„Az abortusz nem alapvető egészségügyi ellátás, nem kezel betegséget”

Az egyik vezető szülész-nőgyógyász eloszlatta a mítoszt arról, hogy az abortusz „alapvető” egészségügyi ellátás, mivel az abortuszipar a bíróságon harcol, hogy folytathassák az elektív [választott időpontban történő, tervezett. A szerk.] abortuszt a globális világjárvány idején.

Dr. Christina Francis, aki Indiana államban praktizál és az Életvédő Szülészek és Nőgyógyászok Amerikai Szövetségének elnöke, azt mondta, hogy az orvosok az ország egész területén elhalasztják az orvosi beavatkozásokat az erőforrások megóvása és a betegek koronavírus elleni védelme érdekében.

De az abortuszklinikák, ahol elsősorban elektív abortuszt végeznek, a szokásos módon folytatják életpusztító tevékenységüket. Néhányan perlik a szövetségi államokat azért, mert az egészségügyi válság idején a nem alapvető egészségügyi ellátások közé sorolták az elektív abortuszt.

„Mindenféle dolgot félreteszünk, melyeket egyébként alapvető egészségügyi ellátásnak tekintenek – azt mondanám, hogy alapvetőbb egészségügyi ellátásokat, mint az abortuszt -, például a rákszűréseket” –mondta Francis az NPR-nek.

Ez igaz. Az AP szerint a járvány miatt a rákos betegek kezelését, az artéria elzáródását megelőző sztentek beültetését, a fogorvosi ellátást, a meddőség kezelését, az ízületi protézis műtétet és még sok minden mást elhalasztanak. Ezek fontos egészségügyi eljárások; életeket mentenek és enyhítik a fájdalmat, de elhalasztják ezeket, hogy a kórházakban több ágy, felszerelés és személyzet álljon rendelkezésre a vírusban szenvedő emberek kezelésére.

Francis szerint az abortuszokat, ami „társadalmi”, és nem orvosi megoldás, a szokásos módon folytatják.

„Az abortusz nem nélkülözhetetlen egészségügyi ellátás; nem kezeli a betegség folyamatát”- mondta. „Vannak más megoldások is, amelyeket azoknak a nőknek tudunk nyújtani, akik jelenleg nagyon ijesztő és bizonytalan körülmények között élnek.”

Az abortusz megöli a meg nem született csecsemőket és gyakran árt az anyáknak.

Az utóbbi időben az Amerikai Egyesült Államokban több mint 30 000 orvost képviselő orvosi csoportok, ideértve a Francis szervezetét is, azt hangsúlyozták, hogy az abortusz nem „alapvető” vagy „sürgős”, és a járvány alatt tovább működő abortuszklinikák „orvosilag felelőtlenek”.

A gyakori abortusz szövődmények közé tartoznak a fertőzések, vérrögök, vérzés és a nem befejezett vetélés. Az abortusz kockázata magában foglalja a jövőbeni koraszüléseket, mellrákot, öngyilkosságot, szorongást/depressziót és halált. És nem igaz, hogy az abortusz biztonságosabb, mint a szülés.

Az életvédő orvosi szervezetek megjegyezték, hogy az elektív abortusz folytatásával az abortuszipar még több beteget generál szerte az országban az amúgy is túlterhelt sürgősségi osztályokon.

Az Amerikai Életvédő Szülészek és Nőgyógyászok Szövetsége szerint a legtöbb abortuszklinika azt mondja a nőknek, hogy menjenek a sürgősségi osztályra, ha komplikációt tapasztalnak. A gyógyszer által kiváltott abortuszt végző nők kb. 5% -ának kell felkeresni a sürgősségi osztályt, általában vérzés miatt.

Az abortuszklinikák szűkös orvosi ellátást biztosítanak a meg nem született csecsemők abortusza során az elektív abortusz alatt. Egyes abortuszklinikák még személyi védőeszközöket és egyéb orvosi ellátásra vonatkozó adományt is kérnek az emberektől – ami a kórházak számára kritikus szükséglet a koronavírusos betegek esetében.

Az életvédő orvosi csoportok a hippokratészi esküre hivatkoznak, melyet az orvosok esküvel fogadnak megtartani. Ez azt mondja, hogy az orvos ne ártson a betegeknek. Az abortusz az eskünek éles ellentéte. Legfontosabb célja a meg nem született csecsemő megölése.

Továbbá, ha az abortusz alapvető egészségügyi ellátás lenne, feltételezhető, hogy a legtöbb szülész-nőgyógyász biztosítaná ezt, de nem ez a helyzet. Az orvosi csoportok statisztikákra utalnak, melyek azt mutatják, hogy a gyakorló szülészek és nőgyógyászok kb. 85% -a nem végez elektív abortuszt.

„Jelenleg az Egyesült Államok egész területén elhalasztják azokat a szolgáltatásokat, amelyek alapvető egészségügyi ellátásnak minősülnek a nők számára, beleértve a rutin citológia vizsgálatot, a mammográfiát és a medencevizsgálatot annak érdekében, hogy csökkentsék mindenkinél a COVID-19 expozíció kockázatát, és megőrizzék a szűkös egészségügyi erőforrásokat”- mondta a pro-life orvosok egy csoportja.

Az abortusz során egyedi, élő emberi lényeket ölnek meg. Az abortusz nem alapvető. Nem gyógyít, és nem enyhíti a fájdalmat. 

A társadalomnak az élet megmentésére kell összpontosítania, nem pedig az élet kioltására.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2020. május 14.