Hitvédelem

Ahogyan bármit teszünk, úgy teszünk minden mást

alt

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy egy üzleti konferenciára meghívtak előadónak. A témám a következő volt: Ahogyan bármit csinálunk, úgy csinálunk mindent. Ez a gondolat szorosan kapcsolódik az integritáshoz, aminek szótani jelentésében benne van az, hogy mindent együtt.

Share
Bővebben...

Ha meg akarod ismerni Istent

alt

 

Forrás: gloria.tv

Share

Szent Teréz ezt a mondatot ismételgette mindig, amikor magányos volt

alt 

Szent Teréz gyakran elmélkedett egy mondaton: „az élet hajód s nem lakóhelyed!”, hogy erőt merítsen belőle megbirkózni a magányossággal.

Liseiux-i Szent Teréz élete nem mindig volt könnyű, bár gyakran vették körül szerető barátok és családtagok, sokszor magányosnak érezte magát és depresszióval küzdött.

Share
Bővebben...

Négy ötlet, hogy Mindenszentek előestéjén a családdal együtt ünnepeljük a "Holywins"-t

alt

A „Holywins” (A szentség győz) ünneplése egy 2002-ben Párizsból indult kezdeményezés, amelynek célja, hogy Mindenszentek előestéjét, október 31-ét keresztény módon ünnepeljék meg. Idővel ez a katolikus ünneplés a világ többi részére is átterjedt.

Share
Bővebben...

Mi a különbség a szentgyónás és a lelkivezetés között?

alt

*Szerkesztői megjegyzés: Ez a bejegyzés először 2014. március 10-én jelent meg a Spiritualdirection.com oldalon.

Kedves John atya, mi a különbség a szentgyónás és a lelkivezetés között?

A szentgyónás és a lelkivezetés olyan, mint a részben egymást átfedő körök: van néhány közös jellemzőjük, de középpontjuk, lényegük különbözik.

Share
Bővebben...

A püspök, aki egyesítheti a klánokat

alt

Ebben a zűrzavaros korban mind az államban, mind az egyházban nem csak nehéz megkülönböztetni a fentet a lenttől, de gyakran nehéz olyan gyűjtőpontokat találni, ahol közös ügyet találhatunk jóakaratú emberekkel.

A politikában a „konzervatívok” mellé állunk, hogy például rájöjjünk, hogy a mozgalom legbefolyásosabb alakjai közül néhányan meleg „házasságot” kötnek és az in vitro béranyaságot támogatják.

Share
Bővebben...

Maria Simma: Élményeim a szenvedő lelkekkel (3)

alt

Tatsachenberichte /Esetleírások

Semmi esetre sem szabad eleve elvetni azt a gondolatot, hogy Isten bizonyos körülmények között, a léleknek a testből való kiválásának pillanatában, vagy éppen egy szenvedő Léleknek lehetővé teszi, hogy valamilyen hatást gyakoroljon az élőkre. Ha Isten egy másvilágon tartózkodó lelket egy evilági lélekhez enged szólni, ez mindig az Ő velünk kapcsolatos üdvösségi terve szerint történik. Akkor Isten valami rendkívüli módszerrel akar megszentelni egy emberi lelket – ám ez semmi esetre sem valamiféle emberi kíváncsiság kielégítését jelenti; de a megijesztésünket, megfélemlítésünket sem.

Dr. J. Klug: A katolikus hit tartalmáról

 

Share
Bővebben...

Bíró László püspök atya homiliája

150px
Évközi 26. hét péntek - Forrás: Pálos Lelki Központ

Share

Nem lehet eltörölni Jézust

alt

Az elmúlt néhány év furcsa dolgainak egyike a "Cancel Kultúra" [eltörlés kultúra] felbukkanása. Azok számára, akik nem ismerik ezt a kifejezést, ez egy olyan ciklusra utal, amit rendszeresen látunk: valaki mond valami ellentmondásosat, akár a rasszizmusról vagy LMBT jogokról vagy a hazafiasságról vagy bármiről, ami nem „woke” [jól informált, rasszizmus ellen küzdő], vagy ellenkezik a mainstream narratívával. Aztán a szociális média csőcseléke támadni kezdi azt a személyt a Twitteren és a New York Times-ban, követelve, hogy „töröljék el” - eltávolítani a közösségi médiából, kirúgni a munkahelyről, a könyvét eltávolítani az Amazon webáruházból. A világ kapitulál eme csőcselék előtt, eltávolítja az „elkövetőt” és bármit, amit valaha is írt, mondott, vagy megtett.

Share
Bővebben...

Fulton J. Sheen érsek útmutatója a szentóra végzéséhez

altEgy olyan ember egyszerű szavai a szentóráról, aki hatvan év alatt egyetlen nap sem mulasztotta el az oltáriszentség előtt töltött teljes, megszakítás nélküli órát, pappá szentelése napjától kezdve egészen a haláláig.

Kedvcsináló a Sophia Institute Press kiadásában megjelent Fulton J. Sheen Antológiához. (Lord, Teach Us To Pray: A Fulton Sheen Anthology)
(Hátha valaki kedvet kap magyarra is lefordítani és kiadni…)

Share
Bővebben...

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.