Az abortusz elleni küzdelemnek a gyermekmentes kultúra ellen kell összpontosítania

Az abortusz egyik fő oka az, hogy egyre több felnőtt – férfi és nő – vágyik a gyermekmentességre.

A marxista szemlélet mindent a gazdasági prizmán keresztül szemlél. Minden arról szól, hogy az egyik osztály a hatalom és a pénz segítségével kizsákmányolja a többieket. Sajnos a legtöbb ember, még a konzervatívok is, átveszik ezt a torz társadalmi-gazdasági szemléletet, és ezt teszik a vita középpontjába. A konzervatív családpolitika sem kivétel.

Így amikor a Roe kontra Wade ítéletet hatályon kívül helyező Dobbs-döntés megjelent, a baloldaliak azonnal ebből a gazdasági prizmából nézve támadták azt. Úgy állították be a vitát, mintha elvennék a nő jogát arra, hogy akkor alapítson családot, amikor akar és amikor anyagilag képes rá. Azt mondták, hogy azokat a szegény nőket célozza meg, akiknek nincsenek meg az eszközeik a családalapításra. A ’woke’ cégek az abortuszt népszerűsítő pénzügyi kedvezményeket kiterjesztették a szegény nőkre vagy a „szülő személyekre”.

A liberálisok azonnal felszólították az életvédőket, hogy biztosítsák a pénzügyi eszközöket a Dobbs döntésből származó nem kívánt babák támogatására. Azonban automatikusan arra következtetnek, hogy ez lehetetlen feladat, és ezért ragaszkodnak az abortusz sürgős szükségességéhez, mint egyetlen megoldáshoz. Ironikus módon támadják a várandóssági támogató központokat, amelyek segítenek a nőknek anyagi stabilitást szerezni, miközben gyermeket vállalnak.

Hamis feltételezések

A vita így egy hamis gazdasági érvre redukálódik.

Feltételezik, hogy szinte minden abortusz mögött a pénzhiány áll.

Ez a feltételezés hamis. A baloldal narratívájának részeként el kell utasítani, mivel nem tükrözi a nemzet kultúrájának szomorú valóságát.

Az abortusz egyik fő oka az, hogy egyre több felnőtt – férfi és nő – vágyik arra, hogy miközben szexuálisan aktív, gyermek nélkül maradjon. Ezek a fiatalabb emberek egyáltalán nem akarnak gyermeket. A Michigani Állami Egyetem egyik felmérése szerint ugyanis ötből több mint egy felnőtt dönt úgy, hogy nem lesz szülő. Még tragikusabb, hogy ez az egész életre szóló döntés gyakran tizenévesektől vagy a húszas éveik elején járóktól jön – ami azt jelzi, hogy nem anyagi problémáról van szó.

„Úgy találtuk, hogy Michiganben a felnőttek 21,6 százaléka, vagyis körülbelül 1,7 millió ember nem akar gyermeket, és ezért ők ’gyermekmentesek’” – mondta a tanulmány társszerzője, Zachary Neal, az MSU pszichológia tanszékének docense az egyetem közleményében.

Gyermekmentesség mint preferált életmód

Ez a tragikus eredmény egy olyan kultúrát tükröz, amely a személyes elégedettséget helyezi előtérbe. A mai potenciális szülők elutasítják a családi kötelezettségeket, hogy a gyermekmentes életmódot válasszák.

Gyakran választják a háziállatokat a gyerekek helyett, tízből hét Z generációs fiatal felnőtt azt mondta, hogy inkább örökbe fogadna egy háziállatot, minthogy gyereket vállaljon.

Ezek a döntések már korai életkorban megszületnek, utalva ennek a lehetőségnek az elfogadására az oktatási intézményekben.

„Az embereknek – különösen a nőknek -, akik azt mondják, hogy nem akarnak gyereket, gyakran mondják azt, hogy később majd meggondolják magukat, de a tanulmány ennek ellenkezőjét állapította meg” – magyarázza a tanulmány társszerzője és az MSU pszichológia professzora, Jennifer Watling Neal. „Az emberek már korán, leggyakrabban tizen- és huszonéves korukban meghozzák a gyermekmentességről szóló döntést. És nem csak a fiatalok állítják, hogy nem akarnak gyermeket. Azok a nők, akik tizenéves korukban döntöttek úgy, hogy gyermekmentesek lesznek, mostanra átlagosan közel 40 évesek, és még mindig nincs gyermekük.”

Több mint 50 millió ember akarja elkerülni a szülőséget

A tanulmánynak meggyőző következményei vannak a nemzetre nézve. Michigan [állam] tükrözi az Egyesült Államok egészére jellemző demográfiai tendenciákat. Így a tanulmány megállapításai szerint a 2021-es amerikai népszámlálás alapján mintegy 50-60 millió amerikai akar „gyermekmentes” maradni. Ez egy generációs tendencia, amely csak növekedni fog.

Watling Neal professzor a tanulmány politikai következményeit említi. „Miután az amerikai Legfelső Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet, az amerikaiak nagy része most annak a veszélynek van kitéve, hogy annak ellenére lesz kénytelen gyermeket vállalni, hogy nem akarja.”

A michigani tanulmány egyértelművé teszi, hogy sok abortusznak nem gazdasági, hanem kulturális oka van. Sok amerikai elutasítja a szülőség lehetőségét, miközben ragaszkodik ahhoz, hogy szexuálisan aktív maradjon.

A gyermeket nem áldásnak, hanem tehernek tekintik, amely megakadályozza őket abban, hogy teljes mértékben élvezzék az életet.

Visszatérés a rendhez

A családpolitikát a kultúra hedonista csatamezején kell megvívni. Neal professzor tanulmánya és az ehhez hasonlók azt mutatják, hogy az abortusz erkölcsi kérdés, amely olyan döntéseket foglal magában, amelyek végső soron az egyénre és a nemzetre is hatással vannak.

A pénzügyi megfontolások fontosak, és foglalkozni kell velük. Az igazi kérdés azonban az élet értelmét és célját, valamint annak fenntartását érinti. A család és a gyermek áll ennek a nem marxista vitának a középpontjában.

Sajnos a gyermektelen nemzet haldoklik és örömtelen.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. augusztus 28.