Egy ördögűző naplója: Az abortusz démona felfedi a nevét

alt

„Lucy” megszállott, és éjszakánként kínozzák a démonok. Gúnyolódnak vele, karmolásokkal és égési sérülésekkel jelölik meg a testét, azt állítják róla, hogy az övék, és gyakran kicsavarják a rossz lábát, ami gyötrelmes számára. A démonok könyörtelenek és kegyetlenek.

Számos intenzív ördögűzés után a démonok gyengülni kezdtek. Úgy tűnt számomra, hogy talán már elég gyengék ahhoz, hogy Jézus hatalmával arra kényszerítsük őket, hogy felfedjék a nevüket. A démon nevének ismerete további erőt ad a kiűzésükhöz, és azt sugallja, hogy közeledik a távozásuk ideje.

Így hát újra és újra követeltem: „Dicas mihi nomen tuum” („Mondd meg a neved”). Ez a sor egy közvetlen idézet a hagyományos ördögűzési rítusból. A démon erősen ellenállt. Végül nagy vonakodás után megadta a nevét: „Abyzou”.

Utánanéztem. Több forrás is egyetért: Abyzou (másképpen Abizou, Obizu, Obizuth, Obyzouth, Byzou) egy „női” démon neve a Közel-Keleten, akit a vetélésekért és a csecsemőhalandóságért vádolnak*.

Tökéletesen érthető volt. Sajnos Lucynak volt abortusza. Őszintén megbánta, elment gyónni, és nagyon bűnbánó volt. Bár a szentségben minden bűnt megbocsátanak, ez nem jelenti azt, hogy a hozzá kapcsolódó démonokat azonnal kiűzik. Gyakran időre van szükség van a megtisztuláshoz. Tekintettel a bűn súlyosságára és az ebből eredő tragikus gyermekhalálra, nagy harc lesz ennek a démonnak az kiűzése.

Abyzou gúnyolódott Lucyval, amiért abortusza volt. A démon azt mondta, hogy soha nem fognak megbocsátani neki. Kijátszotta mély bűntudatát, megpróbálta a reménytelenség és a kétségbeesés sötétségébe rántani.

Ez tipikus démoni viselkedés. A démonok nemcsak arra csábítanak, hogy bűnt kövessünk el, ha mégis megtesszük, akkor gúnyolódnak és megszégyenítenek érte. Biztosítottuk Lucyt, hogy bűne valóban megbocsátást nyert, és mondtunk egy imát a babáért. Lucy-nak szüksége lehet abortusz utáni tanácsadásra és/vagy abortusz utáni gyógyító csoporttal való munkára is.

Az exorcizmus közepén az egyik ördögűző inspirációt kapott arra, hogy felemelje a Guadalupei Szűzanya ikonját. A démon hatalmas görcsbe rándult. Így ismételten segítségül hívtuk a Szűzanyát ezzel a névvel, és a démon minden alkalommal görcsbe rándult, amikor az ikont feltartottuk.

Ennek a szentképnek a hatékonysága nem véletlen. A Guadalupe-i Szűzanya ikonja Máriát terhes nőként mutatja, és gyakran hívják segítségül ezzel az elnevezéssel a meg nem született gyermekekért. Ráadásul a lába alatt a hold és a sötétség szimbóluma van, ami az ördögre utal. Juan Diego, akinek a tilmáján a kép megjelent, anyanyelvén így emlegette őt: „Te Coatlazopeuh” – „aki eltiporja a kígyót.”

Az abortusz súlyos bűn. De Lucynak és mindenkinek tudnia kell, hogy a gyógyulásnak és a békének van isteni forrása. Hatalmas szószólónk van a Guadalupei Szűzanya személyében, aki eltapossa Abyzou-t és elhozza Isten gyógyítását. „Guadalupe-i Szűzanya, misztikus rózsa, imádkozzál érettünk”.

------

*A démonoknak nincs fizikai testük vagy nemük, így technikailag nem férfiak vagy nők.

Ez a bejegyzés eredetileg a catholicexorcism.org oldalon jelent meg.

Monsignore Rossini könyve, Egy amerikai ördögűző naplója itt érhető el.

A cikk forrása angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.