A szívek nemzeti zarándoklata

A Karizmatikus Megújulás XXIV. Országos Találkozója Szombathelyen

A magyar egyházi élet eseményei között évről évre megjelenik egy érdekes színfolt: általában ősszel karizmatikus-találkozóra kerül sor az ország valamelyik sportcsarnokában. Minden évben örömmel találkoznak egymással a hazánkban mintegy tízezer főt és másfélszáz közösséget számláló mozgalom tagjai. Az idei eseménnyel a szervezők tudatosan túlléptek egy belterjes találkozó keretein. 

Idei országos találkozónk címe: „Megújuló szív, Egyház, nemzet”. Mindez arról szól, hogy valóban ki szeretnénk lépni mozgalmi köreinkből, és minden lelki adományunkat, gazdagságunkat az Egyház és a nemzet megújulásának szolgálatába kívánjuk állítani!

Ahogy a világ, Európa és a magyar nemzet is egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe, ez a törekvés is egyre aktuálisabbnak tűnik. A szervezés hónapjai alatt világossá vált számunkra, hogy a 2015. november 14-ére, Szombathelyre, az Arena Savariába összehívott találkozó maga is a nemzet szellemi megújulásának fontos eseményévé válhat. Sokkal többről van most szó, mint egy találkozón való részvételről! Azért jövünk össze, hogy egy szívvel és egy akarattal Isten elé álljunk nemzetünk és egész Európa jövőjéért. Az imádság már nem szólhat a megszokott módon. Ami eddig lelki megnyugvást, elcsendesedést jelentett, most szellemi harccá, bűnbánattá, kemény böjtté, könyörgéssé, teljes erőnkből Istenhez kiáltó dicsőítéssé változik. Most tényleg a jövőnk, gyermekeink, unokáink, nemzetünk jövője a tét, és tudjuk, hogy megoldás egyedül Istentől jöhet.

A Megújulás Országos Tanácsának szeptemberi ülésén valaki azt mondta: induljon nemzeti zarándoklat az egész országból a találkozóra, Szombathelyre, Szent Márton szülővárosába, ahol most a szent jubileumi évét ünneplik! A felvetést egyértelmű helyeslés követte. Bár egy ilyen esemény meghirdetése valószínűleg túlnő kompetenciánkon, mégis úgy gondoljuk, hogy a Szombathelyre érkezők ezzel a tudattal, ezzel az érzülettel gyűlhetnek egybe az egész országból: „Isten, hazánkért térdelünk elődbe!” Így válhat mindez „a szívek nemzeti zarándoklatává”.

Hívjuk tehát minden katolikus testvérünket, de a velünk együttműködni akaró más felekezetek tagjait is egy olyan napra, amelyet mindvégig a nemzetünkért szóló imádság jellemez majd. Ahol a magyarság keresztény küldetésének titkát kutatjuk majd Dr. Molnár Imre történész vezetésével. Ahol fiatalok tanúságtételeit hallhatjuk megtalált hitükről, ahol evangéliumot hirdetünk és megtérésre hívunk. Ahol országos és nemzetközi imakezdeményezésekről számolunk be, ahol a megújulás gyakorlati lépéseire hív meg bennünket Dr. Székely János püspök atya. A záró szentmise bemutatására Dr. Veres András megyéspüspök atyát, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnökét várjuk.

Kérünk minden keresztényt, aki céljainkkal egyetért, hogy adja tovább a találkozó hírét, imádkozzon és böjtöljön annak sikeréért, szervezze az utazást! Hiszen mindenki számít, mindenkire szükség van a jövőbe vezető közös utazásunk során, a „szívek nemzeti zarándoklatán”.

Kunszabó Zoltán diakónus
MKKM Nemzeti Szolgáló Bizottság elnöke


További információk (plakát, program) megtalálható itt.

Létrehozva 2015. október 17.