Az abortuszpárti mentalitás Hitlertől származik

1943. december 5-én, amikor a náci Németország a vereség küszöbén állt, Plinio Corrêa de Oliveira professzor írt egy cikket, amelyben a nemzetiszocialista rezsim mentalitását elemezte. Azt jósolta, hogy még a Harmadik Birodalom bukása után is folytatódik ez a náci mentalitás, melyet Attila mentalitásnak nevezett el. Ennek egyik megnyilvánulása lenne az abortuszpárti mentalitás, amely ellenséges az emberi élettel szemben. Íme, néhány részlet az akkori felismerésekből:

Hitler a mai Attila. Hitler meg fog halni, és mint Baltazárnak, napjai meg vannak számlálva. De Attila nem hal meg, mert Hitler Attila, de Attila nem Hitler. Attila az a barbárság, amely feltűnik a modern világ számos részén.

Attila nem egy ember és nem is egy nép, hanem egy eszme, vagy inkább egy anti-eszme. Attila volt az, aki megszervezte Németországban a koncentrációs táborokat, az Ordensburgent [nemzetiszocialista képzőiskola. A szerk.], az SS-t és a náci párt összes hírhedt apparátusát. Ő volt az, aki megpróbálta ledönteni Krisztus oltárait, hogy embereket gyűjtsön a nap imádására az erdők mélyén.

De ha Attilát súlyos csapás is érte Hitler bukása miatt, nem fog Hitlerrel vagy a nácizmussal együtt meghalni. Attila továbbra is élni fog azokban az iskolákban, melyek az erőszak bocsánatkérését hirdetik, laboratóriumokban, melyek a sterilizálást ajánlják és megölik a meg nem születetteket, és áramlatokban, melyek azt állítják, hogy az ember se nem szabad, se nem tetteinek mestere, hanem ösztönei könyörtelen bestialitásának a rabszolgája: ez valójában Attila.

A nácizmusban Attila megmutatta teljes, bestiális és szánalmas arcát. A nácizmus halott, de Attila nem fog meghalni. Attila egy lelkiállapot. Ahogy mondtuk, Attila egy anti-eszme, ami nem hun, germán, latin, szász, fekete, szláv, vagy japán, de képes uralni bármelyik fajt egyik pillanatról a másikra.

Arra van szükségünk, hogy a keresztény hagyományok szellemét és lelkét tovább éltessük. És ahhoz, hogy éljen, táplálkoznia kell az Életből; Az élet pedig a mi Urunk, Jézus Krisztus.

(Plinio Corrêa de Oliveira, “7 Dias em Revista,” Legionário, 1943. december 5.)

Forrás: PlinioCorreaDeOliveira.info

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2020. november 7.