Hogyan beszéljünk gyerekeinknek az abortuszról, mielőtt a halálpártiak teszik meg ezt

(Campaign Life Coalition) – Az életpárti szülőknek szorgalmasan kell tanítaniuk gyermekeiknek az igazságot az abortuszról az abortuszpárti mozgalom által terjesztett félretájékoztatás áradata közepette. Ha már fiatal korban megtanítod gyermekednek az abortusz valóságát, az elősegíti az emberi élet iránti szeretet és gondoskodás kialakulását.

A Today’s Parent nemrég jelentetett meg egy cikket Hogyan beszéljünk gyermekeinkkel az abortuszról címmel, amelyet az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság által a Roe-ügy megdöntéséről kiszivárgott dokumentum körüli izgalom váltott ki. A cikk az abortuszpártiak szemszögéből mutatja be, hogyan kell eligazodni az abortusz iránt érdeklődő gyermekekkel folytatott beszélgetésekben.

A cikk kifejti, hogy az abortuszról szóló beszélgetést a beleegyezéssel kell kezdeni, és el kell vezetni ahhoz a gondolathoz, hogy „egy személynek … bele kell egyeznie abba, hogy a várandósság a testében legyen.” Ez megalapozza azt az érvelést, hogy ha egy személy nem járul hozzá a terhességhez, akkor az abortusz valahogy erkölcsileg megengedhető. Az abortusz-aktivisták már a kezdetektől fogva megrontanák a gyerekeket azzal, hogy elhitetik velük, hogy a „beleegyezés” valahogy meghatározza valaki más létezésének értékét, és ha nem járulsz hozzá a létezéséhez, akkor el lehet pusztítani.

A beleegyezésről szóló ilyen beszélgetések azonban elterelik a gyermek figyelmét a fő kérdésről, hogy az abortusz véget vet egy emberi életnek, és hogy soha senkinek nem lehet joga egy ártatlan emberi lény életének véget vetni.

A cikk ezután arra ösztönzi a szülőket, hogy lényegében dehumanizálják a méhben lévő babát, hogy a gyermek ne érzékelje, hogy egy élő emberi személyt pusztítanak el az anyja méhében. A cikk azt javasolja, hogy a szülők tartózkodjanak a „baba” szó használatától mindaddig, amíg „a magzat el nem hagyta a méhet.” Az abortuszt pedig úgy definiálják, mint „a terhesség folytatásának megállítását”, és nem tesznek említést arról, hogy az abortusz során egy emberi személyt pusztítanak el. A cikk lényegében arra bátorítja a szülőket, hogy az abortuszt úgy állítsák be, hogy a gyermek azt higgye, hogy a „terhesség megállítása” egyszerűen egy rutinszerű „orvosi eljárás”.

Az abortusz azonban az anyja méhében élő emberi lény közvetlen és szándékos megölése, nem pedig egyszerűen egy rutinszerű „orvosi eljárás”, amely véget vet egy „várandósságnak”.

Az életpárti szülőknek igazat kell mondaniuk a magzat emberi mivoltáról, az élet szépségéről és csodájáról az anyaméhben, megtanítva gyermekeiket az élet ajándékára.

Ha megtanítod gyermekednek a baba méhen belüli fejlődését, az segít kialakítani a szilárd tudatosságot, hogy ez az élet emberi élet, és hogy ez a baba ugyanolyan, mint te és én, az emberi család teljes jogú tagja, aki szeretetet, védelmet és emberi jogokat érdemel. És igen, nevezzük ezt az élőlényt „babának”, mert ő valóban az emberi család legfiatalabb tagja. Mutass nekik képeket (mint például ezeket) vagy animációs videókat (mint a lenti) a baba fejlődésének különböző szakaszairól.

A gyerekek csodálkozni fognak, amikor megtudják, hogy a baba szíve már 5 hetes korában elkezdett dobogni. Megdöbbenve fogják hallani, hogy a baba 9 hetes korában elkezdte mozgatni a karjait és a lábait. A 14. héten már az ujját is szopni tudta.

Legyél izgatott a világra érkező új élet miatt, és a gyermeked is izgatott lesz.

A születés előtt álló gyermekek humanizálására összpontosítva az életpárti szülők arra tanítják gyermekeiket, hogy szeretni és becsülni akarják ezeket az apró embereket, ami közvetlenül ellentmond az abortuszpárti narratívának, amely meg akarja fosztani ezeket a születés előtt álló babákat az emberségüktől.

Amikor a gyermeked már határozottan megérti az életet az anyaméhben, és elég idős lesz, elmagyarázhatod neki, hogy egyes nagyon nehéz helyzetben levő nők mennyire félnek. Néha a körülöttük lévő emberek meggyőzik őket arról, hogy nem lennének képesek megbirkózni egy baba felnevelésével, ezért úgy döntenek, hogy véget vetnek a baba életének.

A kisgyermekek esetében nincs szükség semmiféle grafikus részletezésre arról, hogyan történik az abortusz. A szülőknek egyszerűen csak azt kell közvetíteniük, hogy egy életnek véget vetettek, és ez nagy tragédia. El kell mondaniuk, hogy egy apró, egyedi és teljesen ártatlan emberke soha nem fog megszületni. El kell mondaniuk, hogy egy élet ilyen módon történő befejezése mindig helytelen.

Miután megtudta, mi az abortusz, gyermeked valószínűleg meg fogja kérdezni, hogy miért. Miért akar valaki megölni egy csecsemőt?

Elmagyarázhatod, hogy gyakran az anya azért választja az abortuszt, mert nem kap más lehetőséget vagy nem kapja meg a szükséges támogatást. Egyes anyák önzőségből vagy mások nyomására választják a gyermekük megölését. Sok anya nem érti, hogy ez a döntés mennyire rossz.

A szülőknek el kell mondaniuk a gyermekeknek, hogy sok válságterhességgel szembesülő nő tévesen azt hiszi, hogy nincs más választásuk, mint véget vetni a gyermekük életének. Tudassák a gyerekekkel, hogy egy ilyen helyzetben lévő anya számára mindig van olyan megoldás, amely tiszteletben tartja a gyermeke életét, legyen az szülői felelősségvállalás vagy az örökbefogadás.

Én személy szerint emlékszem, hogy amikor először hallottam az abortuszról, nem igazán tudtam, hogyan történt, de sajnáltam, hogy azokat a babákat megölték, bár némileg megvigasztalt az a tény, hogy most már biztonságban vannak a mennyországban. Nagyon szomorú voltam azokért az anyák miatt, akik az abortuszt választották, mert – így gondoltam akkoriban – nem kaptak elég információt az orvosoktól, és az egészségügyi klinikák sem támogatták őket kellőképpen.

Kisgyermekként egy pillanatig sem gondoltam, hogy egy anya, aki tudta, mi az abortusz valójában, a saját gyermeke megölését választja, és hálás vagyok a szüleimnek, hogy megvédték bennem ezt az ártatlanságot. Sajnos ez azt jelentette, hogy nehéz volt megtudni, hogy hány nő van teljesen tisztában az eljárással és annak kimenetelével, de mégis belevág az abortuszba, mert még mindig azt hiszi, hogy ez a legjobb megoldás.

Az abortuszpárti mozgalom azt akarja, hogy a szülők azt tanítsák a gyermekeiknek, hogy az élet az anyaméhben csak annyira értékes, amennyire kényelmes. Az abortusz-aktivisták azt akarják, hogy a gyerekek az abortuszt ugyanolyan érvényes döntésnek tekintsék, mint az élet választását. Amikor majd ezek a gyerekek felnőnek, olyan gondolkodásmóddal fognak rendelkezni, mint az a fiatal anya, aki nemrégiben készített egy szörnyű videót, melyben a kezében tartja a csecsemőjét, és büszkén kijelenti: „Megölhettelek volna, de úgy döntöttem, hogy életben hagylak.” A nő hozzátette, hogy tisztában van azzal, „amit az imént mondott és kiáll mellette.” Az abortusz aktivisták büszkék lennének arra, ahogy ez a nő beszél a gyermekéhez. Sokan azonban joggal döbbennek meg. Az életpárti szülőknek ébernek kell lenniük, hogy megtanítsák gyermekeiket az élet szeretetére, különösen az anyaméhben lévő életre, hogy ne úgy nőjenek fel, mint a videóban szereplő nő.

Ha Isten is úgy akarja, egyszer nekem is lesznek saját gyermekeim, izgatottan fogom kifejezni nekik, hogy mekkora ajándék ők nekem, hogy az életük egy csoda, és hogy bármit megtennék, hogy megvédjem őket. Alig várom, hogy megtanítsam őket minden emberi élet szentségére és saját, egyedülállóan gyönyörű lelkük szépségére. Alig várom, hogy megtanítsam nekik, hogy az élet egy ilyen ajándék, és minden pillanatban meg kell védeni.

Hogyan beszélj gyerekeiddel az abortuszról? Mondd el nekik az igazságot.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. augusztus 14.