Öt ima minden feleségnek, hogy tudjon imádkozni férjéért

Imádságos lélekkel teli beszéd

Dicsérni Őt és imádkozni házastársadnál Isten akaratáért garantáltan a leghálásabb munka, amit feleségként végezhetsz. Ezzel az öt imával felfegyverzed házasságodat Isten Igéjével, és hogy Ő legyen a lelki vezetőd.

Elégedettség egyedül Istenben

Dicsérlek Téged, a férjek minden bölcsességének Istenét. Köszönöm Istenem, hogy sokkal jobban ismered férjem szívének vágyait, mint én. Tudod, hogy miért vágyakozik ______ és ______ után. Tudod, hogy ezek a vágyak hogyan befolyásolják a döntéseit, és ezek a döntések hogyan befolyásolják a házasságunkat.

Te az Isten vagy, aki kielégíti a vágyódó lelket. Betöltöd az éhes lelket jó dolgokkal. Íme, _____ (név) szíve és lelke, Uram. Felemelem őt Hozzád és kérlek Téged, hogy töltsd be azzal a jóval, amiről tudod, hogy szüksége van (Zsolt 107,9; Mt 6,8).

A világ annyi dolgot kínál _____ (név) részére, hogy egy időre kielégítse szükségleteit. Sok minden kísérti, de Te vagy pajzsa és védelmezője. Kérlek, hogy tanítsd őt, hogy ellenálljon az ördögnek (Zsolt 28,7; Zsolt 59,9; Jak 4,7).

Ünneplem a Te diadalodat minden sátáni rendszer fölött, és azokat a hegeket, amit ő hagyott férjem szívén. Te vagy az Úr, aki gyógyítja _____ (név). Te vagy lelkének helyreállítója. A Te tökéletes szereteted és irgalmad balzsama érintse meg az ő megtört szívét (Móz 50,20; Kiv 15,26; Zsolt 23,3; Jer 17,14).

Csatlakoztál Sidrákhoz, Misákhoz és Abednégóhoz a tüzes kemencében, és amikor sértetlenül kijöttek, még csak nem is volt füstszaguk. Használd az ő bátorságukat, hogy lelkesítsd ____ (név), hogy csak Téged féljen. Bízok Benned, hogy adsz neki pihenést és elégedettséget, miközben megvéded őt a bajtól (Dán 3,8-30; Péld 19,23).

A Te igéd embere

Atyám, a te Igéd ámulatba ejt engem. A világ keresi az aktuális „tökéletes” megoldást a problémákra, és ezt Te mindig az Igén keresztül kínálod. Elküldted az Igét, hogy megszabadítson, tápláljon, és tanácsot adjon nekünk. A szívem vágya ______ (név) részére az, hogy ünnepelje a Te igédet, és teljes megelégedésére szolgáljon (Zsolt 107,20; Péld 3,8; Zsolt 119,24; 103).

A Te igéddel, ami az Ő bölcsességének forrása, biztonságban megpihenek az ő vezetése alatt álló otthonunkban. Bízom benne, hogy a Te Igéd betölti ____ (név) bölcsességgel, melyre szüksége lesz a kapcsolatunkhoz, a munkájához, és annyi minden máshoz (Ef 1,8;1,17, Jak 1,5).

A Te Igéd egyesíti az ő szívét a Tiéddel. Az ő egysége Veled elvezeti a törekvéseit a velem való egységhez. A Te útjaid az ő útjai lesznek. A Te hűséged hozzám az ő hűsége lesz énhozzám (1Kor 6,17; Márk 10,8; Gal 5,23).

Küldj neki számos bizalmas barátot, kiknek bátor a hite Tebenned. Legyenek olyan férfiak, akik nem saját értelmükre támaszkodnak, hanem mindig elismernek Téged és a Te Igédet (Zsolt 119,63; Péld 28,1; 3,5-6).

Alázat: bátorság annak elismerésére, hogy szükség van Istenre

Köszönet, atyám, Jézus ajándékáért és az Ő alázatának tökéletes példájáért. Jézus megmutatta irántunk érzett szeretetét, nagy alázattal és Hozzád való engedelmességgel. Megtagadta magától a menny kényelmét, hogy megmentsen minket. Azt választotta, hogy megtapasztalja a kísértéseket, a gúnyt, az elutasítást, és akár halált is. Ő a mi szükségleteinket többre értékelte, mint a sajátját.

Azt várod _______ (név), hogy szeressen engem úgy, ahogy Krisztus szerette az egyházat. Nagy szeretettel ____ (név) felé, kérlek, hogy erősítsed meg őt ebben (Ef 5,25).

Te tudod, hogy mekkora a nyomás _____ (név) , hogy sikeres és erős legyen. Tudod, hogyan befolyásolják őt, hogy legyen önhitű. Érted félelmeit és bizonytalanságait. Ő egyszerűen csak egy ember, és veszélyes tagadnia, hogy szüksége van Rád, Istenre. Nem akarom látni, ahogy tönkreteszi az életét vagy a házasságunkat a büszkeség miatt (Péld 18,12).

Eléd hozom ____ (név), Te vagy az élő víz, és azt kérem, hogy kend fel őt Krisztus alázatának természetfeletti részével. Ezzel ő lesz a Te kegyelmed készen álló címzettje. Ő szabadon dicsekedhet Neked saját gyengeségeiről, és vár Rád, hogy kielégítsd az ő szükségleteit a Te hatalmad által (Zsolt 36,8; Jak 4,6; 2Kor 11,30, 12,9-10).

Te azt ígérted, hogy az alázat jutalma a gazdagság, tisztesség és az élet. Ezeket az ajándékokat akarom a férjem részére, Uram. Segíts neki, hogy elengedjen minden büszkeséget és hamis alázatot, hogy élvezni tudja azt a bőséges életet, amiért Jézus meghalt, hogy neki adja (Péld 22,4; Ján 10,10).

Az ajkán a Te dicséreted

Nincs senki, aki olyan mint Te, Uram. Méltó vagy megigézett figyelmünkre (1Sám 2,2; Zsoltárok 16: 8).

Adj ______ (név) szemet, hogy meglássa, Te megérdemled a legnagyobb dicséretet. Hadd tapasztalja meg személyesen a Te nagyságodat és erődet. Hadd éljen erős meggyőződéssel, hogy Jézusnak hatalma van minden dolog felett a földön és a szellemi világban is (Zsolt 145,3; Ef 1,22).

Tied a Te népednek dicsérete, és azt akarom, hogy ____ (név) örüljön vigasztalásodnak és jelenléted hatalmának minden pillanatban. Atyám, ezért kérlek, hogy add meg neki a Te dicsőítésed visszavonhatatlan ajándékát. Hadd ajánlja fel

Szentlelked folyamatosan a dicsőítés áldozatát _____ (név) révén úgy, hogy az ő ajka mindig a Te nevedet méltatja (Zsolt 22,3; Fil 2,10; Zsid 13,5).

Tanítsd meg, hogy dicsőítsen Téged a legkínosabb pillanataiban is. Tanítsd meg, hogy felmagasztalja Neved a megpróbáltatások során és a győzelmek előtt. Hadd vezesse el a Beléd vetett hite bátran az ígéretünk földjére, a félelem és kétség baljós óriásai ellenére. Használd a zsoltárost az ő mentorálására, hogy felemelje fejét, hogy dicsérje hűségedet a saját meglévő terhei ellenére (1Kor 15,57; 2Krón 20; Szám 13-14; Zsolt 43,5).

Alakítsad át feleségét

Azt ígérted _____, hogy a felesége jó ajándék lesz tőled. Azt akarom, hogy kiváló felesége legyek a férjemnek, olyan, aki következetesen dicsőséget hoz számára (Péld 18,22, 12,4).

Te ismered minden gyengeségemet, ahogy befolyásolják a szerepemet, mint ____ (név) segítőtársát. Vezess, Uram, hogy felismerjem az akaratomban, elvárásaimban rejtőzködő hitetlenséget, hogyan fejezzem ki érzelmeimet. Át akarom adni ezeket Neked a gyógyuláshoz. Mutasd meg nekem, hol fordítom figyelmemet olyan dolgokra, melyek rontják a kapcsolatomat _____ (név) (2Kor 12, 9-10; Lk 12,2; 2Kor 4,18; Ef , 8,17).

Hadd alakítsa át Igéd az indítékaimat. Eddz engem könyörtelenül, hogy olyan feleség legyek, aki tiszteletben tartja férjét, szóval és cselekedettel. Add, hogy a Te gyengédséged, szelídséged, kedvességed, alázatod a sajátom legyen (Róm 12,2; Ef 5,22-24; Kol 3,12).

Azt akarom, hogy elégedett feleség legyek, aki nem zaklatja a férjét veszekedéssel és aggodalmaskodással. Használj engem arra, hogy békés otthont teremtsek neki. Használj engem, hogy bátorítsam őt, viselje a terheket, és visszatükrözze az irántad való roppant nagy szereteted (Zsid 13,5; Fil 4,11-12; 2Tessz 3,16; 1Tessz 5,11; Gal 6,2; Ef 3,18-19).

Lelkünk csak Téged ünnepeljen (Zsolt 63,5).

Imádkozom ezeken a dolgokon teljes bizalommal Jézusban és a Szentlélekben, akik munkálkodnak a házasságunkban. Ámen.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2022. szeptember 13.