Amikor rettegsz a jövőtől

„Az én Istenem – gazdagsága szerint – dicsőségében ellát majd benneteket Jézus Krisztusban mindennel, amire szükségetek van.” (Fil 4,19)

Kétségbeesve omoltam le a földre kicsi alagsori lakásunkban. „Istenem, mit tegyek?” – kiáltottam hangosan. „Hálás vagyok ezért a gyermekért, de állandóan rosszul vagyok. Mindegyre hánynom kell, és így nem járhatok dolgozni. Mi lesz velünk?”

Tehetetlennek éreztem magam, nem láttam a folytatást. Reggel-délben-este-éjjel hányingerem volt most már hetek óta, nem tudtam eljárni otthonról, hogy elvégezzem terhességem előtti részmunkaidős tevékenységeimet.

Férjem még tanult, ő is részmunkaidős feladatokat vállalt, ezekből tartottuk  fent magunkat. Kettőnk keresetéből éppen hogy megéltünk. Most, hogy az én bevételem kiesett, anyagi helyzetünk – és a hitem – nagyot zuhant.

Egész életemben hittem Isten gondoskodásában, de ez könnyen megy, amíg az ember anyagilag biztonságban érzi magát. Sokkal nehezebb, mikor halmozódnak a számlák, és a bevétel rendszertelenné válik.

Sokszor éreztem reménytelennek a helyzetet, és egy időn túl elkezdtem Istentől számonkérni az ígéreteit, visszaimádkozni őket Felé.

Különösen egybe kapaszkodtam nagyon, mai alapigénkbe, a Fil 4,19-be: „Az én Istenem – gazdagsága szerint – dicsőségében ellát majd benneteket Jézus Krisztusban mindennel, amire szükségetek van.”

Miközben Istenhez kiáltottam segítségért, elkezdtek kattogni a kerekek az agyamban, és megszületett lelkemben egy ötlet. Mi van, ha Isten segítsége nem úgy érkezik, ahogy én várom? Mi van, ha úgy segít, hogy kreatív ötleteket sugall, és azt akarja, hogy merjem megtenni a szükséges lépéseket, és kipróbálni az ötleteimet?

Fekve az ágyon, terhességi hányingerrel küzdve lassacskán elkezdtem kidolgozni az ötleteket, amik nem hagytak nyugodni. Kutatni kezdtem, hogyan lehet otthonról pénzt keresni. Leveleket írtam más vállalkozóknak, és ötleteim lassacskán konkrét, sőt életképes üzleti tervekké körvonalazódtak.

Igaz, lassan indult, néha elcsüggedtem, tudok-e valaha is sikeres üzletet vezetni otthonról. De nem adtam fel!

Kapaszkodtam Isten ígéretébe, hogy ellát mindennel, amire szükségünk van – még olyankor is, amikor nem tudtam, hogy fogom kifizetni a lakbért, vagy jut-e elég élelmiszerre. És Isten mindig hűségesnek bizonyult!

Akkor, terhességem első hónapjaiban még nem tudtam elképzelni, hova vezetnek a hit és bizalom apró lépései, de hittem, hogy Isten el fog látni kreativitással és bölcsességgel. Az otthoni pénzkeresés gyenge kis próbálkozásaiból idővel, nagy erőfeszítéssel és sok imádsággal virágzó vállalkozás bontakozott ki, mely nem csak a mi családunknak és más családoknak biztosít fennmaradást, de arra is elég, hogy nagylelkű adományokkal segítsünk itthon és szerte a világban olyan ügyeket, amiket fontosnak tartunk.

Nagyon hálás vagyok azért a nehéz időszakért. Rengetegszer megtapasztaltam Isten hűségét és gondviselését. Kézzelfogható, gyakorlati módon mutatkozott meg, és arra bátorított, hogy még tovább nyújtsam azt a keveset, amim van, messzebb elérve, mint amit előre sejteni véltem.

Nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy elképzeled, de bízz benne, hogy ha kitartóan teszed egyik lábadat a másik után, meg lesz a jutalmad. Kapaszkodj Isten ígéretébe, hidd, hogy mindennel ellát, amire szükségünk van.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy sosem hagysz el, sosem csapsz be. Köszönöm, hogy bízhatok hűségedben, hogy mindig ellátsz mindennel, amire szükségem van, a nehéz időkben is. Jézus nevében, Ámen.

(forrás: lelekerosito.hu)

Létrehozva 2015. november 20.