Az átfogó szexualitás nevelés (CSE) kritikája

Az átfogó szexualitás oktatás (CSE = comprehensive sexuality education) az egyik legnagyobb támadás a gyermekek egészségével és ártatlanságával szemben. Ez azért van, mert a hagyományos szexuális oktatással ellentétben a CSE teljesen egyértelmű módon a promiszkuitást (a szabad szerelmet) népszerűsíti, és a nagy kockázatú szexuális viselkedést egészségesnek és normálisnak tartja a gyermekek számára.

A CSE programok szinte megszállottan arra összpontosítanak, hogy megtanítsák arra a gyerekeket, hogyan szerezzenek szexuális örömöt különböző módon. Ironikus, hogy a CSE minden, csak nem átfogó, mivel nem tanítják meg a gyermekeknek a kicsapongó szexuális tevékenység összes érzelmi, pszichológiai és fizikális kockázatát. 

A CSE végső célja a társadalom szexuális és nemi normáinak megváltoztatása, ezért sokkal pontosabb lenne a CSE-t „az abortusz, promiszkuitás és LMBT jogok oktatásának” nevezni. A CSE a szexuális nevelés „jog-alapú” megközelítése, a gyermekek szexuális jogait népszerűsíti, szexuális egészségük rovására.

A megtévesztő CSE program

A CSE-t általában ártalmatlan hangzású nevekkel álcázzák, mint az emberi jogok oktatása, a nemek közötti egyenlőség oktatása, vagy a szexuális és reproduktív egészségügyi oktatás vagy információ. A CSE-t jellemzően a legfiatalabb korú gyermekeknek tanítják, gyakran szüleik tudta vagy beleegyezése nélkül.

Mivel a CSE-programokat ellenzők köre egyre növekszik (egyre több szülő ismeri meg annak explicit természetét), a CSE szószólói egyre jobban álcázzák ezt. Például néhány CSE programot „absztinencia plusz” programnak neveztek el, holott kevésbé vagy egyáltalán nem koncentrálnak az önmegtartóztatásra, nagyrészt a szexuális élvezetekre összpontosítanak. Az, hogy egy programot nem látnak el kifejezetten „CSE” címkével, nem jelenti azt, hogy valójában nem ahhoz kötődik. Így az olyan programok, mint a „szexuális oktatás”, „szexualitás oktatása”, „szex oktatás”, vagy számos más dolog még mindig lehet CSE, ha tartalmazza a CSE sok káros elemét függetlenül attól, hogy minek van címkézve.

Egyre inkább nyomást gyakorolnak a kormánytisztviselőkre az ENSZ-ben és másutt, hogy fogadják el az „átfogó szexualitás oktatást” anélkül, hogy valaha is látták volna a tényleges tantervet, vagy megértenék annak durva ábrázolását. Valójában számos esetben az ENSZ nagyköveteit arra manipulálják, hogy beszédeket tartsanak az ENSZ nevében, a CSE-t népszerűsítve, mint megoldást számos világproblémára anélkül, hogy észrevennék, mit is támogatnak.

Kik támogatják és kik profitálnak ebből?

A CSE-t olyan nagyhatalmú és elismert szervezetek támogatják, mint például az USA járványvédelmi központjai (CDC), a nemzetközi abortuszklinika [Planned Parenthood] szövetség (IPPF), az USA szexualitás információs és oktatási tanácsa (SIECUS), valamint számos ENSZ szervezet, például az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az UNAIDS, az UNESCO, az UNICEF és az UNFPA. Még a Lánycserkészek Világszövetsége (WAGGGS) is támogatja a CSE-t.

Ezek mellett a CSE-t erősen támogatják az ENSZ-ben, valamint a nemzeti és állami törvényhozásban azok a fizetett lobbisták, akik sok millió dolláros szervezeteket, vállalkozásokat képviselnek (a legjelentősebb a nemzetközi abortuszklinika szövetség). Ezek nyereséges szolgáltatásokat nyújtanak azoknak a fiataloknak és felnőtteknek, akik szexuálisan aktívak. Valójában nem szokatlan az, hogy ezek a lobbisták az ENSZ hivatalos küldöttségeinek tagjaivá válnak anélkül, hogy a kormányok megértenék azt a megtévesztő szexuális CSE-programot, melyet a lobbisták támogatni kívánnak.

A jövedelmező „szexuális és reproduktív egészségügyi szolgáltatások” magukban foglalhatják a szexuális tanácsadást, a családtervezést, fogamzásgátlást, óvszert, abortuszt, a STI [szexuálisan terjedő betegségek] tesztelését és kezelését, a HIV/AIDS megelőzését és kezelését, továbbá az ezekhez kapcsolódó árucikkeket, gyógyszereket, vakcinákat stb. A gyerekek korai szexualizációja a CSE által gyakorlatilag élethosszig fizető ügyfeleket generálhat ezekre a szolgáltatásokra, így ez egy nagy üzlet.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2021. február 18.