Csak átbicegsz az életeden?

alt

Érezted már úgy, mintha egyszerűen csak sántikálnál az életedben? Vannak napok, amik keményebbek, mint a többi, amikor olyan kihívásokkal nézünk szembe, amelyek leküzdhetetleneknek tűnnek. A biztosítási karrierem is látott kivételesen jó hónapokat és néhány nagyon jó évet, de voltak szűkös idők is. Egy silány gazdaság mindenkivel megfizetteti az árat, aki speciális terméket vagy szolgáltatást árul.

A tapasztalataim által megtanultam, hogy ezek a nehéz idők valós kitartást és a szakmához való odaszánást igényelnek. A túléléshez sokkal szorgalmasabban kell dolgozni, a napi célokat teljesíteni és nem csüggedni.

A legtöbb sikeres üzletember többszörös kudarcot élt át az élete során. A siker állhatatos képességet igényel, hogy meg tudjunk birkózni a nehéz időkkel és újra felpattanni, amikor lehetőségek merülnek fel. Ez csak úgy lehetséges, ha nem csapjuk be egymást vagy nem használjuk ki tisztességtelen módon a versenyünket. A kemény munka és leleményesség nagy jutalommal fizet bármilyen szakterületen. Néhányan megengedik a körülményeknek, hogy irányítsák az életüket, de nem kell egy életen át sántikálnunk.

A sportok közül a baseball vált a fő célpontommá a gyerekkorom és a fiatal felnőtt éveim idején. Mint kezdő ütős, az volt a célom, hogy olyan gyakran érjem el a bázist, ahányszor csak tudom. Szorgalmasan dolgoztam a technikámon, ami segített, hogy elérjem a bázist a megjelenéseim majdnem felénél. Az az ütő zóna megértésének javítása, a jó ütés fejlesztése és a stratégiákon való dolgozás sokat segített.

Mégis emlékszem, hogy egy baseball-szezon egy részében az elszakadt térdszalagommal sántikáltam, de ez nem akadályozott meg abban, hogy minden meccsen játsszak azon a nyáron. Visszautasítottam, hogy engedjem, hogy a sérülés lent tartson.

30 év után felfedeztem, hogy a mély hit nagy különbséget jelenthet akár a munkában, amikor megpróbáltam elérni és fejleszteni egy bizonyos képességet vagy csak a mindennapi élet túlélésében. Ez a hit megerősödik a problémák által, amikkel szembekerülünk és azáltal, hogy felismerjük Isten vágyát arra, hogy kijelentse Magát ezeken a nehéz időszakokon keresztül. Mint a fizikai gyakorlatok, valakinek a hite csak ezeken a helyzeteken keresztül tud megerősödni.

Mózes első könyve 32, 22-32 rögzít egy bibliai beszámolót, ahol leírja Jákob birkózását az Úr angyalával. Jákob élete tele volt küzdelmekkel, de ebben a bizonyos helyzetben nem engedte Istent el. Jákob megkérte Őt, hogy áldja meg őt és meg is kapta, amit kért. Az Úr azonban megérintette Jakab csípőjét, ezzel azt okozva, hogy egész hátralevő életében sántikált. Mindazonáltal Isten megáldotta őt, még új nevet is adott neki: Izrael. Izrael népének ősatyja lett, amely még most is végigkíséri a családját.

Számunkra, akik Jézus Krisztust követjük, az egyik legjobb illusztráció Pál apostol élete. A kitartása, hogy a csapások ellenére erős maradt, megmutatja nekünk, milyen is a hit, amikor működésbe lép. Tanításai és személyes élete milliókat inspirált az elmúlt 2000 év alatt, hogy kövessék Jézust és adják át magukat Neki.

Az apostol nagyon sokat szenvedett Krisztusért egészen a halála napjáig. A legtöbbünknek a hitünk miatt nem kell szembenézni a halállal, de ki kell tartanunk Jézus mellett és mindazokért, akiket Ő helyez az utunkba az életünk utazása során.

Tekints úgy az életedre, hogy az drága a mi Urunknak, mint ahogy valóban az is, és ismerd fel, hogy még ha „sántikálni” kell is valamilyen formában, emelt fejjel járhatsz és tarts ki Krisztusért, megtapasztalva a bőséges életet, amit megígért. (János evangéliuma 10, 10)

A KEVE Társaság a CBMC International és az Europartners társszervezete

Forrás: keve.org, Monday Manna

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.