Katolikus hitre térek

Marcus Birro (sz. 1972, Göteborg) a legismertebb svéd újságírók egyike. Apja olasz, anyja svéd volt, egyikük sem volt vallásos. A nagymama révén került közel a kereszténységhez, az evangélikus Svéd Egyházban keresztelkedett meg. Későbbi alkohol- és drogfüggéséből egy mély, személyes, megtérés-megszabadulás élmény révén keveredett ki.

Könyvében is ír erről, melynek címe Evangelium enligt Marcus (Evangélium Marcus szerint). Az alábbi szenvedélyes cikkében jelentte be, hogy katolizálni akar.

A Svéd Egyház hamarosan teljesen ki lesz gyógyítva a kereszténységből. Az alatt a 14 év alatt, amely az állam és az egyház szétválasztása óta eltellt, a szekuláris és kibírhatatlanul politikai korrekt társadalomhoz fűződő kötelékei csak erősebbek lettek. A Svéd Egyházat nagyrészt a politikusok irányítják és lényegében csak azt prédikálja, mint amit bármelyik politikai párt is megtehetne.

Ha az ember Istenről, Jézusról, megtérésről,bűnről, megigazulásról akar hallani, akkor itt bizony nagyon keveset kap. Ha valaki lelkivezetői segítséget keres a démonai ellen, bizony könnyen lehet, hogy rettegő lelkészekkel fog találkozni, akik attól való félelmükben, hogy rejtett kamerával felveszik szavaikat, nem mernek semmi olyat mondani, amibe mások beleköthetnének. A korszellem egy tovasuhanó lehelet, mégis úgy bálványozzák, mint örök és szent igazságot. Amikor azokat az igazságokat, amelyek évezredeken át irányították az embereket és a társadalmakat összemérik ezzel a gyenge fuvallattal, akkor mindig ez a rövidtávú perspektíva kerül ki győztesen. És ez még nem elég.

Ha valaki megkérdőjelezi a korszellemet, akkor azt leütik mint egy őrültet, mint egy félfasiszta, haladás-kerékkötőjét, aki puszta kézzel akarja elfojtani az emberek szabadságát. Az egy dolog, hogy egy társadalom a haladást tekinti az erénynek. De, az hogy az egyház mindenben kövesse, az a keresztény hit magva elleni árulás. Sok keresztény vezető retteg a szociális médiáktól, rettegnek attól, hogy valóban keresztények legyenek és ezt valahol meg is értem.

Az ember üldözött, támadott, diszkreditált, félremagyarázott, megszólt, és kigúnyolt lesz. Pontosan úgy, mint Jézus.

Az eredeti cikk linkje és a teljes fordíítás megtalálható itt.

Létrehozva 2015. január 1.