Tizenegyezer tudós követeli a népességszabályozást a klíma veszélyhelyzet miatt

2019. november 5-én (LifeSiteNews) – 11 000 tudós írt alá egy közleményt, amelyben kijelentik, hogy „a világ népességét stabilizálni kell – és ideális esetben fokozatosan csökkenteni”, mivel a „klímahelyzet” veszélyezteti az „emberiség sorsát”.

A Tudósok Világszövetsége által írt, riasztó, apokaliptikus nyelvezettel íródott közlemény a BioScience tudományos folyóiratban jelent meg.

„Még mindig körülbelül 80 millió emberrel gyarapodik évente, vagyis naponta több mint 200 000 emberrel… A világ népességét stabilizálni kell – és ideális esetben fokozatosan csökkenteni- egy olyan kereten belül, amely biztosítja a társadalmi integritást” – írták a szerzők.

„Vannak bevált és hatékony politikák, amelyek erősítik az emberi jogokat, miközben csökken a születési arány, és csökkentik a népesség növekedésének hatását az üvegházhatást okozó gázok kibocsátására és a biodiverzitás veszteségére. Ezek a politikák mindenki számára elérhetővé teszik a családtervezési szolgáltatásokat, eltávolítják az akadályokat a hozzáféréstől, és teljes gender egyenlőséget érnek el, beleértve az alap- és középfokú oktatást, mint globális egyfajta normát mindenki, különösen a lányok és a fiatal nők számára”- folytatják, idézve John Bongaarts népességszabályozási aktivista tanulmányát, aki 2017-ben a Vatikánban is beszélt.

Elon Musk milliárdos, a Tesla vezérigazgatója kijelentette, hogy a világ „legnagyobb „problémája” nem a népességrobbanás, hanem a „népesség összeomlása”, a születési arány zuhanása miatt.

„A legtöbb ember azt gondolja, hogy túl sok ember van a bolygón, de valójában ez egy elavult nézet” – mondta Musk az Alibaba Group Holding Ltd. elnökével, Jack Ma-val, augusztus 19-én élőben közvetített vita során a mesterséges intelligencia világkonferenciáján Sanghajban.

A demográfusok évek óta figyelmeztetik az utánpótlási szint alatt lévő nyugati országokat arra, amit egyesek demográfiai télnek hívnak, ami a csökkenés eredménye. Egy ilyen összeomlásnál az idősek száma meghaladja a fiatalokét, súlyos egyensúlyhiányt okozva. A gazdaságok szenvednek. Néhány közölük akár összeomolhat.

Az eredmény negatívan befolyásolhatja és károsnak bizonyulhat néhány olyan fő infrastruktúrára – például a pénzügyi rendszerekre és az egészségügyre -, melyek hozzájárulnak a nyugati demokráciában való élethez.

A Tudósok Világszövetsége szintén egy „széndioxid-mentes gazdaságot” és a kevesebb húsfogyasztást szorgalmazta.

„A klímaválság szorosan összekapcsolódik a jóléti életmódhoz kapcsolódó túlzott fogyasztással” – írták, nem említve az elit és a szókimondó klíma rémhírterjesztők magánrepülőit és jókora ökológiai lábnyomait.

 „A leggazdagabb országok felelnek elsősorban a történeti mértékű üvegházhatást okozó gázkibocsátásért, és általában a legnagyobb az egy főre eső kibocsátási értékük… Ebben a cikkben általános mintákat mutatunk be, főként globális szinten, mivel számos éghajlati erőfeszítés létezik, melyek egyes régiókra és országokra vonatkoznak. A létfontosságú életjeleket úgy tervezzük, hogy hasznosak legyenek mind a nyilvánosság, a politikai döntéshozók, az üzleti közösség és a párizsi klímaegyezmény megvalósításán, valamint az ENSZ fenntartható fejlődési céljai és az Aichi biodiverzitási célok megvalósításának érdekében dolgozók számára.”

Az életvédő aktivisták már régóta kritizálják az ENSZ fenntartható fejlődési céljait az abortusz és a fogamzásgátlás előmozdításáért, és figyelmeztettek, hogy a népesség szabályozására irányuló erőfeszítések aláaknázzák az emberi jogokat és a családokat.

Néhány népességszabályozási szószóló, mint például Jeffrey Sachs (akit szintén meghívtak előadást tartani a Vatikánba Ferenc pápasága alatt) nyíltan szólt a kényszer abortuszról és sterilizálásról.

A mainstream média népszerűsítette ezt a népesedésszabályozási közleményt, ami a Drudge Reportban szintén szerepelt.

A BioScience cikk a pán-amazóniai térség szinódusát követően jelent meg, ami látszólag a katolikus püspökök és vallások találkozója volt az Amazonas előtt álló kérdések megvitatására. Sok katolikus aggódott amiatt, hogy az Amazonas-szinódust felhasználják egy progresszív, katolikusellenes, globalista agenda előmozdítására, miközben ösztönzik a megváltoztathatatlan katolikus tanítás megváltoztatását.

A BioScience cikk néhány követelése úgy tűnik, hogy ugyanolyan jellegű lesz, mint az Amazonas szinódus záródokumentuma

(ezt a LifeSiteNews portál nemrégen spanyolról angolra fordíttatta az angol nyelvű katolikusok érdekében): aggódás az ásványi anyagok kitermelése miatt, ragaszkodás ahhoz, hogy a kormányok többet tegyenek az ember okozta „éghajlatváltozás” elleni küzdelemben, és felhívnak arra, hogy kevesebb húst fogyasszunk.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. november 20.