Tovább álmodni üvegcserepek között

alt

„Annak pedig, aki a bennünk munkálkodó erőnél fogva mindent megtehet bőségesen azon felül is, amit mi kérünk vagy megértünk, dicsőség legyen az egyházban és Krisztus Jézusban minden nemzedéken át örökkön-örökké! Ámen.” (Ef 3,20-21)

A szokásosnál is kimerítőbb nap volt. Sajátos nevelési igényű fiam majd megőrjített. A lányok képtelen voltak megosztozni a játékokon fülsiketítő visítozás nélkül. Rengeteg dolgom lett volna. Hogy megőrizzem ép elmémet, és rendet teremtsek, csendre intettem a gyerekeket. 

A fiamnak nem tetszett, hogy le kell állnia. Belső feszültsége kirobbanni készült, sajátos autista tudatával hiába próbálta lefékezni. Egy pillanat alatt megragadott egy bekeretezett fényképet, s teljes erejével a fürdőszoba padlójához vágta. Az üveg és csempe találkozása egyik félnek sem kedvezett.

Miután kimentettem gyermekemet a szilánkok közül, s feltakarítottam az üvegcserepeket, kézbe vettem a képet. Maradtak még üvegszilánkok a keretben, de közöttük ott volt a kép: férjemmel ketten elragadtatva nézzük tökéletes, újszülött kisfiúnkat.

Forró könnycseppek buggyantak ki a szememen, és csörgedeztek le az arcomon. Az összetört fénykép jelképezte, ami a szívem mélyén történt, mert nem csak az üveg tud összetörni. Ez történt az álmaimmal is, azzal, ahogy elképzeltem, milyen lesz a drága kisgyermek édesanyjának lenni.

A képen látható újdonsült édesanyának még fogalma sem volt róla, hogy az autizmus családi történetük részévé fog válni. 

Kétségbeesetten kiáltottam mennyei Atyámhoz, az Ő soha meg nem szűnő jóságához, és ekkor mai alapigénket juttatta eszembe:
Annak pedig, aki a bennünk munkálkodó erőnél fogva mindent megtehet bőségesen azon felül is, amit mi kérünk vagy megértünk, dicsőség legyen az egyházban és Krisztus Jézusban minden nemzedéken át örökkön-örökké! Ámen” (Ef 3,20-21).

„Mindent megtehet, bőségesen azon felül is…” Gyöngéd rosszallást éreztem, amiért bezártam Istent egy kis dobozba, saját tökéletlen elképzelésemet az anyaságról azonosítottam az Övével.

A teljes írás elolvasható itt.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.