Tanúságtétel az Oltáriszentségről

Szuzanya oltar

Dr. Gál Péter atya osztotta meg velünk az alábbi tanúságtételt. Köszönjük. A szerk.

A feleségemmel 2020 októberében részt vettünk Gál Péter atya lelkigyakorlatán Leányfalun. Az utolsó napon az atya kihelyezte az Oltáriszentséget, és a csoport minden tagja egyenként odajárult és letérdelhetett egészen közel az Úr elé. Az én térdeim néhány éve nem valami jók, s tartottam a hosszas térdeléstől, de amikor sorra kerültem, könnyen ment.

Share
Bővebben...

A nap, amikor Isten belépett az életembe

 alt

John Riccardo atya csodálatos tanúságtétele

Ugye milyen fontosak lehetnek a csodák?

Az első emlékem a gyermekkorom birminghami (Michigan) Szent Név-plébániájának feszületéhez fűződik. Nem emlékszem, hány éves voltam, azt viszont tudtam, hogy Jézus meghalt értem, és hogy nekem erre az egész életemmel válaszolnom kell. Ez bizonyára nem egy tipikus első emlékkép, de egyáltalán nem volt tipikus a családom sem. Apám, John a Chrysler cég vezérigazgatója és felügyelőbizottsági elnöke, egyszersmind hívő katolikus ember volt.

Share
Bővebben...

Szabadulás okkultizmusból

alt

Dr. Gál Péter atya küldte el nekünk az egyik résztvevő tanúságtételét, ami egy leányfalui lelkigyakorlaton hangzott el. A tanúságtétel rövidített hanganyaga meghallgatható itt. A szerk.

Share
Bővebben...

Túlélte az abortuszt – most az Evangéliumot szolgálja

alt

Nem mindennapi élettörténettel rendelkezik Josiah Presley: túlélt egy abortuszt, majd örökbe fogadták egy másik kontinensen, ahol megküzdött származásának történetével és megbocsátott. Jelenleg Istent szolgálja és Jézus szeretetét hirdeti.

Érthető módon Josiah-t ledöbbentette és mélyen megsebezte, amikor megtudta, hogy vér szerinti édesanyja el akarta vetetni. Sokáig csak végtelen haragot érzett születési családja iránt. A férfi eredetileg Dél-Koreából származik, de nevelőszülei amerikaiak. Jelenleg Oklahomában él.

Share
Bővebben...

34. MLADIFEST TANÚSÁGTÉTEL: Zlatko Dalić szövetségi kapitány

 

Share

Az én tanúságtételem - a jégtől a tűzig

altEz az én történetem, hogyan lettem egy unatkozó névleges katolikusból egy Jézus Krisztusért és katolikus hitemért lángoló katolikus.

Bölcsőtől fogva katolikusként születtem, és az 1-12. osztályt katolikus iskolában töltöttem.   Az apácák nagyon jól megtanítottak minket a hitünkre.  Azonban mindezen évek alatt Isten számomra egy nagyon távoli Isten volt, nem volt személyes kapcsolatom vele.  Bár az apácák megtanították nekünk az imákat, soha nem imádkoztam egyedül, kivéve a vacsorai asztali áldást.  Kulturális katolikus voltam, aki csak a szokásokat követte. Ez folytatódott egészen addig, amíg férjhez mentem és két gyermekem született.   A férjem ugyanígy volt ezzel, és vasárnaponként a kötelesség mentalitásával mentünk a templomba, és egy egydolláros bankjegyet dobtunk a gyűjtőkosárba.  A legtöbb katolikus, akit ismertem, ugyanolyan katolikusnak tűnt, mint én - kötelességtudó katolikusnak.

Share
Bővebben...

Meggyógyult a pap, aki felajánlotta életét a szexuális zaklatások áldozataiért

csodalatos gyogyulas Lourdes

John Hollowell atya úgy döntött, hogy papi szolgálatának minden pillanatát Istennek ajánlja fel - hogy helyrehozza az egyházi szexuális zaklatások áldozatainak okozott károkat.

Share
Bővebben...

Megtért a sofőr, akinek egy katolikus házaspár megbocsátotta, hogy megölte három gyermeküket

alt

Bár több mint 3 év telt el azóta, hogy Laila és Danny Abdallah három gyermeke életét vesztette egy szörnyű autóbalesetben az ausztráliai Sydneyben. Nem sokan felejtették el, hogyan néztek szembe a történtekkel, Istenbe vetett rendíthetetlen bizalommal.

Amikor a házaspár nyilvánosan megbocsátott a sofőrnek, Samuel Davidsonnak, az nemcsak ausztrálok ezreinek szívét hatotta meg, hanem az egész világnak példát mutatott a keresztény megbocsátásról.

Share
Bővebben...

Utam a papsághoz

alt

Minden fiatalembernek hallania kellene Timothy Reid atya elhívásának történetét

Timothy Reid atya, a Szent József Főiskolai Szeminárium tagja akkor kapott elhívást, amikor a legkevésbé számított rá, és feltétlen odaadása örökre megváltoztatta az útját.

A Szent József Főiskolai Szeminárium (SJCS) YouTube-csatornájának bőséges és kitűnő katolikus kínálata között nem kevés interjú található papokkal és szeminaristákkal. Ezek a gyakran ütős tanúságtételek bepillantást engednek a katolikusoknak egy papi hivatás életébe és fejlődésébe, és segíthetnek jobban megérteni a felismerés folyamatát.

Share
Bővebben...

Van, aki felvállalja Isten és a tudomány kapcsolatát

Csokay1

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.