Hol tartanánk a névtelen hősök nélkül?

Ritkán látjuk őket, de nélkülözhetetlenek. Azokról az emberekről beszélek, akik a háttérben végzik a munkát, hogy lehetővé tegyék a mindennapi sikereinket. Nevezhetjük őket névtelen hősöknek, mert ritkán kapják meg azt a tiszteletet vagy elismerést, amelyet bőségesen megérdemelnek. Minden vállalkozásban vagy szervezetben ott vannak azok, akik vállalják a projektek eredményességéhez szükséges részletek kidolgozását és a robotolást. Nem kerülhetne nagyobb eseményekre sor, a konferenciáktól a koncertekig anélkül, hogy észrevétlen személyek biztosítanák, hogy minden szükséglet megfelelően kezelve legyen.

Erre emlékeztetett mikor megtudtam, hogy az egyik hűséges ember, aki minden héten lefordította a Monday Mannát eredeti angoljáról sok más nyelvre, elhunyt. Anna Fulchignoni, a brazil Rio de Janeiróból több mint 20 éve fordította a mannát az eredeti angol nyelvről olaszra. Fordított változatát ezután eljuttatták olaszul beszélő embereknek a világ számos részére. Ki tudja, hány életet érintett meg kitartó munkája?

Az 1997-ben kezdődő Monday Manna eredetileg csak angolul volt elérhető, és faxon keresztül küldték ki. (Emlékeznek még ezekre a gépekre?) Most ennek a munkahelyi meditációnak minden kiadását lefordítják angolról több mint 20 különböző nyelvre, és e-mailben elküldik világaszerte: olvasóknak Európában, Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában, Dél-Amerikában, Ausztráliában, sőt a Közel-Kelet egyes részeire is. A fordítók a háttérben fáradoznak, kizárólag az Isten iránti odaadásuk és az abba vetett hitük miatt, amiket a Biblia ma is tanít az üzleti világban.

Nincs módunk biztosan tudni, de becsléseink szerint jóval több, mint egymillió ember kap hétfőnként Monday Mannát spanyol, portugál, francia, német, holland, afrikai, kínai, koreai, japán, lengyel, magyar, román és más nyelveken. Köszönettel tartozunk a hűséges embereknek, akik ezt a munkát végzik; feltételezhetjük, hogy mindegyikük szeretetből teszi.

Kik azok a hősök a munkahelyeden, akiket nem énekelnek meg; akik elvégzik a szükséges, de észrevétlen munkát, amelyek lehetővé teszik, hogy vállalkozásod vagy szervezeted véghezvigye küldetését? Talán te is azok közé tartozol. Íme néhány dolog, amit az Úr mond ezekről az egyénekről:

Más mércével mérni a sikert. A nagyságot általában pozíció, jövedelemszint, hírnév és mérhető termelékenység alapján mérjük. Jézus azonban más perspektívát adott. „Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, uralkodnak rajtuk… De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok.” (Márk evangéliuma 10, 42-44)

A szolgaság nemessége. Ha volt valaki, akinek nem kellett volna népszerűtlen háttérmunkát végeznie, az Jézus Krisztus volt. Mégis kijelentette, hogy földi szolgálata során a szerepe mindenekelőtt a szolgáé volt. „Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Márk evangéliuma 10, 45).

A nagy eredmények apró dolgokból állnak. Miután példabeszédet mondott három munkásról, akik szolgálatukban különböző fokú odaadást tanúsítottak, Jézus azzal fejezte be, hogy azokat, akik mindent megtettek, megjutalmaznak: „Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!” (Máté evangéliuma 25,14-30).

Forrás: keve.org, Monday Manna

Létrehozva 2021. május 11.