A rózsafüzér fegyver és védőpajzs

Francesco Bamonte, Róma hivatalos ördögűzője (Don Gabriel Amorth tanítványa és utóda) írja könyvében a következőket: 

Szent Pio Atya egyszer azt mondta: „A sátánnak az a célja, hogylerombolja ezt az imát (a rózsafüzért), de soha nem fog sikerülni: ez az ima ugyanis, amely minden és mindenki fökött diadalmaskodik. Ő tanította meg nekünk, Jézus a Miatyánkot.  Az atya gyakran beszámolt egyik álmáról, amelyben a kórusablakából – ahová a szerzetesek szoktak imára összegyűlni- kipillantva a téren végtelen nagy tolongást látott. Pio atya megkérdezte, kik vagytok, mit akartok? A tömeg kórusban, egyszerre, és fülsiketítően, torkaszakadtából ordította: „Pio atya halálát!” 

A szerzetes ekkor vette csak észre, hogy akiket emberi személynek nézett, valójában démonok. E szavak hallatára visszament a kórusra imádkozni, s a Szűzanyát látta közeledni, aki anyai tekintettel, és határozott mozdulattal kezébe nyomta a rózsafüzért, mondván: „Ezzel a fegyverrel kezedben te leszel a győztes.”

Pio atya ekkor visszatért az ablakhoz, és megmutatta a kezében lévő rózsafüzért. Rémületében minden démon a földre vetette magát.

Ördögűzői tapasztalataim során észrevettem, hogy az ördög számára egyetlen nem liturgikus ima sem annyira gyűlöletes, mint a szent rózsafüzér. 

Egyik október 7-én, a Rózsafüzér Királynőjének napján, mikor elővettem zsebemből a rózsafüzért, rögtön így szólt a démon:

 

„Fájdalmat okoztok nekem azokkal a szemekkel, ti nyavalyások. És nyavalyások azok is, akik ezt csinálják!(Valószínűleg azokra utalt, akik a rózsafüzér szemeit készítik.)”

Parancsoló hangnemben megkérdeztem, miért bosszantanak annyira azok a szemek? „Mert annyi ütést kapok. Hagyjátok abba!” Ekkor ráhelyeztem a megszállott személyre a rózsafüzért. A démon pedig ordított: „Súlyos! Összenyom, vegyétek le, összenyom! Kinyomja 》a belemet《, nem látod?”

Mire tanítanak minket a mindennapi életben a gonosz lélek ezen reakciói? Arra, hogy a rózsafüzér, ha helyesen imádkozzuk „ránehezedik” az ördögre, hogy nem tudja elkövetnei ellenünk mindazt a gonoszságot, amit szeretene, mert a Szűzanya, épp a rózsafüzér által, növeli bennünk az Istenbe vetett hitünket és megvéd az ellenség cselvetéseitől.

Más kifejezések a rózsafüzérről különböző ördögűzések alkalmával: 

„Minden szem, amit imádkoztok, ostorozás nekünk, éget!” 

„Amikor azt az átkozott füzért használjátok, fájdalmat okoztok, mert amikor Ahhoz fohászkodtok (az Üdvözlégy Máriával), Annak az életére emlékeztettek (utalás az Evangélium titkainak szemlélésére a rózsafüzér alatt, ami gyötrelmet jelent neki és elgyengíti).”

 A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2022. december 9.