Roe kontra Wade (előzetes)

A ROE KONTRA WADE az amerikai történelem egyik legvitatottabb esetét dolgozza fel, az 1973-as legfelsőbb bírósági ügyhöz vezető eseményeket követi nyomon. Ekkor legalizálták az abortuszt az Egyesült Államokban. Dr. Bernard Nathanson és Dr. Mildred Jefferson összecsap az életpárti és az abortuszpárti táborok képviseletében. A film feltárja az igazságot a mérföldkőnek számító bírósági ítéletről, bemutatja az esemény körüli motivációkat, hazugságokat és összefüggéseket.

A filmet 2021 áprilisában mutatták be. Különös aktualitása, hogy hamarosan várható a közel ötven éve lezajlott ügy felülvizsgálata Amerikában. Ez alapjaiban változtathatja meg az abortusz helyzetét nemcsak Amerikában, de szerte az egész világon.

(Szöveg forrása: movieguide.org)

A Családtudományi Szövetség ezzel az előzetessel kívánja felhívni a figyelmet a filmre, melynek magyar feliratos változata nemsokára elérhető lesz a Szövetség honlapján. Szerzői jogi korlátozások miatt az előzetest és a filmet is kizárólag magyarországi felhasználók tudják megtekinteni.

A környező és más országokban élő magyarokat kérjük, hogy javasolják a film további nyelveken történő feliratának elkészítését a helyi életvédő szervezeteknek. A Családtudományi Szövetség szívesen segít a a film készítőivel történő kapcsolatfelvételben. Érdeklődésüket kérjük, hogy jelezzék (angol nyelven) az info@csaladtudomany.hu központi email címen.

Az előzetes megtekinthető itt.

Létrehozva 2022. február 17.