünk vége? Korántsem! Fantasztikus ajándék, ami történik!” – mondja egy 28 falut ellátó baranyai pap. Mi lehet az oka a paphiánynak – egyáltalán, van paphiány? Milyen nehézségekkel küzdenek a sok falut ellátó katolikus papok? Át kellene gondolni a cölibátust? Vagy Afrikából kellene behozni papokat? Ennek jártunk utána Nógrádtól Baranyáig. Nagyriportunk.

Share
Bővebben...

Naiv hívők szándékos megtévesztése

alt

Nagy csúsztatások a nagyfigyelmeztetések üzeneteit támogató Fr. F. Elsinger féle nyílt levélben

Látom, újra előcibálták a facebookon a Dr. Mark Miravalle teológiai professzornak címzett Fr. F. Elsinger féle nyílt levelét, amely egyértelműen arról tanúskodik, hogy sem az írója (aki sajnálatos módon egy pap?!), sem a terjesztői nem ismerik a Bibliát és a Katolikus Egyház tanítását, mert ha ismernék, akkor minden bizonnyal nem íródott volna meg, és nem terjesztenék ezt a levelet, ha csak nem a jóhiszemű emberek megtévesztésének ördögi szándékával.  

Share
Bővebben...

A családfagyógyításról

alt

A ’családfagyógyítás’ nem megfelelő kifejezés, célszerű helyette a ’gyógyulás a családok múltbeli bűneiből’ kifejezést alkalmazni. Csak Isten gyógyít, melynek következménye lehet a gyógyulás. A családfa a múltbéli események megértéséhez szükséges rajz, nem pedig a gyógyítás tárgya. A szerk.

Elolvasva a családok gyógyulására és általában a gyógyításra vonatkozó írásokat, ahogy azt a karizmatikusok végzik, néhány észrevételt és megjegyzést szeretnék megosztani ezzel kapcsolatban, mivel az elmúlt 33 évet a gyógyítás szolgálatába állítottam. Hatalmas a téma, és attól tartok, hogy egy kapszula méretű cikk kétséget és zavart okozhat az olvasóknak! Ha Jézus megengedi, ezzel a témával kapcsolatos könyvem hamarosan megjelenik.

Share
Bővebben...

Molnár Miklós atya: Nyílt levél a „katolikus” blogok szerkesztőihez

altMolnár Miklós atya, egykori káplánom, nyílt levelet írt Facebook oldalána „katolikus” blogok szerkesztőihez. Írásában kifejezetten nem említi a KV-t (egyéb blogokkal ellentétben), ám privát üzenetben nekünk is elküldte nyílt levelét, melyet most teljes terjedelemben szerkesztés nélkül közzéteszünk. Miklós atyával felvettem a kapcsolatot további kérdések tisztázásának céljából.

Share
Bővebben...

Ezért várj a szexszel a házasságig

alt

Néhány napja jelent meg a Férfiak Klubjának weboldalán egy (újabb) nemzetközi kutatási eredmény, amely szerint a házastársi hűség és a válási arány szoros összefüggésben van a szexuális partnerek számával és a szexuális élet elkezdésének idejével:

Share
Bővebben...

Az alternatív medicina újraszabályozását sürgetik

alt

Bioenergetika, ezoterikus gyógymódok, homeopátia – ma még jogszabályi korlátozások nélkül alkalmazhatók ezek a magyarok körében is népszerű alternatív eljárások. Pedig semmilyen tudományos bizonyíték nincs rá, hogy hatékonyak, sőt arra sincs, hogy nem károsak. A Magyar Tudományos Akadémia ezért a szabályozás újragondolását sürgeti, hogy valóban biztonságban lehessenek a kuruzslóktól a betegek.

Share
Bővebben...

Böjte Csaba jubileumi jótékonysági koncertje – nem ajánljuk

alt

FRISSÍTVE: Cikkünk kizárólag a koncert szervezési részét vette górcső alá, nem pedig az Alapítvány vagy Csaba testvér munkáját. A kifogásolt előadók helyett mások meghívásával kritikánk is okafogyottá vált volna. (2018.09.05) A szerk.

Nem az előadók személye a botrány okozója, hanem az általuk nyíltan felvállalt értékrend, melynek szellemében előadják majd a dalokat – többek között félezer ártatlan gyermek előtt, kiknek felnevelése, lelki tisztaságának megőrzése nem csak a nevelők, de az alapítvány és annak vezetőinek felelőssége.

Share
Bővebben...

A Szír-Malabár Katolikus Egyház szerint a jóga összeegyeztethetetlen a kereszténységgel

alt

2014. 04. 05. 05. India

Az Egyház Doktrinális Bizottsága jelentést adott ki a „Jóga és katolikus hiedelmek” címmel. A gyakorlat kötelező az iskolákban. A hindu nacionalisták „megpróbálják kihasználni a jógát politikai és szektás céljaik elérése érdekében”. Az Egyház figyelmeztet, hogy ne tegyünk egyenlőségjelet a „jógából származó fizikai élmények és a Szentlélek működése közé”.

Share
Bővebben...

A homeopátiás gyógyszer alig több mint placebo

alt

A spanyol Egészségügyi Minisztérium szerint  „nincs tudományos bizonyíték”, hogy a természetes gyógymódok túlmutatnak a pszichés hatáson, bár úgy tűnik, hogy az akupunktúra segít az émelygés ellen.

REYES RINCÓN - Sevilla - 2011.12.28. - Az „El País” újság cikke alapján

Az akupunktúra hatásos lehet a kemoterápia mellékhatásainak kezelésére, de nincs bizonyíték arra, hogy segít a dohányzást abbahagyni vagy a testsúlyt csökkenteni.

Share
Bővebben...

A katolikus válasz az "LMBT Pride" rendezvényekre

alt

Az alábbiakban Athanasius Schneider püspök július 28-án közzétett írását közöljük, teljes terjedelmében.

A helyes katolikus válasz a "Meleg Büszkeség" rendezvényekre

Az elmúlt évtizedekben elkezdtek terjedni a "meleg büszkeség" parádék a nyugati világ nagyvárosaiban. Ennek az egyre terjedő jelenségnek a világos célja az, hogy a nyugati világ összes városának köztereit, hosszú távon pedig a világ összes városát elfoglalják, a muszlim országok kivételével, mivel azokban tartani lehet az előreláthatóan erőszakos ellenreakcióktól.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.