A vezető jelleme

alt

Miről szól valójában a vezetés? Vagy másként fogalmazva, mi jellemez egy jó vezetőt?

Számtalan könyv és cikk íródott a vezetőkről, és a vezetésről. Előadók utaznak városról-városra, vacsorákon, különféle összejöveteleken, konferenciákon tartanak előadást, és mondják el véleményüket a hatékony vezetésről. Ezért nehéz lenne olyan egyértelmű választ találni, amellyel mindenki egyetért.

Azt gondoljuk, hogy a jó vezetők elvégeztetik a dolgokat, vagy motiválnak másokat arra, hogy elvégeztessék ezeket. Különféle vezetési stílusok vannak. Vannak irányítók, akik utasításokat adnak beosztottjaiknak. Mások jól tudják delegálni a hatalmat (és a felelősséget). És vannak, akik maguk is szeretnek belefolyni, részt venni a folyamatokban.

De ha megnézzük azokat, akik kiemelkedtek a környezetükből; vezetőket, akik méltóknak bizonyultak a követésre, egy közös nevezőt látunk: a jellemet. Tehát valahányszor interjúztatunk egy vezérigazgatói posztra, vagy embert keresünk egy középszintű menedzser pozícióba, vagy akár egy választásokon mérlegeljük a jelölteket , a jellem egy olyan tényező, amit mindenféleképpen figyelembe kell vennünk.

Persze lehet vitatkozni azon, hogy mit is kell értenünk „jellem” alatt. Ajánlatos figyelembe venni a Biblia időtálló bölcsességét, hogy mit ír a hatékony vezetőkről. Mint gyakran, úgy most is, a Példabeszédek könyve jó kiinduló pont. Néhány példa:

A jó vezetők értékelik a bölcsességet. A modern technológia egyik haszna, hogy korlátlan hozzáférést biztosít az információhoz és tudáshoz. De bölcsességet nem tud adni. Csak úgy lehet megszerezni, ha helyesen alkalmazzuk az ismereteinket. „Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel” (Példabeszédek könyve 24, 3-4).

A jó vezetők nagymértékben támaszkodnak a megbízható tanácsadók javaslataira. Tudva azt, hogy egy probléma számos módon megközelíthető, és sok lehetséges megoldás van, egy jó vezető nem röstell kritikus döntések előtt tanácsot kérni megbízható kollegáktól. „Meghiúsulnak a tervek, ha nincs tanácskozás, de megvalósulnak, ha van sok tanácsadó” (Példabeszédek könyve 15, 22). „Irányítás kell a hadviseléshez, és segítséget jelent a sok tanácsadó” (Példabeszédek könyve 24, 6).

A jó vezetők alázattal viseltetnek szerepük iránt. Olyan korban élünk, amikor általában a hangos, rámenős, szókimondó emberek kapják a figyelmet, de mégis van valami megnyerő azokban, akik nem gondolnak túl sokat magukról. „Ha jön a kevélység, jön a szégyen is, a szerénységgel pedig bölcsesség jár együtt” (Példabeszédek könyve 11, 2). „Az alázatnak és az Úr félelmének jutalma gazdagság, dicsőség és élet” (Példabeszédek könyve 22,

4). „Megalázza kevélysége az embert, az alázatos lelkűt pedig tisztelet övezi” (Példabeszédek könyve 29,23).

A jó vezetők megfontoltan beszélnek. Kimondott szavaink felemelhetnek, vagy rombolhatnak. A vezetők megválogatják szavaikat, a legjobb hatás érdekében. „A sok beszédnél elkerülhetetlen a tévedés, de az eszes ember vigyáz a beszédre” (Példabeszédek könyve 10,19). „Az igaz ember ajka kedvesen tud szólni, a bűnösök szája pedig csak álnokul” (Példabeszédek könyve 10,32).

A KEVE Társaság a CBMC International és az Europartners társszervezete

Forrás: keve.org, Monday Manna

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.