Gyermek történetek: A két testvér

Ma az egyik kedvenc történetemet fogom elmesélni nektek. Ez a történet két testvérről szól, akik Ohio államban éltek. Az idősebbik testvér Frank volt – húszéves volt. A fiatalabbik testvér Eddie volt – tizennyolc éves volt. Frank és Eddie mindig együtt voltak. Igazi testvérek voltak. Igazi barátok!

Egy nap Frank és Eddie úgy döntöttek, hogy belépnek a hadseregbe. Katonák akartak lenni. Harcolni akartak a hazájukért. Nos, ezt meg is tették. Frank és Eddie belépett a hadseregbe – katonák lettek.

Amikor a testvérek elmentek otthonról, mindketten megígérték az édesanyjuknak, hogy megpróbálnak együtt maradni, és mindegyik testvér megígérte, hogy vigyázni fog a másikra. Nos, minden rendben ment. Frank és Eddie ugyanabba a táborba került. Ugyanabba a századba kerültek. Együtt képezték ki őket. Együtt meneteltek. Együtt dolgoztak. Együtt ettek. Ugyanabban a sátorban aludtak. Eddig a két testvér betartotta az anyjuknak tett ígéreteit.

Hónapokig tartó kiképzés után Franket és Eddie-t átküldték a tengeren, és valóban, Frank és Eddie ugyanazon a hajón kelt át az óceánon. A testvérek még mindig együtt voltak – még mindig betartották az anyjuknak tett ígéreteiket.

Egy éjszaka, amikor a testvérek egy távoli országban voltak, parancsot kaptak, hogy másnap a katonák csatába indulnak. Így hát másnap kora reggel a katonák útra keltek. Tíz óra körül találkoztak az ellenséggel. Ó, kemény csata volt. Egy véres csata! Hat órán keresztül mindkét fél keményen küzdött, de a mieink túl erősek voltak az ellenséghez képest. Hat óra szörnyű harc, de a Csillagok és Csíkok győztek!

És mi van Frankkel és Eddie-vel? Nos, amikor a csata véget ért, Eddie eltűnt.

Úgy tűnt, valami szíven találta Franket. Tetőtől talpig remegett. Hol volt Eddie? Hol volt Eddie? Valamit tenni kellett. Meg kellett találnia Eddie-t.

Frank segített társainak ellátni a sebesülteket. Egyik sebesült katonától a másikig ment, de Eddie nem volt sehol. Kiáltotta Eddie nevét, de nem jött válasz. De Frank nem adta fel. Tudta, hogy Eddie valahol van, és hogy meg kell találnia.

Frank egy órán át kereste, és végül talált egy katonát, akit csupa vér volt. A katona Eddie volt. Eddie megsebesült, és a halálán volt.

Mielőtt kilehelte volna a lelkét, Eddie felnézett hűséges testvérére, és elmosolyodott. “Frank – mondta -, nem okoztál csalódást. Tudtam, hogy el fogsz jönni.” “Nem okoztál csalódást. Tudtam, hogy eljössz!“

Egy kisfiú nehezen tanul számolni. Otthon tanul, és az iskolában is keményen dolgozik, de valahogy nem megy neki a számtan. Közelednek a vizsgák, és ő nem akar megbukni. Az a fiú tudja, hogy Valaki segíteni fog neki. Mit tesz tehát? Minden este iskola után a kisfiú átmegy a templomba. Letérdel az oltár elé, elmondja Jézusnak, hogy a számtan nehéz neki, és könyörög Jézusnak, hogy segítsen neki. És mit mond Jézus annak a kisfiúnak? “Nem okoztál nekem csalódást. Tudtam, hogy el fogsz jönni.“

Vasárnapról vasárnapra eljössz a misére. Igen, és sokan közületek, gyerekek, hétközben is eljöttök a misére. Nehéz reggel felkelni, de mégis felkelsz és eljössz. Azért jöttök, mert tudjátok, hogy a mise a legjobb ima. Tudjátok, hogy a mise sok kegyelmet hoz nektek. A mise közepén megszólal a harang. A pap magasra emeli Jézust a fejetek fölé. Felnézel Jézusra, és Jézus beszél hozzád. Mit mond Jézus? “Nem okoztál nekem csalódást. Tudtam, hogy el fogsz jönni.“

Valaki beteg otthon. Talán apád és anyád aggódik valami miatt. Talán te is szeretnél valamit magadnak. Segítségre van szükséged. Egy barát segítségére van szükséged – egy olyan igazi barát segítségére, mint Jézus. Mit kell tenned? Elfogadtad Jézust a szentáldozásban. Aztán, mielőtt még kérnél valamit, hogyan mutatja meg Jézus, hogy Ő a barátod? Miért, már az első szavai reménységgel töltenek el téged. “Nem okoztál nekem csalódást. Tudtam, hogy el fogsz jönni.”

altHa művész lennék, és ha megkérnének, hogy fessem meg a világ legnagyobb képét, mit gondolsz, mi lenne a képem? Egy gyermek képe lenne, aki elsőáldozását részesül? Nem, nem lenne. Egy papot ábrázolna, aki az első szentmiséjét mondja? Nem, az nem az én képem lenne. Egy mosolygó kisbaba vagy egy gyönyörű rózsa képe lenne? Nem, az én képem egyik sem lenne.

Ha művész lennék, és ha megkérnének, hogy fessem meg a világ legnagyszerűbb képét, akkor egy kisgyermek képét festeném meg. Egy kisgyermeket, aki egyedül térdel egy nagy templomban! Egy kisgyermeket, akinek a szeme felnéz az oltárra! Egy gyermeket, aki Istennel beszélget! Egy olyan gyermek képe lenne, aki gyakran meglátogatta Jézust. Egy gyermek, aki gyakran hallotta Jézust mondani:

“Nem okoztál nekem csalódást. Tudtam, hogy el fogsz jönni.“

Gyermekek, Jézus itt van az oltárunkon. Jézus közel akar maradni hozzátok, és Ő azt akarja, hogy ti is közel maradjatok Hozzá. [Ahogy a testvérek is közel akartak lenni egymáshoz] Jézus azt akarja, hogy gyakran látogassátok Őt. Azt akarja, hogy eljöjjetek a szentmisére. Azt akarja, hogy fogadjátok Őt a szentáldozásban.

Ne feledjétek, Jézus a Ti Barátotok. Ne hanyagold el Őt!

Forrás: americaneedsfatima.org

Forrás

Létrehozva 2023. február 10.