Életvédelem

Amikor hirtelen megszűnik az az abortusz értelme

alt

A Roe kontra Wade ítélet idején főiskolás voltam – egy háborúellenes, anyaföld-barát, feminista, hippi főiskolás. Abban a bizonyos januárban éppen kihagytam egy fél évet, Washington belvárosában éltem, és önkéntesként dolgoztam az Off Our Backs nevű feminista „földalatti újságnál.” Ahogy sejthető, határozottan az abortusz legalizálása mellett álltam. Az autómon lévő lökhárítómatrica felirata ez volt: „Ne szenvedj tévhitben; legalizáld az abortuszt!”

Share
Bővebben...

Az életvédő német püspök felszólítja a társadalmat, hogy az abortuszra az „áldozat szemszögéből” tekintsen

alt

 (LifeSiteNews) - Rudolf Voderholzer német püspök felhívást intézett „az egész társadalomhoz”, hogy álljanak ki a meg nem született gyermekek mellett, és nézzék [az abortuszt] az áldozat szemszögéből, aki a gyermek az anyaméhben..

A regensburgi püspök a közelmúltban a Radio Horebnek adott interjúban tette ezeket a megjegyzéseket. Voderholzer megjegyezte, hogy a katolikus egyházban történt szexuális visszaélések ügyeiben a püspököknek meg kellett tanulniuk az áldozat szemszögéből nézni a dolgokat. Ugyanígy az abortuszok esetében is az áldozat nézőpontját kellene felvenniük - mondta.

Share
Bővebben...

Az én angyalom nemi erőszakból született - Louise története

Forrás: Choice 42 Youtube csatorna

Share

A mesterséges megtermékenyítés egy ördögi iparág

alt

... amely arra épül, hogy hamis reményt adjon el kétségbeesett nőknek

 (LifeSiteNews) - Novemberben írtam egy cikket arról a szomorú történetről, hogy Jennifer Aniston színésznő IVF-t (in vitro megtermékenyítést) alkalmazott, hogy később gyermeket vállaljon, és arról a sajtónak tett megjegyzéséről, hogy kétségbeesve azt kívánja, bárcsak valaki azt mondta volna neki, hogy „fagyassza le a petesejtjeit.”

Ezen erőfeszítések eredménye az, hogy továbbra is gyermektelen - de az IVF kudarca azt jelenti, hogy a gyermekek létrejöttek és meghaltak, mielőtt megszülettek volna (talán még a beültetés előtt). És ahogy Dr. Max Pemberton brit orvos, újságíró és szerző, aki főállásban pszichiáterként dolgozik a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál, a Daily Mail heti rovatában megjegyezte, hazudik a nőknek a „termékenységi ipar.” 

Share
Bővebben...

Egy életvédő szülész-nőgyógyász csoport szétszedi az „abortusz mint egészségügyi ellátás” narratívát

alt

(LifeSiteNews) - Az Életpárti Szülész-nőgyógyászok Amerikai Szövetsége (AAPLOG), amely 7000 olyan egészségügyi szakembert képvisel, akik elutasítják az egészségügyi intézmények baloldali ortodoxiáját, egy új, pontról pontra történő cáfolattal lép fel az abortusz „egészségügyi ellátásként” való feltüntetése ellen.

Share
Bővebben...

Magzatnaplóm - egy magzat elmélkedései

alt

“Nem anyuci testrésze, nem apuci ifjabb kiadása, nem közjószág és nem valaki tulajdona. Nem csoda, ha a magzat szeretné, hogy őróla, mint személyről szólna ez a kiadvány. Őróla, aki egy egyedi és megismételhetetlen ember.”

Te is várod, hogy olvashasd szavait?

Share
Bővebben...

Egy YouTuber leleplezi a „fogamzásgátló tabletta „sötét oldalát”

alt

(LifeSiteNews) - Egy népszerű táplálkozási szakértő a YouTube-on új videót tett közzé, amelyben elmagyarázza a mesterséges fogamzásgátlás veszélyeit, helyette a családtervezés természetes formája mellett érvel.

Dr. Eric Berg csontkovács és dietetikai szakértő, akinek több mint 8 millió feliratkozója van a YouTube-on, egy videót tett közzé, amelyben a „fogamzásgátló tabletta sötét oldaláról” értekezik, miközben leleplezi a tabletta nőkre gyakorolt negatív hatásait, és természetes alternatívát ajánl.

Share
Bővebben...

Bioetikai útmutató fiataloknak

alt

A párizsi Jérôme Lejeune Alapítvány által készített Bioetikai útmutató abban szeretne segíteni a fiataloknak, hogy az emberi élettel kapcsolatos nehéz kérdésekben meg tudják különböztetni a jót a rossztól.A párizsi Jérôme Lejeune Alapítvány által készített Bioetikai útmutató abban szeretne segíteni a fiataloknak, hogy az emberi élettel kapcsolatos nehéz kérdésekben meg tudják különböztetni a jót a rossztól.

Share
Bővebben...

Kilenc hónapos előkészület

Forrás: gloria.tv

Share

Egy lelkes, fiatal pap elmagyarázza, miért ostobaság a fogamzásgátlás

alt

(LifeSiteNews) - Néhány hete rendkívüli élményben volt részem, amikor a virginiai Winchesterben lévő Szent Szív plébánián vettem részt a szentmisén. Nem, nem misztikus élmény volt, de szinte annak erejével hatott rám. 31 éves katolikus létem alatt először hallottam egy papot a vasárnapi misén - világosan és magabiztosan - a fogamzásgátlás ellen prédikálni.

Az évtizedek során sok életpárti papot ismertem meg, köztük elsősorban Paul Marx OSB atyát, aki nyíltan beszélt az emberi szexualitás igazságáról és szépségéről. Megvédték a Humanae Vitae-t, VI. Pál pápa 1968-as prófétikus enciklikáját, melyet az egyházon belüli modernisták széles körben bíráltak. Szent János Pál pápát követve erőteljesen tanították az egyház örökérvényű tanítását, miszerint a fogamzás mesterséges eszközökkel való megakadályozása bűn.

Share
Bővebben...

Programajánló

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.