Hitvédelem

Krisztus nem vallásalapító - Dr. Kellermayer Miklós élősejt-kutatóprofesszor 1. rész

Az ember az egyetlen lény, akinek szüksége van a kapcsolódásra, anélkül nem tud létezni. Ha viszont nem Krisztushoz kapcsolódik, akkor képtelen lesz megőrizni a szabadságát, elkerülhetetlenül valamilyen bálványistentől válik függővé.

Share
Bővebben...

A missziós lelkület újraélesztése

alt

Amire Európa Egyházának leginkább szüksége van

Misszió „teli hálókkal” a 21. században? A kérdés merész, őrült vagy irreális? Német nyelvterületen szinte senki sem mer arra gondolni, hogy a 21. században, a nem is olyan távoli jövőben több ezer, sőt akár több milliónyi keresztényt fogunk „kihalászni”. Reménykedhetünk-e legalább abban, hogy a jelenlegi 5% hitét gyakorló keresztény száma ismét növekedésnek indul nálunk?

Share
Bővebben...

Adj a fiúknak „lehetetlen” kihívásokat és nézd meg, hogyan gyarapodnak

alt

Van valami a fiúkban és a kihívások elfogadásában. Egy kis útmutatással és önállósággal felnőnek a feladathoz.

„Menj fel egy kicsit magasabbra a következő ágra, és kérd meg a bátyádat, hogy adja oda neked a fűrészt” - kiáltottam fel a fiamnak. Biztonságosan, két lábbal a földön álltam, miután elküldtem a két fiamat, hogy másszanak fel a kertünkben lévő fenyőfára, olyan magasra, amilyen magasra csak tudtak. Óvatosan felhúztak maguk mögött egy fűrészt és egy vastag kötelet. A fát ki kellett vágni, és ahelyett, hogy eltúlzott árat fizettem volna ki egy profi cégnek, meggyőztem magam, hogy én és a két 11 és 13 éves fiam meg tudunk birkózni vele.

Share
Bővebben...

Egy Yale professzor a „genderegyenlőségi metaforát” erőlteti a megtermékenyítés bemutatására

alt

Az olyan progresszívek, mint a Yale-i Rene Almeling, úgy döntöttek, hogy a nyelvünket meg kell változtatni, hogy jobban tükrözze a saját ideológiájukat, átalakítsa a hitünket és a cselekedeteinket

(LifeSiteNews) - Gyakran mondják nekünk, hogy „kövessük a tudományt”, de ez a szlogen elfed egy fontos részletet: Valójában azt mondják nekünk, hogy kövessük a tudósokat. Ahogyan azt e hónap elején egy rovatomban megjegyeztem, ez fontos különbségtétel, mert a tudományok szisztematikusan a progresszívek intézményes fogságába kerültek, leginkább olyan kérdésekben, mint a transzneműség és az abortusz, de más kérdésekben is. Ezért aggasztónak kell lennie, amikor azt látjuk, hogy a „konszenzust” alakító tudósok egyre inkább propagandisztikus nyelvezetet használnak.

Share
Bővebben...

10 idézet Aranyszájú Szent Jánostól

alt

Aranyszájú Szent Jánost az különböztette meg kortársaitól, hogy képes volt a Szentírás szavait a mindennapi körülményekre alkalmazni.

A Római Katolikus Egyház szeptember 13-án ünnepelte Aranyszájú Szent János püspököt és egyháztanítót. A prédikációiról és nyilvános beszédeiről híres egyházatyát halála után chrysostomosnak, azaz aranyszájúnak nevezték.

Share
Bővebben...

Egy angol egyetem ’mágia és okkult tudomány’ szakot indít

alt

A középpontban a feminizmus és az antirasszizmus áll

EXETER, Anglia (LifeSiteNews) - Az angliai Devonban található Exeteri Egyetem az ezotéria, a boszorkányság, az okkultizmus és a mágia történetét és hatását tanulmányozó szakot indít. A nappali tagozatos, egyéves kurzus 2024 szeptemberében indul.

„A program középpontjában a dekolonizáció, az alternatív ismeretelméletek feltárása, a feminizmus és az antirasszizmus áll”- olvasható az Exeteri Egyetem honlapján található összefoglalóban.

Share
Bővebben...

Szemmel verés és rontás online tanfolyam - egyáltalán nem ajánljuk

alt

A cím nem vicc, hanem halálosan komoly: a KIRKO Ezoterikus Szabadegyetem honlapjának nyitóoldalán találtam. A weboldal címét szándékosan nem adom meg, nem kívánom népszerűsíteni tevékenységüket.

Share
Bővebben...

Ahogyan bármit teszünk, úgy teszünk minden mást

alt

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy egy üzleti konferenciára meghívtak előadónak. A témám a következő volt: Ahogyan bármit csinálunk, úgy csinálunk mindent. Ez a gondolat szorosan kapcsolódik az integritáshoz, aminek szótani jelentésében benne van az, hogy mindent együtt.

Share
Bővebben...

Ha meg akarod ismerni Istent

alt

 

Forrás: gloria.tv

Share

Szent Teréz ezt a mondatot ismételgette mindig, amikor magányos volt

alt 

Szent Teréz gyakran elmélkedett egy mondaton: „az élet hajód s nem lakóhelyed!”, hogy erőt merítsen belőle megbirkózni a magányossággal.

Liseiux-i Szent Teréz élete nem mindig volt könnyű, bár gyakran vették körül szerető barátok és családtagok, sokszor magányosnak érezte magát és depresszióval küzdött.

Share
Bővebben...

Programajánló

Családfa gyógyító szentmise

március
szombat
9

A családfa gyógyító szentmise fontosságát segít megérteni például az egyház házszentelési gy…
5 nap múlva

Szentlélek szeminárium

március
szerda
27

Tíz héten át tartó lelkigyakorlat, mely heti egyszeri közös alkalommal valamint a naponta 20…
23 nap múlva

Párkapcsolati Műhely Nagy Péterrel és Judittal - n…

március
szerda
27

23 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.