Hitvédelem

Férfi(h)arcok

alt

A Bonum TV gondozta sorozat a közelmúltban átkerült az EWTN csatorna magyar nyelvű oldalaira, melyet szintén a Bonum TV ad közre, a csatorna kizárólagos magyar partnereként.

A heti rendszerességgel jelentkező műsor a két szerkesztő, Nagy Péter és Nagy Zsolt beszélgetéseit, vitáit és javaslatait adja közre, nem csak férfiaknak, nem csak nőknek, de mindenkinek, akinek fontos, hogy a férfi szerepe a helyére kerüljön a mai társadalomban, hogy a család és az erkölcs keresztény értékrendje visszaálljon.

Share
Bővebben...

Bringázz a felhőben!

alt

A Nagyinak már van bőséges tapasztalata a bringázás öröméről és azt szeretné átadni az unokájának is és szeretné, ha megtanulna, kerékpározni. A gyereknek ez az első bringa órája. A hagyományos Nagyi hagyományosan seprűnyelet tesz a nyereg mögé és bátorítja a gyermeket, hogy üljön fel a bicajra. A gyerek izgul és fél, hogy mi fog történni vele, és hogy el fog esni és a többiek kinevetik.

Share
Bővebben...

Ragyogni a piacon, mint a csillagok

alt

Gyakran hallani a kétkedést, amikor a hitről beszélünk a munkahelyen, ami nem a felsővezetésben lévő emberektől származik, hanem olyanoktól, akik nem vezető döntéshozók a cégüknél. Sokan közülük készek elfogadni, hogy egy szervezeten belül a vezérigazgat ó hogyan tudja befolyásolni a változást, de azok, akik nem felsővezetők, kételkedve gondolnak a saját képességeikre, hogy változást tudnak elérni a munkahelyükön, különösen a hit és szellemi dolgokon alapuló értékek vonatkozásában.

Share
Bővebben...

Gondolatok egy dunántúli mandulafáról

Nyúl Viktor atya gondolatai az év fájáról és a mandulafa Szentírásban megjelenő szimbolikájáról.

Share

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre (5)

alt

Imádkozd ébredéskor és elalváskor lassan, nyugodtan háromszor: „Dicsőség Istennek mindenért!”

Az ébredés egy varázslatos pillanat. Egy töredék másodperc alatt ráébredünk önmagunkra, tér-időbeli helyzetünkre. Aztán máris tolulnak elő a testi és a lelki gondok: mit álmodtunk, hol fáj a testem, milyen teendők zúdulnak ma ránk… Olyan gyorsan tovalendülünk az önmagunkhoz ébredés pillanatán! Pedig megismétlődik az évmilliárdos csoda: a csillagporból alakult testünk személyes öntudatra ébred! Szegény szellemi fogyatékkal élő testvéreinknél olykor évtizedek alatt sem történik meg ennek a tiszta öntudatnak beköszönése, ami nálunk egy pillanat alatt megtörténik…

Share
Bővebben...

Nagyböjti konferenciabeszédek (4)

2019. március 31.

Share

A Papp válaszol - miért fél elköteleződni a társam?

alt

Sokan jeleztétek felénk, hogy A Papp válaszol írásai annyira értékesek, hogy szinte elveszik a sok gazdag gondolat a három válasz során. Ezért most teszünk egy bátor próbát, és kérdésenként közöljük Papp Miklós véleményét! 

Share
Bővebben...

Áttáncolt vagy eltáncolt élet

attancolt elet

A gyermekkel táncoló férfi képét azért szeretem, mert az Élet az IGE lényegét ragadja meg.

 Ha hagyjuk, hogy Isten vezesse lépéseinket az élet táncában, akkor Ő ilyen elragadtatott örömmel tudja megajándékozni a Vele való kapcsolatunkat. Jézus úgy szeretne velünk lépésről lépésre betáncolni a mennybe, hogy Vele keringőzve, karjaiba kapaszkodva, szemeibe tekintve, szívében akaratában elmerülve észre se vegyük, hogy áttáncoltuk az életet és Vele átforogtunk és beforogtunk a halál kapuján az Életre.

Lépésről lépésre, félelem nélkül örömből a mennyei örömbe.

Share
Bővebben...

A benned lakó sötét…- Imre atya írása

alt

Ha igazán meg akarod ismerni önmagadat, akkor egyszer-egyszer indulj útra, és vizsgáld meg, mi lakozik benned? Istenem, mennyi szépség, mennyi talentum, mennyi gazdagság, mennyi egyéni, sajátos tulajdonság, mennyi kincs!

Azonban azt is meg fogod tapasztalni, hogy amint a Holdnak egy sötét oldala is van, amelyet innen a földről soha nem látunk, úgy benned is van egy „sötét kamra”. Néha ijesztő, mert még Neked sincs mindig kulcsod hozzá. Még Te sem tudsz oda belépni.

Share
Bővebben...

A világ lángokban áll - ezt teheted, hogy segíts

alt

Elég egy pillantást vetni a címhírekre, hogy szorongásba merülj. Tömeggyilkosságok. Tüzelő, gyűlölködő retorika. Kölcsönös gúnyolódás. Perverz rivalgások. Erkölcsi kicsapongás. Vallási üldözés. Terrorizmus. Botrányok. Úgy tűnik, hogy ezek korunk meghatározó jelei.

Nem beszélve a sértések polarizált kakofóniájáról, és a vitriolról, amivé vált a szociális média. Annyira sok a sötétség. Könnyen érezhető, mintha minden oldalról körbezárna. Milyen világban nőnek fel a gyermekeink? És mi tegyünk, ha egyáltalán tehetünk valamit?

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.