Életvédelem

Morzsák a lelki adoptálók online találkozójáról

alt

Két hete tartották az imádkozók online találkozójukat. Az elhangzott imák és előadások megtekinthetők a Youtube csatornán. Szeretettel ajánlják az érdeklődők figyelmébe a ráhangoló imádságot, Antal atya nagyböjti gondolatait  és Olaj Dávid előadását a József Szövetségről.

Tanúságot tett és a gyógyulás lehetőségeiről beszélt Olaj Anett, a program szervezője pedig gyakorlati tanácsokat adott a lelki adoptálás szervezéséhez.

Share
Bővebben...

Schneider püspök „új életpárti mozgalomra” szólít fel az „abortusszal beszennyezett” gyógyszerek, mint a COVID-vakcina elleni tiltakozásul

alt

A globális életpárti mozgalomnak „világosan és egyértelműen tiltakoznia kell az abortusszal beszennyezett gyógyszerek ellen, a meg nem született csecsemők testrészeivel való visszaélés ellen”.

2021. február 19. (LifeSiteNews) - Egy szókimondóan életpárti katolikus püspök egy „új életpárti mozgalom” elindítását kéri, amely elutasít bármit, ami kapcsolatban van az abortált csecsemőkből származó, különböző módon kinyert gyógyszerekkel vagy vakcinákkal.

Share
Bővebben...

Az apa megakadályozhatná az abortuszt

 alt

Az apukáknak joguk van véleményt nyilvánítani, ha a gyermekük életéről van szó. Tennessee-ben konzervatív politikusok bemutatták azt a törvénytervezetet, ami megadná a férfiaknak ezt a lehetőséget.

Egy nemrég bemutatott törvénytervezet szerint az apáknak is lenne beleszólásuk a gyermekük abortálásával kapcsolatos „ügybe” egy nemrég bemutatott törvénytervezet szerint. A törvényre támaszkodva a férfiak így megakadályozhatnák, hogy a gyermekükkel várandós nő abortuszt hajtasson végre – ha pedig a nő mégis elvégeztetné a beavatkozást, úgy büntetést is kaphatna miatta – írta meg a V4NA Hírügynökség.

Share
Bővebben...

Egy különleges adomány - sapka matricával

alt

 

Forrás: gloria.tv

Share

Háború a nők ellen

"

"Ne kockáztasd, hogy teherbe essél."

Forrás: YouTube (magyar felirattal)

Share

Amit minden katolikusnak tudnia kell a Mexico City Policy abortuszrendeletről

alt

Csütörtökön Biden elnök mindenre kiterjedő erejű rendeletet adott ki, amely hatályon kívül helyezte a Mexico City Policy-t, és helyreállította az az ENSZ Népesedési Alap finanszírozását.

WASHINGTON - Joe Biden elnök feloldotta a nemzetközi abortuszpárti csoportok amerikai finanszírozására vonatkozó tilalmat, ami messzemenő következményekkel járhat.

Biden csütörtökön kiadott egy mindenre kiterjedő erejű elnöki memorandumot „A nők egészségének védelme itthon és külföldön” címmel, ami hatályon kívül helyezi a Mexico City Policy rendelkezéseit és a Trump-adminisztráció által bevezetett bővítéseit is.

Share
Bővebben...

Nincs méhed? Akkor nincs közöd hozzá!

Share

Igazi férfiak: Véget vethettek az abortusznak

alt

A nők abortuszának leggyakoribb okai túlnyomórészt a következők: 1) úgy érzik, nem engedhetik meg maguknak a babát, és 2) egyedül nem akarnak babát nevelni.

Mögöttes ok még, hogy akadályozza a jelenlegi állást vagy iskolát (nem engedhetik meg maguknak, hogy abbahagyják az egyiket, és támogassák a babát), és ha kapcsolati problémák vannak a baba apjával. Az összes nő több mint fele azt állította, hogy a kapcsolati probléma volt az elsődleges ok. A párjuk hűtlen vagy megbízhatatlan volt, éretlen, drog- vagy alkoholfogyasztó, nem akarta a babát, vagy szakította a kapcsolatot, amikor értesült a terhességről.

Share
Bővebben...

Hogyan beszéljünk a gyerekeknek az abortuszról

alt

Az élet nehéz kérdéseire való nyitottság otthoni kultúrájával, a hősies erény példáival megerősített képzelőerővel és a keresztre feszített Krisztussal való igazi barátsággal a kis gyermekek elkezdhetik megtanulni az olyan gonosz szavak jelentését, mint az „abortusz”.

A 1973. január 22-i Roe kontra Wade per szomorú évfordulóján sok fiatal szülők tanácstalan, hogyan beszéljen a gyerekeinek az abortuszról.

Share
Bővebben...

„Ha maguk vakok, nem kutyát kéne inkább nevelniük gyerek helyett?”

 alt

Félix négy és fél éves. Szülei súlyos látássérültek, akiket sokan óva intettek attól, hogy ilyen fogyatékossággal megpróbáljanak felnevelni egy gyereket. Szilvia és Zsolt nem tervezték, hogy szülők lesznek, de amikor váratlanul úgy alakult, egy percig sem hezitáltak. Kíváncsiak voltunk, vajon úgy zajlanak-e a hétköznapok náluk, mint bármelyik másik magyar családban. Hát nem egészen. Riport.

Félix, miért van apának és anyának fehér botja?

– Hát, azért, hogy…, hogy tudják, merre menjenek…, mert nem látnak.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.