Íme egy naptár római papokkal

Először valami blickfangos címre gondoltam: nézegess papokat, legyen papod minden napra, így oldjad meg a paphiányt otthon, stb. Aztán elszégyelltem magam, nem poénkodni kell, hanem hálát adni azért a megszentelt életekért, melyek nélkül még sivárabb lenne életünk.

Belegondoltál már abba, mi történne veled, ha nem lenne pap a közeledben? Ha nem lenne módod venni azokat a szentségeket, melyek kiszolgáltatásához szükség van papra? Mit teszel azért, hogy legyenek papjaink?

Egy atya régebben azt mondta, hogy pontosan annyi pap van, amennyire éppen szükségük van az embereknek. Ha kevés a pap, akkor ennyire kevesen igénylik Isten szolgáinak jelenlétét az életükben.

A legtipikusabb római ajándékként hirdetik, az ára sem lehet több egy szokásos naptárnál – és mégis mennyivel többet jelenthet: egy derűs tekintetű, papi ruhába öltözött férfi tekint ránk egy hónapig a szobánk faláról.

Ez egy adoptálható ötlet: ország- és területfüggetlen. Nem a “sztárpapok” népszerűsítése (bár miért ne?), nem a fotogén papnövendékek megismertetése, hanem a PAPSÁG láthatóságának növelése, szerepük kiemelése a ma választható hivatások közül. 

Aki esetleg Rómában jár, hozzon már egy naptárt és ossza meg velünk is a többi képet 🙂

A CALENDARIO ROMANO 2017 megrendelhető itt az internetenen.

Létrehozva 2016. december 20.