Evangelizáció

"Maradjatok meg szilárdan a hitetekben! Ne hagyjátok megzavarni magatokat!'

alt

Melyik múló újdonságunk érhet fel Jézus örök újdonságával? Szent János Pál pápa – aki minden kora és gyengesége ellenére örökké fiatal maradt – 2002-ben, az utolsó Ifjúsági Világnapon arra emlékeztette a Torontóba érkezett több százezer fiatalt, hogy Jézus szavaival élve: “Ti vagytok a föld sója. … Ti vagytok a világ világossága”.

Share
Bővebben...

Lengyel katolikus férfiak rózsafüzér menete a sűrű havazásban

 
Forrás: gloria.tv
Share

Hogyan készüljünk a mártíromságra

alt

„Ahogy apám mondta, a New York-i rendőrség az a 15000 legjobb ember, akivel valaha is találkozhattál.” Az előadó egy konzervatív újságíró volt, és katolikus, és a New York-i rendőrök közül érkezett. „Sajnos” - tette hozzá – „25 000 New York-i rendőr van összesen.”

Ez egy régi vicc volt, ahogyan megtapasztaltam, amikor más rendőrök gyermekei is elmesélték. A viccet mesélve sajnálkozva elismerték, hogy néhány zsaru rossz zsaru, néhány pedig nagyon rossz.

Share
Bővebben...

Carlo Maria Viganò érsek: Elfogy az időnk, ha nem fogunk össze!

„Az igazság nem egy bunkósbot, amivel ütni lehet azokat, akik figyelmen kívül hagyják azt, hanem világosság, melyet nem lehet a véka alá rejteni, világosság, amely talán eleinte vakít, de amit a jóakaratú és jó lelkiismeretű emberek nem hagyhatnak figyelmen kívül."

Share

Igazi evangelizáció

 

alt

Michael A. Blume SVD apostoli nuncius 2020 június 26-án, az Opus Dei tagjainak bemutatott szentmisén úgy fogalmazott; „az igazi evangelizáció nem más, mint Krisztus bennetek való életének gyümölcse, hiszen Krisztus kegyelme árad azokból a szívekből, amelyek befogadják Őt”. A Szentlélek segít bennünket, hogy az evangélium hirdetése kapcsán tett erőfeszítéseinkben megtaláljuk és szemléljük Krisztust.

Share
Bővebben...

Miért kell harcolnunk

alt

Amikor nagyon naiv tizenegy éves voltam, egy csapat fiú az iskolából elkapott a szomszéd udvarában, egyedül. Egy barátnőm volt velem, de ő elszökött. . Alig tudtam eleget ahhoz, hogy féljek, de azt tudtam, hogy nem szeretem, ha egy nálam nagyobb ember lefog.

Mivel egyértelműen túlerőben voltak, nem küzdöttem. Nem is beszéltem erről, egészen a húszas éveimig. Gondolom, olyan károkat okozott, amelyeket nem is értek, de Krisztuson keresztül a megbocsátásig jutottam, és az egészet magam mögött hagytam.

Share
Bővebben...

Érzed az Úr örömét?

alt

Mi az a tevékenység, ami igazán örömmel tölt el? Örömet okoz a munkád, vagy egyéb, rendszeresen végzett tevékenységeid? Saját tapasztalatom, hogy nincs annál felvillanyozóbb, mint amikor a helyünkön érezzük magunkat Isten tervében, tesszük, amit Ő szeretne, a tőle kapott képességeinket és ajándékainkat felhasználva.

Sosem felejtem el, amikor először láttam a Tűzszekerek című mozifilmet. Egyik örök kedvenc sportfilmemmé vált, ugyanakkor a film két különböző valós személy életét mutatja be. Harold Abrahams a Cambridge-i egyetem hallgatója, egy zsidó származású angol, és 1924-ben a világ leggyorsabb rövidtávfutója volt, míg Eric Liddell skót, elkötelezett keresztény, és Abrahams legnagyobb ellenfele volt az 1924-es párizsi olimpián.

Share
Bővebben...

Akarsz-e segíteni?

alt

Ne vond meg segítő kezedet szolgáidtól” (Józs 10,6)

Ha túl vagy a sokkon, hogy milyen körülmények között kell ma élni, ha ki tudod fizetni az energiaszámlákat, ha túl vagy azon, hogy segítesz saját családodnak és esetleg a szomszéd néninek is a bevásárlásban – jusson eszedbe az is, hogy a plébániád, a templomod, a papod piaci áron jut energiához. Az ima most nem elég, azonnali segítségre van szükség.

Share
Bővebben...

Istennel Magyarországért

alt

 Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus félórás megnyitóünnepsége Magyarország, Mária országa címet viselte. A Kárpát-medence keresztény néphagyományait bemutató műsorban 300 néptáncos és hagyományőrző művész a magyarság, a néphagyomány és a keresztény vallás ezer éven is túlnyúló összefonódását mutatta be.Ez az, ami összefűzi a Kárpát-medencében és a világban szerteszét élő magyarokat, amitől ha két magyar találkozik bárhol a világban, egymásra ismernek: a dal, a tánc, a viselet, az ornamentika, a legendárium és legfőképpen az a sajátosan familiáris keresztény kötődés, ami Jézus édesanyjának, Máriának a tiszteletében fogalmazódik meg.

Share
Bővebben...

A gonosszal szemben papjainknak mártíroknak kell lenniük

alt

Amikor anya túl korán, 2013-ban rákban meghalt, miután nyolc gyermeke közül az utolsó is elhagyta az otthont, nem tudhattam, mennyire fog hiányozni az elkövetkező években. Talán a nosztalgikus ír szívem az oka, de ahogy a nélküle töltött évek tágultak, gyakran azon kaptam magam, hogy csak egy-két napot szeretnék még vele tölteni.

Mostanában Judy Wells úgy áll előttem, mint egy Jacob Marley-szerű szellem. Keze, melyet egykor oly gyakran kulcsolt össze imára, most mintha figyelmeztető lámpást lóbálna huszonkilenc unokája fölött, akiket látszólag úgy fogtak egybe, mint egy mezőn legelő gazellacsaládot a guggoló oroszlánok között.

Share
Bővebben...

A Szűzanya megjelent egymillió embernek Kairóban

... a média pedig agyonhallgatta

Fr. Mark Goring rövid videója

Forrás: YouTube

További részletek a Wikipedia oldalán itt találhatók.

Share

Mi köze van a Metaverse-nek az egyházhoz?

alt

Valójában sok minden

A MetaCatholic apostolátus úttörő szerepet játszik abban, hogy az egyház evangelizációja hogyan nézhet ki a virtuális és kiterjesztett valóságban, és megmutatja, miért van szükség arra, hogy az egyház jelen legyen a Metaverse felületen.

A játéktechnológia az önálló konzolokról átugrott az internetre, és ma új, fantáziadús, háromdimenziós digitális világokat hoznak létre, melyeket széles körben „Metaverse”-nek neveznek, olyan élménydús megoldásokat tartalmazó technológiával, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy felfedezzék és interakcióba lépjenek a virtuális valósággal.

Share
Bővebben...

Magyarország felajánlásának megújítása

alt

 Felhívás minden jóakaratú emberhez!  

Akarsz-e keresztény és magyar jövőt, igazságot, biztonságot és újra kibontakozást hazánk számára? Ehhez sok egyéb fontos dolog között az első és a legsürgetőbb a felülről, a jó Istentől jövő áldás. Akarod-e, hogy újra megkoronázzuk Szűz Máriát, aki Szent István óta királynőnk, s ezzel újra magunkat és mindent rábízzunk és neki adjunk? Ha társulsz ehhez, akkor írd alá petíciónkat és add tovább, osszad meg minél több emberrel!     

Share
Bővebben...

Megfontolandó

alt

Share

Fulton Sheen ötvenéves próféciája a mai időkről

sheen

Fulton J. Sheen érsek megbabonázta a közönséget. Nem félt elmondani az igazat. Ennél is fontosabb, hogy az emberek nem féltek azt meghallgatni.

Inspiráló amerikai televíziós sorozata, a Life is Worth Living 1952. február 12. és 1955. április 22 között futott a Dumont tévés hálózatán, majd az ABC csatornán 1957. április 8-ig. Sheen érsek beszéde időtlen és prófétai, mint például ez az egyik átirat, ami azzal foglalkozik, hogy milyen a világ, amiben ma élünk.

Share
Bővebben...

Angelica anya médiamissziós tanácsai

alt

Az EWTN pénz és médiatapasztalat nélkül 1981-ben indult el. Angelica anya életének legfontosabb tanulságai minden tettre kész meghívott számára.

Share
Bővebben...

Maradjatok imádságban

Medjugorjei üzenet március 18-án

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.