Tanítás (atyák, tanító testvérek)

A Papp válaszol - lelki szegénység, adózás, elváltak áldozása

 alt

Éva (Miskolc)

Boldogok a lelki szegények, mert övék mennyeknek országa. Hogyan kell ezt érteni? Mit jelent az, hogy lelki szegény? Miért kell lelki szegénynek lenni? Vagy ez csak vigasztalás azoknak, akik azok?

A „Boldogok a lelki szegények, mert övék mennyeknek országa” nem csak a legelső boldogságmondás, hanem az összes Boldogságmondás, sőt az egész Hegyi beszéd tételmondata. Örülök, ha ráéreztél, hogy ezen a mondaton érdemes élethossziglan töprengeni!

Share
Bővebben...

Miért hívják a katolikus papokat atyának?

alt

Kis híján naponta kapom meg, hogy miért hívnak minket, katolikus papokat atyáknak, ha egyszer Jézus maga mondja, hogy ne hívassuk magunkat így (Mt 23,9). Mivel már nagyon unom (ez ugyanis kb. olyan szintű kérdés, mint pl. hogy miért nem hívjuk Jézust ajtónak, mikor maga mondja magáról, hogy ő az ajtó (Jn 10,9), itt az idő, hogy egyszer s mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Share
Bővebben...

A Papp válaszol - homoszexuális testvér, halál, bálványimádás

alt

Újra folytatódik a 777 egyik legnépszerűbb és legmagasabb színvonalú blogsorozata, “A Papp válaszol”.  Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa hétről-hétre válaszol a kérdéseitekre: ezúttal a homoszexualitás, a halál és a bálványimádás témáját érintettétek.

Share
Bővebben...

A fontosat válaszd a sürgető helyett

surgos fontos

Gondosan ügyeljetek tehát arra, hogyan éltek, ne mint esztelenek, hanem mint bölcsek. Jól használjátok fel az időt, mert rossz napokat élünk!” (Ef 5,15-16, KNV)

Elém került egy statisztika, aminek nehezen akartam hinni. Azt állította, hogy a ma élő embereknek sokkal több szabadidejük van, mint az előttünk élt generációknak bármikor. Ez csak tévedés lehet, úgyhogy utánanéztem.

Share
Bővebben...

János a házába fogadta Máriát

Varga László püspök homiliája a homokkomáromi kegytemplomban

Share

Fatima üzenetének rendkívül prófétikus jelentése

alt

A fatimai jelenések 102. évfordulóján Athanasius Schneider püspök tanítását ajánlom az olvasó figyelmébe. Köszönet Dániel testvérnek a fordítás szövegének javításáért. A szerk.

Isten gondviselésének kifürkészhetetlen bölcsessége és kegyelme az emberi történelem és az egyháztörténet minden korszakában biztosítja azokat az eszközöket, melyek leginkább szükségesek a lelki sebek gyógyulásához és az emberek megmentéséhez a nagy lelki és anyagi katasztrófáktól. Általában Isten az emberi és a szent történelem legkritikusabb pillanataiban közbeavatkozik azon hiteles próféciák által, melyeket az Egyház megvizsgál és elfogad. Ilyen isteni közbeavatkozások az egyháztörténelem folyamán történtek és történni fognak az idők végezetéig.

Share
Bővebben...

A tettek hangosabbak, mint a szavak

altManapság olyan világban élünk, ahol a nagy erőfeszítéseket követelő területeken dolgozó vezetők hangzatos és szemtelen ígéretekkel árasztanak el bennünket. Pont azt mondják, amit hallani akarunk, és arra számítanak, hogy ezzel megnyerik bizalmunkat. Sajnos szavaikat igen sokszor nem támasztja alá olyan teljesítmény, amely elérné a beígért színvonalat.

„A tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak” – ez a szállóige ma is igaz. Bob Doll, egy vagyonkezelő társaság vezető részvénystratégusa ezt így fogalmazta meg: „A legmeggyőzőbb képet akkor mutatjuk magunkról, amikor abban vagyunk a legjobbak, amit csinálunk, legyen ez akár a munkánk, akár a hivatásunk, illetve amikor a legjobban csináljuk azt, amit csinálunk, ahogyan bánunk az emberekkel, ahogyan cselekszünk, ahogyan hozzáállunk valamihez.”

Share
Bővebben...

Athanasius Schneider püspök tanításai magyar nyelven

alt

Athanasius Schneider a Szűz Máriáról nevezett Asztanai Főegyházmegye (Kazahsztán) segédpüspöke. Számos cikke és több könyve jelent meg magyarul. Honlapunkon az alábbi dokumentumok olvashatók. A cikkek végén megtalálhatók a források angol nyelvű hivatkozásai is.

Share
Bővebben...

"Minden forrásom belőled fakad"

alt

Az alapdokumentum bemutatása már olvasható az Olvasnivaló menüpont alatt IDE KATTINTVA, és megvásárolható a Szent István Társulatnál: SzIT Webáruház

A Szent István Társulatnál megjelent a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alapdokumentuma, ami kifejti a kongresszus jelszavát és alapgondolatát. A felkészülés – 2019 pünkösdjén kezdődő – utolsó évében nélkülözhetetlen segédeszközünk lesz ez a kis könyv. Szinte kötelező olvasmány mindazok számára, akik meg akarják érteni a budapesti eucharisztikus kongresszus szellemiségét és lelkiségét.

Share
Bővebben...

A vezető jelleme

alt

Miről szól valójában a vezetés? Vagy másként fogalmazva, mi jellemez egy jó vezetőt?

Számtalan könyv és cikk íródott a vezetőkről, és a vezetésről. Előadók utaznak városról-városra, vacsorákon, különféle összejöveteleken, konferenciákon tartanak előadást, és mondják el véleményüket a hatékony vezetésről. Ezért nehéz lenne olyan egyértelmű választ találni, amellyel mindenki egyetért.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.