Misztérium - nyolcrészes liturgikus sorozat

 alt

A misztérium címmel liturgikus sorozat indult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepéhez kapcsolódva a Duna Televízió műsorán. A nyolcrészes sorozat a római katolikus szentmise mélységeibe vezeti a nézőket, értelmezve az egyes tettek, mondatok, események teológiai és spirituális jelentésköreit. Az első rész szeptember 5-én, vasárnap debütált a Dunán.

 

Nyolc részből álló, naponta jelentkező vallási sorozattal bővül a közmédia műsorkínálata. A misztérium címet viselő liturgikus széria a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (NEK) ünnepéhez kapcsolódva készült, amelyet 2021. szeptember 5-12. között rendez meg Magyarországon, Budapesten a katolikus egyház és amelynek alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.

A sorozat minden részében három szakértő szólal meg, ők vezetik végig a nézőt a szentmise részein: Barsi Balázs ferences szerzetes, Farkas László plébános, a NEK Teológiai Bizottságának tagja, valamint Versegi Beáta-Mária szerzetesnővér, a NEK oktatási referense. A sorozatban a közmédia nézői – a liturgia mélyebb értelmén túl – hazánk több különleges templomát is megismerhetik. Nemcsak a lélek, hanem a szem is gyönyörködhet egy-egy művészettörténeti korszak kiemelkedő alkotásaiban, ahogy halad előre a sorozat a románkori templomtól kezdve eljutunk egészen a kortárs templomépítészetig. Így megjelenik a többi között a lébényi Szent Jakab-templom, a sümegi plébániatemplom, amelyet a magyar sixtusi kápolnának is neveznek különleges freskó együttesének köszönhetően vagy a fiatal Ybl Miklós által tervezett fóti Szeplőtelen fogantatás-templom, amely a magyar romantikus építészet egyik legjelentősebb alkotása.

(Forrás: hirado.hu)

1. rész

2. rész (A gyülekezet)

3. rész (A bűnbánat)

4. Rész (Az Ige)

5. rész (Az áldozat)

6. rész (Ádozás)

7. rész (Emmausz)

8. rész (Áldás)

Share

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
Kezdődött 3 napja

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
20 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
83 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.