Tanítás (atyák, tanító testvérek)

A meghallgatás ereje

alt

Amikor a 1996-ben a feleségemmel eladtuk a fotólaboratóriumunkat és csatlakoztunk a CBMC-hez, a tanácsadónk, Ted Hubbard, aki egy Angliából való ügyvéd és bíró, elénk tárt egy ötéves tervet. Adott néhány bölcs tanácsot, és azt javasolta, hogy ne tegyek semmit az első évben, csak figyeljek, találkozzam annyi emberrel, amennyivel csak tudok és figyeljem meg, hogy mi van szívükben.

Share
Bővebben...

Jim Murphy: Megtisztulás, gyümölcstermés, öröm

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos találkozója (2018, Miskolc)

Share

Jim Murphy: Maradjatok énbennem!

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos találkozója (2018, Miskolc)

 

Share

Athanasius Schneider: Benedek pápa a kézbe áldozásról

alt

Az alábbiakban egy újabb izgalmas részletet közlünk a "Katolikus Egyház, merre tartasz?" című új magyar interjúkötetből, amelyet Fülep Dánielteológus és szövegfordítóként Sallai Gábor készítettek el a kazahsztáni Asztana segédpüspökével, Athanasius Schneiderrel.

A magánkiadásban megjelent könyvet a készítői a teljes terjedelmében elérhetővé tették a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményében, magyar nyelven és eredeti angol nyelven egyaránt. Az elolvasását mindenkinek jó szívvel ajánljuk!

Share
Bővebben...

P. Mateo Crawley-Boevey: Jézus a szeretet királya (1)

altP. Mateo könyve sajnos csak egy nehézkesen olvasható kiadásban érhető el magyarul . A nagyszerű művet folyamatosan adjuk közre, remélhetőleg az olvasó örömére és épülésére. A szöveg alapja a Szalézi Művek 1938-as eredeti kiadása. A szerk.

Ismertetésül

A trónraemelés művének központi igazgatósága magyarázó sorokkal bocsátotta nyilvánosság elé a híres Jézus Szíve apostol, P. Mateo könyvének francia kiadását, amelynek lényegesebb pontjait a magyar kiadás élére is ideállítjuk.

Azok a csodás eredmények, amelyekkel Jézus Szíve e lelkes apostolának fáradozásait megáldotta, mint természetszerű következményt hozták magukkal, hogy azok a szerencsés kiválasztottak, akik hallhatták a nagy apostol szavait, indíttatva érezték magukat rá, hogy e tanításokat mások számára is hozzáférhetővé tegyék. Feljegyzéseket készítettek tehát, amelyeket röpiratok és füzetek alakjában nyilvánosság elé is vittek. Ennek az eljárásnak azonban nagy hátrányai is voltak: a feljegyzések nem mindig adták vissza híven az előadások lényegét, és nem egyszer olyan kijelentéseket is adtak a szónok szájába, amelyeket az sohasem tett. Sőt neve alatt olyan kiadványok is kerültek forgalomba, amelyeknek a létezéséről ő maga egyáltalán nem is tudott.

Share
Bővebben...

Tekintetemet Jézusra szegezem

alt

„Abban örülni fogtok, noha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy a próbát kiállva hitetek, amely értékesebb a tűz próbálta veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre.” (1Pét 1,6-7)

Mindegyikünknek vannak problémás időszakaink, amikor mintha „tűzben égne” az életünk. A te életed tüzét milyen üzemanyaggal táplálja Isten, miközben Jézust akarja nyilvánvalóvá tenni benned és általad?

Share
Bővebben...

Jim Murphy: Jézus maga az Élet!

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos találkozója (2018, Miskolc)

Share

A rendkívüli forma és az új evangelizáció

alt

Réunicatho, 2012. január 15.

 I. Fordítsuk tekintetünket Krisztusra

Ha helyesen akarunk beszélni az új evangelizációról, szükséges, hogy először fordítsuk tekintetünket arra, aki az igazi evangelizáló, nevezetesen a mi Urunk és Megváltónk Jézus Krisztus, Isten megtestesült Igéje. Isten Fia azért jött erre a földre, hogy kiengesztelje a legnagyobb bűnt, a par excellence bűnt. Az emberiség par excellence bűne pedig Isten imádásának elutasítása, annak megtagadása, hogy az ő számára tartsuk fel az első, kiváltságos helyett. Ez a bűn abban áll, hogy az ember nem figyel oda Istenre, már nem érzi mi az illendő, nincs érzéke az Istennel kapcsolatos dolgokhoz, a Neki kijáró imádáshoz, nem vágyik Isten látására, az előtte való leborulásra.

Share
Bővebben...

Gyertek és pihenjetek

alt

Ő pedig így szólt hozzájuk: ’Gyertek velem külön valamilyen csendes helyre, és pihenjetek egy kicsit!’” (Mk 6,31a)

Mai modern kultúránkban a pihenés művészete elveszni látszik.Régimódi értékét lecseréltük hektikus, gyors ritmusú, nyaktörő iramú életmódra. Lelkesedésünk szétesik közben, vérnyomásunk magasra szökik. A másoktól kapott, sürgősnek ítélt elvárásokon túl tarthatatlan mennyiségű feladatot gyömöszölünk önszántunkból is a nap 24 órájába.

Share
Bővebben...

A Szentháromság magyarázata majdnem 3 percben

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.