Kirakósdi

alt

Megvallom őszintén, hogy én még soha nem raktam ki a Rubik kockát és talán nem is fogom. Kezdetben néhányszor próbálkoztam vele, de beláttam, hogy ez nem az én logikámhoz való. Egy száraz vízcsapból hamarabb kifacsarok egy verset, minthogy a kockák oldalait össze tudnám forgatni. Mindig is humán beállítottságú voltam. Magam is meglepődtem, amikor pl. a filozófia logika vizsgám jól sikerült.

Mivel nem tudom kirakni, ezért az összevissza tekergetett kockát, odaadom a világbajnok kezébe, aki néhány másodperc alatt kipörgeti. Amikor készen van, visszaadja nekem. Én ismét megpróbálkozom, ami persze megint nem sikerül ezért újfent a világbajnoknak adom oda, hogy segítsen.

Életünk sokszor olyan, mint az eltekert kocka. Nem áll benne össze az összhang, a rend és a kép. Hiába próbálkozunk, egyre nagyobb lesz a káosz és egyre távolabb kerülünk a megoldástól.

Ekkor én odaadom a szívem rubik kockáját a világbajnoknak, a föltámadott Jézusnak, aki sec perc alatt kipörgeti, összerakja és rendet csinál a rendetlenségben. Mivel szeret, ezért visszaadja a kezembe az életem, amit én megint elforgatok, a dolgokat összekeverem a rossz döntéseimmel és akkor megint nincs összhang és nem áll össze a kép. Konfúz minden. Ekkor megint Jézus kezébe helyezem a szívem rubik kockáját és megint rend lesz, harmónia és öröm.

Lassan ugyan, de megtanultam végre. Jobb, ha mindig az Ő kezében és szívében van elrejtve az életem. Ezért minden döntésemet odaadom Neki, minden döntésemet az Ő akarata alá rendelem.

Te még mindig kirakósdit játszol? Kockáztatod az életed, az üdvösségedet mert magad irányítva az életed, a Világbajnoktól félted a szívedet? Hányszor rontod még el? Ismerd fel és fogadd el, amit Igéjében mond, és akkor rendben leszel. Rendben magaddal, rendben másokkal, mert rendben vagy Ővele.

Nélkülem semmit sem tehettek.” (Jn15.5)

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.