Selejt vagy?

Érezted valaha azt, hogy selejt vagy? Ne csüggedj! Majdnem mindenki érzi ezt néhányszor.

Azok, akik gazdagok és erősek, vagy egészséggel, szépséggel áldottak, sokszor érzik magukat pont olyan selejtesnek, mint egy átlagember. Mi lehet ennek az oka? Az, hogy ugyanazokkal a démonokkal kerülnek szembe, mint a legtöbbünk. Ezek a gonosz szellemek állandóan azt suttogják: „Nem vagy elég jó, és nem is leszel soha!”

Istennek hatalmas tervei vannak az Ő gyermekeivel, de a nehézségeinket is ismeri, amelyekkel szembe kerülünk. nem izgatják a hiányosságaink, mert ismeri a jövőnket. Úgy is mondhatnánk: „O olvassa fel az utolsó oldalt.” Azt szeretné, ha úgy tekintenénk magunkra, mint akik az Ő keze munkái vagyunk -az Ő csiszolatlan gyémántjai, amikből Ő értékes drága ékszereket fog készíteni.

Nem vagyunk a magunkéi. Meg kell értenünk, hogy Isten teremtményei vagyunk. Isten formált meg bennünket, és Ő nem tervez selejteket! Az Ő gyermekei győztesek, amiatt, amit Ő tett meg. Ügy nézz magadra, ahogyan Isten határoz meg a második Korinthusi levél „Ezért aki Krisztusban van, új teremtmény; a régiek elmúltak, íme, újak keletkeztek.”

Ez az átalakulás nem tőled származik. Nem is olyasmi, amit kiérdemeltél. Ez Isten ajándéka számodra, annak tiszteletére, amit Krisztus tett! Milyen lenyűgöző indíték ez, hogy boldoggá tegyen!

Isten minden egyes új keresztényt végtelen lehetőségekkel gondolt el. De ellenségünk, a sátán nem tekinti ezt „kész ténynek”. Megpróbál meggyőzni minket arról, hogy amit Krisztus tett, még nem jogosít fel bennünket arra, hogy győztesek legyünk. A sátán tudja, hogy ha sikerül félrevezetnie bennünket, ha sikerül visszaterelnie a régi, kishitű alapállásunkba, akkor elgyengülünk, és nem valószínű, hogy meglesz a kellő bizalmunk. Végül is, ha megvan a bizalom, bármit meg tudunk tenni. És ez tesz minket veszélyessé az ellenség számára!

Ha megvan a biztosítékunk arra, hogy Isten bennünk és éris munkálkodik, akkor már határozottan tudunk bízni Benne, hogy bevégzi velünk való terveit (lásd: Jer 29,11)

Isten velünk, bennünk munkálkodva, akaratát rajtunk keresztül viszi végbe. Müyen csodálatos és hatalmas módon segít így abban, hogy tudatosítsd magadban, hogy az életed igenis értékes! Jézusnak köszönhetően nem vagy selejt, és biztos lehetsz abban, hogy az örökkévalóságban Vele leszel!

 

Forrás: Boldog lehetsz most. Marana Tha, Bp. 2007. p. 82-84.

Létrehozva 2014. augusztus 3.