Háború az otthonért

alt

Szent Charbel erőteljes felhívása a család védelme érdekében

St. Charbel Makhlouf egy kevésbé ismert maronita szent és pap-szerzetes, a 19. századból. Míg élete nagy részét a szerzetesi élet relatív csendjében és elzárkózásban töltötte, gyorsan terjedő hírnévre tett szert a szentség miatt, és csodákat tulajdonítottak imáinak. Halála után teste romlatlan maradt, és ezrek özönlöttek, hogy tiszteljék ereklyéit. Közbenjárása miatt továbbra is történnek csodák.

Többet megtudtam Szent Charbelről, miután megvásároltam A szerelem ragyogó fény című rövid életrajzot Hannah Skandartól, amely magában foglalja a prédikációinak és buzdításainak gyűjteményét is. Ez egy rendkívüli könyvecske, és nagyon ajánlom minden olvasónak. A prédikációk rövidek, de minden mondat tele van bölcsességgel. Többet tud mondani egy bekezdésben, mint sok tanult teológus egész kötetekben, mert az ő meglátásai az isteni irgalom gyümölcsei, nem pedig spekulációk.

Íme Szent Charbel erőteljes buzdítása, hogy megvédje a családot – szavak, melyek még sürgetőbbek és relevánsak napjainkban. (Ez a prédikáció is a fent említett kötetben található.)

Az emberi család a földön az isteni család képmása a mennyben. Ez közvetíti Isten tervét egyik generációról a következőre. Ez terjeszti Isten szeretetét és szavát generációkon keresztül.

A család összeomlása azt jelenti, hogy az Úrnak az emberiségről szóló terve romba dőlt, vagyis egy olyan zavar, ami eltünteti az üdvösséget és a szentséget az emberi lényektől.

Minden család egy Szent Család, mert a Háromszemélyű Egyisten képmása. A család deformációja Isten képmásának deformációja. A család hordozza a fáklyát és a könyvet generációról generációra, hogy a világot továbbra is megvilágosítsa az Úr világossága.

A család az a kötelék, ami összeköti az embereket a történelem során, hogy az emberiség növekedhessen és szaporodhasson. Ha ezt a zsinórt elvágják, és az emberiség elszakad saját történelmétől, generációk vesznek el történelem és identitás nélkül.

A család megadja az emberiségnek emberi identitását, és Isten képmását nyomja rá. Védi az emberi emlékezetet. A család nélküli emberek az emlékezet nélküli emberiséget jelentik. Az emlékezetét vesztett ember körbe-körbe jár. Az emlékezet nélküli emberiség stagnál a történelemben és kihal.

A család az alapja az Úr tervének, és minden gonosz erő célja, hogy lerombolja azt, mert tudják, hogy ha elpusztítják, azzal megrengetik Isten tervének alapjait.

A gonosz háborúja Az Úr ellen egy háború a család ellen. Ez utóbbi az Úr elleni háború lényege, mert a család Isten képmása. Az univerzum létrehozásának kezdete óta a gonosz folyamatosan próbálja elpusztítani a családot, ami Isten tervének alapja.

A család az a hely, ahol az emberi lény kapcsolatba lép Istennel és a testvéreivel. A család nélkül ez a kapcsolat megsemmisülne, és semmi sem tudná kárpótolni érte, és ha egy ember megpróbálja emberi eszközökkel helyrehozni ezt a kapcsolatot, az törékennyé és elhibázottá válik, és ezzel együtt az egész emberiség olyan gonoszságnak lesz kitéve, ami az elkerülhetetlen halál felé tereli.

Védjétek családjaitokat és Isten jelenlétével óvjátok őket a gonosz haragjától. Védjétek meg és imádkozzatok párbeszéd, megértés és megbocsátás, őszinteség és hűség, és ami a legfontosabb, hallgatás által.

Figyeljetek egymásra a füleitekkel, a szívetekkel, a szájatokkal, és kezeitek tenyerével. Tartsátok távol kezeiteket a világ nyüzsgésétől, mert az elsöpör és elpusztít mindent, mint a tomboló vihar és az erőszakhullám, amikor elér egy házat. Őrizd meg a család melegét, mert a világ melegsége nem kárpótol érte.

A cikk forrása angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.