Életvédelem

Gyermekáldozatok az egyenlőség oltárán

alt

Vajon miért harcolnak sokan a különös jogért, hogy az anyaméhben meg lehessen ölni az ott fejlődő emberi lényeket? Mert hogy emberi lényekről van szó, ahhoz ma már nem fér kétség, látjuk a képeket, halljuk a szívhangot, pontosan tudjuk, hogy mi az igazság. Akkor mi motiválja a halálnak ezt a döbbenetes kultuszát, amely mögött a teljes progresszív elit (Hollywoodtól az amerikai demokratákon át egészen a számomra csalódást jelentő Bonóig) felsorakozik? Mi ez a groteszk küzdelem? Mi történik a Krisztus utáni huszonegyedik században a világ nyugati tájain? Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság friss döntése és az arra adott elkeseredett reakciók kapcsán újra fel kell tennünk ezt a kérdést. Én pedig most meg is válaszolom, mert a válasz nem bonyolult.

Share
Bővebben...

Rosszabb, mint a Roe

alt

KIADÓI MEGJEGYZÉS: A Kongresszusnak el kell utasítania az orwelli „Női egészségvédelmi törvényt”

A Roe kontra Wade ügy bukása - az amerikai Legfelsőbb Bíróság döntése, amely 50 évvel ezelőtt legalizálta az abortuszt a terhesség mind a kilenc hónapjában - látszólag karnyújtásnyira van, ezért mind az életpárti közösség, mind a radikális abortuszlobbi komoly erőfeszítéseket tesz, hogy felkészüljön a Roe utáni világra. 

Míg az eddigi intézkedések nagy része szövetségi állami szinten zajlik, az amerikai szenátus készen áll arra, hogy szavazzon a félrevezető elnevezésű „Női Egészségvédelmi Törvényről.” Ha a reklámok igazságtartalma követelmény lenne a törvényjavaslatok elnevezésénél, akkor „Igény szerinti abortusz a születésig törvény” lenne a neve.

Share
Bővebben...

10 dolog, amit az abortuszról tudnod kell

alt

Ez a cikk a 10 dolog, amit tudnod kell sorozat egyik része.

1. Az életpártiak formális érvekkel támasztják alá álláspontjukat.

Ez az érvelés a következő szillogizmussal foglalható össze:

  • P1: [premissza] Helytelen szándékosan megölni egy ártatlan emberi lényt.
  • P2: Az abortusz szándékosan megöl egy ártatlan emberi lényt.
  • C [konklúzó]: Ezért az abortusz helytelen.
Share
Bővebben...

Az ENSZ Népesedési Alap jelentése a „nem kívánt terhességet” globális válságnak nevezi

alt

WASHINGTON, D.C. április 8. (C-Fam) Az ENSZ Népesedési Alap (UNFPA) jelentése szerint az összes terhesség közel fele nem kívánt. Ez derül ki a világ népesedési helyzetéről szóló új jelentésükből.  Natalia Kanem, az UNFPA vezetője ezt „a nők és lányok alapvető emberi jogainak fenntartása terén elkövetett globális kudarcnak” nevezi.

Az 1968-as emberi jogi konferencia záródokumentuma a családtervezést emberi jognak nyilvánította: „a szülőknek alapvető emberi joguk, hogy szabadon és felelősségteljesen határozzák meg gyermekeik számát és a gyermekvállalási időközöket.”  A következő évben az UNFPA azzal a céllal kezdte meg működését, hogy világszerte biztosítsa a családtervezéshez való hozzáférést.

Share
Bővebben...

A fogamzásgátlás és az abortusz gonoszságairól

alt

A fogamzásgátlás és az abortusz két olyan gonoszság, amely a világot történelme során végig sújtotta, és még ma is pusztít. Különösen elterjedt az Amerikai Egyesült Államokban, ahol emberek milliói akaratlanul beveszik a fogamzásgátló tablettát, vagy abortuszon vesznek részt, megölve egy ártatlan emberi lényt anélkül, hogy tudatában lennének annak, hogy amit tesznek, az gonosz.

Share
Bővebben...

Roe kontra Wade - filmen az abortuszper

alt

A film Bernard N. Nathanson orvos pálfordulásának valós történetét eleveníti fel: aki egy fordulatokban bővelkedő életút során lett a fogantatástól kezdődő élet egyik legnagyobb tisztelője, pedig korábban az abortuszok legalizálásáért küzdő szervezet társalapítója és élharcosa volt.

Nathanson sikeres nőgyógyászként, 75.000 abortusszal a háta mögött meg volt győződve arról, hogy a művi vetélés lehetővé tétele társadalmi érdek, ezért minden eszközzel küzdött, hogy sikerre vigye a vállalkozást: a műtéteknél a leghatékonyabb eszközöket használta az általa vezetett kórházban és a médiában is minden cselt bevetett társaival a legalizáláshoz.

Share
Bővebben...

A Sátánista Templom ’vallási jellegű kivételt’ követel az ’abortusz rituálé’ számára a bíróságon, ha a Roe-ügyet megsemmisítik

alt

 (LifeSiteNews) - A Sátánista Templom (TST) bejelentette, hogy tervezi megkerülni a Roe kontra Wade ítélet várható megsemmisítését egy ’vallási jellegű kivétel’ révén, hogy tagjaik továbbra is minden lehetséges helyen elvégezhessék „vallásos abortusz rituáléjukat” az Egyesült Államokban.

A TST bejelentette, hogy ha a Roe-ügyet hatályon kívül helyezik, azokban az államokban, melyek „tiltják az abortuszt, de kivételt tesznek a vérfertőzés és a nemi erőszak eseteire”, „valószínűleg pereskedniük kell” a vallási jellegű kivételért, amit szerintük a Fulton kontra Philadelphia város ügy alapján engedélyezni kellene. A 2021-es ügy lehetővé tette egy nevelőszülői hálózatot működtető ügynökség számára, hogy megtagadják a gyermekek átadását azonos nemű „házas”pároknak, mivel ez összhangban van a vallás szabad gyakorlásának alkotmányos garanciájával.

Share
Bővebben...

Szent József, a meg nem született gyermekek védőszentje

alt

A Szent József  barlang az abortusz utáni gyógyulást és békességet kínálja

SANTA CRUZ, Kalifornia (LifeSiteNews) - A Santa Cruz-i tengerpart szikláira néző Szent József, a Megváltó őrzőjének szentélye, melyet a kaliforniai Szent József oblátusok működtetnek, a gyógyulás, az ima és a megbékélés különleges helyét kínálja azoknak az anyáknak és apáknak, akik úgy döntöttek, hogy elvetetik gyermeküket, de most Istenhez fordulnak a megbocsátásért. 

Share
Bővebben...

Amikor hazavág az élet, de te az életet véded

alt

Amikor Allyson Felix amerikai olimpiai sportoló várandós lett első gyermekével, szponzora, a Nike 70 %-os fizetéscsökkentést hajtott végre, mert úgy gondolták, hogy a szülés után elveszíti sportolói képességeit.

Share
Bővebben...

Inkubátorba tettelek

alt 

Sokat gondolok egy kisbabára. Hajnal Marcell a neve. Ő az a kisfiú, akit a miskolci babamentő inkubátorba tettek pár hete. A vezetékneve arra a napszakra utal, amikor megtalálták őt a kórház dolgozói. 

Egy interjúban hallottam, hogy az inkubátorban született babáknak úgynevezett saccolt születésnapjuk van, mert nem tudhatják, hogy pontosan mikor is születtek, és születésük után hány nappal kerültek az inkubátorba. Ez lehet pár nap, pár hét is, vagy akár közvetlenül a szülés után. Ízlelgessük a kifejezést: saccolt születésnap

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.