Életvédelem

Menet az életért, 2020

Miért vonulnak az utcára az életpártiak? Versbe szedve sorolja az okokat ez a rövidfilm.

Köszönet a film elkészítéséért a March for Life Education and Defense Fundnak, továbbá a Spirit Juice Studios-nak és Rebecca Ocean-nek.

Share

A megfogant élet védelme – A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele

 

alt

Az MKPK 2019. december 28-án, Aprószentek ünnepén kiadott körlevele

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia november 13-án kiadott, Megújulás a szeretetben című körlevelében már foglalkozott a megfogant emberi élet védelmének fontosságával, azonban a téma rendkívüli aktualitása miatt szeretnénk külön is hangsúlyozni az Egyház ezzel kapcsolatos álláspontját. Püspök elődeink 1956. szeptember 12-én körlevelet adtak ki, mivel akkor tették rendeletileg lehetővé Magyarországon a művi terhességmegszakítást. Az akkori dokumentum nyelvezete régiesnek tűnhet, azonban tartalmát tekintve semmit sem vesztett időszerűségéből.

Share
Bővebben...

Planned Parenthood: Minden nap 947 csecsemőt ölnek meg abortusz által, 39 babát minden órában

alt

A Planned Parenthood [abortuszklinikai hálózat] 2018-2019 éves beszámolója betekintést enged a szervezetnek a társadalomra gyakorolt hatásaiba – különösen a meg nem születettek és az anyák szemszögéből.

Az abortuszipar eme óriásának saját összegzése szerint 345 672 abortuszt hajtottak végre egy év alatt. Ez azt jelenti, hogy 28 806 csecsemőt öltek meg minden hónapban, 947 életet tagadtak meg minden nap, és 39 szív dobbanása szűnt meg óránként, az abortusz miatt, éjjel-nappal

Share
Bővebben...

Az élet ajándék

Az élet ajándék címmel készült kisfilm, ami a gyermekvárás legmeghatóbb pillanatait mutatja be – írta Novák Katalin a Facebookon a videóhoz.

Share

Alapvető jogi változás jöhet az USA-ban egy abortusz-ítélet kapcsán

alt

Több mint 200 kongresszusi képviselő indítványozza az USA-ban az abortusz szabályozásában meghatározó Roe kontra Wade ügy ítéletének felülvizsgálatát. Mivel az ítélet jogi érvelése máig iránytűnek számít a jogalkalmazók számára, kérdéses, hogy az esetleges felülvizsgálat milyen változást hozhat az alkotmányjog terén.

Share
Bővebben...

Több mint 16 000 csecsemőt mentettek meg imával

alt

Az életvédő intézkedések hatásának mérése

2019. december 5. (LifeSiteNews) - A nemzetközi „40 nap az életért” kampány óriási rekordot ért el azzal, hogy a 2007-es kezdet óta több mint 16 000 meg nem született babát mentettek meg. Mennyire megbízhatóak ezek az adatok? A 40 napos kampány társalapítója, David Bereit elmagyarázza.

Share
Bővebben...

Tíz ok a népességszabályozás elutasítására és a csecsemők ünneplésére

alt

A körülményektől függetlenül minden egyes gyermek mennyei ajándék

Isten teremtése az emberiség számára az anyaméhben kezdődik - egy olyan helyen, ahol az ördög háborút folytat. Ahogy a sátánista feketemise kigúnyolja a tényleges szentmisét, ugyanúgy az abortuszpárti szlogenek kigúnyolják az Eucharisztiát. „Ez az én testem, amelyet értetek adok” (Lk 22,19) – „az én testem, az én döntésem”-re változik.

Share
Bővebben...

Eugenika - miért csökken a Down-kóros újszülöttek száma Angliában?

alt

Az új prenatális szűrést kínáló brit kórházak hatalmas csökkenést mutatnak ki a Down-szindrómás babák születési rátájában

LONDON, Anglia, 2019. december 10. (LifeSiteNews) - Egy új prenatális teszt 30% -kal csökkentette a Down-szindrómával született csecsemők számát az Egyesült Királyság kórházaiban, ahol a szűrést felajánlották.

A The Times december 8-i riportja ismerteti, hogy egyre több nő választja az abortuszt, miután megkapják gyermekeik Down-szindróma diagnózisát a nem-invazív prenatális teszt (NIPT) segítségével, melyet meg nem született csecsemők DNA vizsgálatával végeznek.

Share
Bővebben...

Az orvostudomány újra definiálása hogyan definiálja újra a családot

alt

Nagyrészt a kormányzati politikának köszönhetően a mai orvosi rendelők átalakultak egy nagy kormányzati ellenőrzés alatt álló üzletté, és úgy tűnik, hogy az Amerikai Családorvosok Akadémiája (AAFP), a családorvoslás vezető testülete az Egyesült Államokban kedveli ezt. Mivel a hozzám hasonló idősebb orvosok elhagyják a pályát, a fiatal idealista orvosok pedig kerülik a családorvoslást; nem érdekli őket az üzleti élet, nem motiválja őket a politikai korrektség nyomasztó kódja, ami nem ismeri fel minden emberi lény méltóságát.

Share
Bővebben...

A fogamzásgátló mentalitás és az LMBT

alt

Sarah bíboros: A „fogamzásgátló mentalitás” vezetett ahhoz, hogy az LMBT átvegye az ellenőrzést a gyermekek iskolái fölött

Madrid, 2019. november 12. (LifeSiteNews ) - Robert Sarah guineai bíboros erőteljesen kritizálta az LMBT ideológiáját. Nyomon követve a fogamzásgátlás széles körű elfogadásának gyökereit, melyek már hét évtizeddel ezelőtt ehhez az ideológiához vezettek, elárasztották [ezzel] a kormányokat és az oktatási központokat.  

„A szexuális identitás megsemmisítése, melyet gyakran ’gender elméletnek’ hívnak, és amely ellen Ferenc pápa szigorú szavakkal és abszolút intoleranciával lépett fel, egyfajta gyakorlati mutáció antropológiai következményeként értelmezhető” - mondta Sarah bíboros, a Vatikán prefektusa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció konferenciáján, november 7-én a madridi San Pablo Egyetemen, a katolikusok és a spanyol közélet 21. kongresszusa előtt. Beszéde „ Az oktatás fontossága az egyház mai küldetésében ” címet viselte.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.