A sátán hat üzenete

Amikor azt vizsgálom, hogy valakinek démoni problémája van-e vagy sem, általában megkérdezem, hogy milyen „üzeneteket” hall a fejében. Az évek során hallottam, hogy a démoni megszállottak és elnyomottak következetesen hat alapvető üzenetről számolnak be. A sátán ezeket suttogja (vagy kiabálja!) az emberek fejében szünet nélkül:

  1. Szörnyű ember vagy.
  2. Nincs remény számodra.
  3. Isten nem törődik veled.
  4. Az enyém vagy. Soha nem hagylak el.
  5. A pokolra jutsz.
  6. Meg kellene ölnöd magad.

Mindannyiunkban ott van egy kicsit ez a mentális negativizmus, bennünk, akiket megfertőzött az eredendő bűn. Amikor a sátán közvetlenül mondja ezt, akkor az üzenet hangos, következetes és kérlelhetetlen. Személy szerint úgy vélem, hogy nem kevés ember vet véget az életének, miután az évekig tartó mentális harc megviselte őket.

Mi a teendő? Azt ajánlom az embereknek, hogy mind a természetes, mind a természetfeletti síkon nézzenek szembe ezzel…

Természetes szinten a sátán az emberi gyengeségek és bűnök révén kap lábra az emberek lelkében.

Ebben az esetben minél sérültebb a pszichénk, annál erősebb ez a negatív önbeszéd a fejünkben. A sátán kihasználja ezt a gyengeséget.

Az ilyen mentális negativitásra ezért normális emberi gyógymódokat kell igénybe vennünk. Például a különböző kognitív-viselkedési beavatkozások segítséget jelenthetnek. Ezekből rengeteg van online. A hitet támogató, képzett szakember által végzett tanácsadás hozhat némi gyógyulást a gyökerekben. Súlyosabb esetekben javallott a kényszeres gondolkodás gyógyszeres kezelése.

Végső soron a sátán üzenetének végső ellenszere a jézusi örömhír. Ez a természetfeletti harc csak a természetfeletti síkon oldható meg véglegesen. Ha egyszer a szívünk mélyén tudjuk, hogy Isten személyesen szeret minket, és hogy a Bárány vére ment meg bennünket, akkor elménk teljes mértékben megbékélhet.

A sátán rossz híreire nincs más végső orvosság, mint a jézusi örömhír.

A cikk forrása angol nyelven

Msgr. Stephen Rossetti

Létrehozva 2021. szeptember 25.