Szent Maria Goretti gyilkosának búcsúlevele

“Én már majdnem 80 éves vagyok, lassan itthagyom ezt az életemet. Visszatekintve a múltba, látom, hogy ifjúkoromban rossz utat választottam, ami miatt tönkretettem magam.

A viselkedésemet a hírlapok, a tömegkommunikáció és a rossz példák befolyásolták, ezeket a fiatalok többsége követte gondolkodás nélkül. Én ugyanezt tettem. Nem aggódtam.

Rengeteg nagylelkű és odaadó ember volt körülöttem, de nem figyeltem rájuk, mert egy erőszakos erő megvakított engem, és rossz életmód felé fordított.

20 éves koromban szenvedélyből bűnt követtem el. Ma ez az emlék szörnyűséget jelent számomra. Mária Goretti, aki már Szent, volt az én jó angyalom, akit a Gondviselés küldött nekem, hogy vezessen és mentsen meg.

Még mindig nyoma van szívemben az ő szemrehányó és megbocsátó szavainak. Imádkozott értem, közbenjárt saját gyilkosáért. Harminc év börtön következett.Ha nem lettem volna fiatalkorú, egész életemet börtönben töltöttem volna. Elfogadtam, hogy elítéltek, mert ez volt a vétkem.

A kis Mária volt valóban a fényem, a védelmezőm; segítségével jól viselkedtem 27 évig a börtönben, és próbáltam becsületesen élni, amikor ismét befogadott a társadalom tagjai közé.

Szent Ferenc testvérei, a Marche-i kapucinusok angyali szeretettel fogadtak a kolostorba testvérként, nem pedig szolgaként. 24 éve élek a közösséggel, és nyugodtan várakozok az Úrral való találkozásra, megint megölelhessem szeretteimet, az őrzőangyalom és drága anyja, Assunta melett legyek.

Remélem, hogy ez a levél, amit írok, megtaníthatja másoknak a boldog leckét, hogy elkerüljék a gonoszt és mindig kövessék a megfelelő utat, mint a kisgyermekek.Úgy érzem, hogy a vallás annak parancsolatai nem olyan dolgok, melyek nélkül élhetünk, hanem inkább valódi vigasztalás, az élet valódi ereje és az egyetlen biztonságos út mindig között, még a legfájdalmasabb körülmények között is.”

Aláírás, Alessandro Serenelli

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2020. július 6.