Tanítás (atyák, tanító testvérek)

Jézus és a lenézés arcai

alt

 Jézus szereti a lenézett prostituáltakat és vámszedőket. Jézus szereti a panelban lakó lenézett prolikat és a szakadt nylonzacskóval sétáló hajléktalanokat. Jézus szereti a lenézett nőket és a lenézett cigányokat. Jézus szereti a lenézett homo-, bi-, inter- és transzszexuálisokat, vagy akiket mostanában így neveznek. 

Share
Bővebben...

Hogyan szeressük ellenségeinket az erőszak világában?

Ellenségszeretet a megbocsátással kezdődik.

Varga László püspök homiliája a fonyódi templomban

Share

Leckék az élethez és a munkához - Noé bárkájából

alt

Legyünk őszinték: 2020 elején a céljaink tartalmazták, hogy mik a teendőink világjárvány idején? Ha valakinek volt ilyen listája, azzal szívesen elbeszélgetek, hogy mikorra ütemezzem a Marsra való utazásomat. Az év elején szinte egyikünk sem tudott a COVID-19-ről , vagy annak következményeiről.

Ugyanakkor a mostani példátlan helyzetről, és arról, ahogy próbálunk megbirkózni vele, eszembe jutott egy másik világválság, amelyet egyikünk se tapasztalt meg.

Share
Bővebben...

Ha ember lennék... – Imre atya írása

alt

A napokban egy faluba tévedtem. Tanyának is mondhatnám. Az egyik háznál egy hatalmas nagy csonka fatörzsre lettem figyelmes... Valamikor testes, szép, gyönyörű fa lehetett. Olyannyira becsben tarthatták, hogy amikor későbben a kerítést építették, nem vágták ki, hanem inkább törzse körül kikerülték! Nemrég azonban lombja lehullhatott, ágai közül több elszáradt, valamikori gyönyörű koronája sérült, beteg, alaktalan, csúnya lett, ezért törzsét valakik embermagasságban lefűrészelték – és otthagyták. De csodák csodája, a lefűrészelt törzs felső szélén új hajtások jelentkeztek! Fiatal, erőtől duzzadó, mélyzöld, egészséges új ágacskák!

Share
Bővebben...

"Mágia, ezotéria, jósok - ezekkel támad az ördög"

alt

Bese Gergő atya múlt vasárnapi blogbejegyzése meglehetősen sok reakciót váltott ki a 777 olvasóiból: a fiatal római katolikus pap az ördög működését mutatta be, legújabb írásában egészen konkrét módon járja körül a gonosz ténykedését.

Előző írásommal sikerült olyan témát előhúzni a kalapból, mely komoly érdeklődést és persze kétkedést, vitát váltott ki az olvasók között. Ezért most tovább szőném a fonalat, és szeretnék egyre mélyebbre evezni veletek az ismeretekben: igyekszem bemutatni, milyen veszélyeket rejt magában az, ha figyelmen kívül hagyjuk az ördög jelenlétét, működését. Ezért az első tétel amit ki kell mondani:

az ördög létezik, és célja, hogy elszakítson bennünket Isten szeretetétől.

Share
Bővebben...

Mit tegyünk, ha a gyermekek elhagyják az egyházat?

alt

Te, aki a fájdalmas anya vagy a kereszt lábánál, legyél ott, hogy könnyíts a terhünkön, és töröld le azok könnyeit, akiket családi nehézségek sújtanak.” - Szent II. János Pál pápa imája

Szívfájdalom hű katolikus szülők számára, amikor gyermekeik elhagyják az egyházat. Még az olyan családokban is, ahol próbálnak mindent jól csinálni, az eredmények gyakran vegyesek. Mivel Krisztusban egy család vagyunk, ez egy olyan helyzet, ami hatással van mindannyiunkra. Azoknak a családoknak, akik szenvednek ettől, íme egy bepillantás egy olyan szerzőtől, aki részese egy ilyen helyzetnek, egy diakónus hatékony tanácsa, és Szent II. János Pál pápa egy imája.

Share
Bővebben...

Ne félj, Istent nem lehet elvéteni

alt

„Elölről, hátulról közrefogsz, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.” (Zsolt 139,5-6)

Nemrég teljesen váratlanul találkoztam egy „keresztlányommal”...

Váróteremben ültem, mikor belépett egy fiatal nő. Ismered azt a fura érzést, mikor látod, hogy felismer valaki, és neked fogalmad sincs arról, hogy ő kicsoda? Veszettül keresgéltem a memóriámban, hol találkozhattunk. Hiába, úgyhogy esetlenül visszamosolyogtam. Ebben a pillanatban előkapta az addig a hóna alatt szorongatott egyik könyvemet. Megöleltük egymást, kértem, üljön mellém.

Share
Bővebben...

A vezetők értéke

alt

A Gallup, egy jelentős elemző és tanácsadó cég, amelyet már több mint 80 évvel ezelőtt alapítottak, kiadott egy könyvet A menedzser címmel. A könyv a Wall Street Journal egyik cikke szerint az elmúlt 80 év legmélyebb és legtisztázóbb megállapítását tárja elénk.

A Gallup intézet tanulmányából kiderült, hogy a menedzserek nemcsak a csapataik által elért eredményeket befolyásolták, hanem ők felelősek embereik termelékenységi szintjének 70 százalékáért is. Ezután a Gallup azt tanácsolta a vállalatoknak, hogy olyan menedzsereket keressenek, akik céltudattal fertőzik meg csapataikat, olyan személyeket, akik inkább coachként működnek.

Share
Bővebben...

Hit, politika, Mindszenty

alt

Dr. Gál Péter atya augusztus 20-i homiliája

 
Share

Megháborodott erények hatalmaskodása

alt

Katolikus püspökök tiltakoznak, mert az új skót törvények értelmében Skóciában hamarosan át kellene írni a Bibliát és a keresztény kátékat, ha a hívők nem akarnak gyűlöletbeszéd miatt bíróság elé állni. A fenyegetés valós. A Biblia nem PC-konform könyv, tele van őszinte, nyers szavakkal, elborzasztó történetekkel, és bár az Isten emberszeretete, könyörülete és irgalmassága áll a középpontjában, a bűnt bűnként, a gonoszt gonoszként, a céltévesztést céltévesztésként kezeli, és ehhez nem a progresszív mércéket és ajánlásokat alkalmazza. A Biblia és a keresztény hitvallások makacsul ellenállnak a kötelező haladásnak, ezért az összeütközés régóta borítékolható. Ez a konfliktus viszont azért különösen nehéz, mert a posztkeresztény progresszió bibliai erényekkel hadakozik a Biblia ellen.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.