Ördögűző napló #183: Vlagyimiri Szűzanya

A nálam lévő Mária-ikon nem különösebben vonzó, legalábbis felszínesen nézve. Az egész sötét, Mária arckifejezése komor, szinte boldogtalan. Évekkel ezelőtt kaptam az ikont, és már el akartam dobni, de aztán úgy éreztem, nem szabad elengednem. Így hát megtartottam. Az évek során naponta imádkoztam ezzel, mivel a tabernákulum mellett áll. Most, amikor úton vagyok, hiányzik az ikon. Ha hosszabb útra megyek, néha becsomagolom és magammal viszem; a kapcsolatom vele erőssé vált.

Két héttel az ukrajnai invázió után jött az ihlet, hogy közelebbről is megnézzem az ikon hátoldalát, és megvizsgáljam a történetét. A felirat a következőképpen azonosítja: „Vlagyimiri Szűzanya”. Utánanéztem, és megállapítottam, hogy valószínűleg egy XII. századi bizánci ikonról van szó, melyet az ukrajnai Kijev városának ajándékoztak, majd az ukrajnai Vlagyimir városában helyezték el, mielőtt végül elszállították, ma Moszkvában található. Számos csodát tulajdonítottak az ikonnak. Miért imádkozom évek óta az ukrajnai Szűzanya előtt?

Az is érdekes, hogy az egyik legnehezebb ügyünk egy fiatal ukrán nővel kapcsolatos. Legutóbb szinte teljesen megszabadult. Lenyűgözött a bátorsága és az ereje. Még a démonok is azt mondták, hogy meglepődtek, hogy még mindig életben van. Ő egy erős nő. Egyetlen ukrán megszabadítása szerényen hozzájárul-e valamilyen módon egy nemzet spirituális felszabadításához?

Akkor, még a háború kitörése előtt volt szerencsém találkozni Michael Brownnal, a Spirit Daily alapítójával. Beszélt nekem ukrán barátjáról, Joszip Tereljáról, akit a kommunisták évtizedeken át kínoztak az ukrán nacionalizmus támogatása és lelkes katolikus hite miatt, de mégsem engedett soha. Állítólag több Mária-jelenés is megadatott neki, és Michael Brownnak az ő életéről írt Witness [Tanú] című könyvét mindenképpen el kell olvasni. Bemutatja Ukrajna spirituális jelentőségét és a Szűzanya szerepét. Érdekes, hogy Mariupol, a közelmúltbeli humanitárius atrocitások epicentruma valójában azt jelenti: Mária városa.

Nem tudom, mit jelent mindez. De három dologról meg vagyok győződve.

1. Az ukrajnai háborúnak óriási lelki jelentősége van.
2. Az ukrajnai férfiak és nők hite és ereje megdöbbentő.
3. A Szűzanya intenzíven részt vesz mindabban, ami történik, és Szeplőtelen Szíve győzedelmeskedni fog!

A magam részéről továbbra is imádkozom a Vlagyimiri Szűzanya ikonja előtt. Csatlakozom a Szűzanya sürgős kéréséhez, hogy imádkozzunk a békéért. Erős a reményem, hogy gyorsan közelednek a napok, amikor a sátán és gonosz erői végleg össze lesznek tiporva a Szűzanya sarka alatt (Ter 3,15).

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. május 9.