Krisztus királysága nem a felszínen van, hanem a mélyben, a gyökereknél

alt

Szécsény, 1994. november 20-án, Krisztus Király ünnepén

Ez a királyság a teremtés pillanatában kezdődik, mert „mindent Benne teremtett az Atya”. Ez a királyság, ez az uralom nem más, mint a teremtés oka és célja. Isten mindent azért teremtett, hogy az idők teljességében az értelmes lényeket Krisztusban, az ő megtestesült Fiában fiává fogadja. Ezért ez a királyság rejtett. Nem a felszínen van, hanem a mélyben, a gyökereknél: a végső miértben. Minden egyéb királyság és uralom a felszínen van, nem érinti a létezést. A fáraók mérhetetlen nagy hatalmától Hitlerig, Sztálinig és a modern áldemokráciák népbutító médiauralmán át a világ végezetéig minden, történelemben megvalósuló hatalom a létezés felszínén van csupán. Már csak azért is, mert a halál minden ember közös osztályrésze. Hát akkor a halál lenne az úr? A halál királysága erősebb lenne Krisztus királyságánál?

Nem:

– mert a halál nem éri el a létezés gyökerét. A létezés gyökere nem a biológiai síkban van, hanem Isten teremtő akaratában. Ha egy emberi személyt megszólít, éspedig örökre megszólít, akkor az a személy ezen megszólítás erejében egzisztál.

– minden biológiai-testi összeomlás ellenére, mert Isten megszólító akarata teremtés, folyamatos teremtés.

– mert Jézus Krisztus feltámadt a halálból és többé már nem hal meg. A halál nem uralkodik rajta. Így láthatóan és tapasztalhatóan megtört a halál uralma biológiai-testi szinten is, hiszen a feltámadt Jézus nem szellem, neki van csontja és húsa, de olyan csontja és húsa, amely ki van véve a halál uralma alól.

– mert a hit és a szentségek által ebből a romolhatatlan életből részesülünk.

Így három hatalmas TÉNY bizonyítja, hogy nem a halál az Úr:

– a teremtés ténye (Jézus Krisztusban)

– Jézus föltámadása

– és az Egyház szentségei.

A teljes cikk elolvasható itt.

Share

Programajánló

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.