Életvédelem

Ezt mondta egy ördögűző Isten hatalmáról a Roe utáni világban

alt

Msgr. John Esseff szívhez szóló üzenetet nyújt: Válaszoljunk úgy, hogy valóban Krisztus testévé válunk.

Annyi év után lehetetlennek tűnt, de a múlt héten megtörtént: a Roe kontra Wade ítéletet hatályon kívül helyezték. A Legfelsőbb Bíróság döntése a Dobbs kontra Jackson ügyről megdöbbentő nap az USA történetében, véget vetve az országosan legalizált abortusz közel 50 éves fennállásának.

Share
Bővebben...

Gyermekáldozatok az egyenlőség oltárán

alt

Vajon miért harcolnak sokan a különös jogért, hogy az anyaméhben meg lehessen ölni az ott fejlődő emberi lényeket? Mert hogy emberi lényekről van szó, ahhoz ma már nem fér kétség, látjuk a képeket, halljuk a szívhangot, pontosan tudjuk, hogy mi az igazság. Akkor mi motiválja a halálnak ezt a döbbenetes kultuszát, amely mögött a teljes progresszív elit (Hollywoodtól az amerikai demokratákon át egészen a számomra csalódást jelentő Bonóig) felsorakozik? Mi ez a groteszk küzdelem? Mi történik a Krisztus utáni huszonegyedik században a világ nyugati tájain? Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság friss döntése és az arra adott elkeseredett reakciók kapcsán újra fel kell tennünk ezt a kérdést. Én pedig most meg is válaszolom, mert a válasz nem bonyolult.

Share
Bővebben...

Nem lehet a törvényt az élet szentsége fölé helyezni!

alt

Frivaldszky Edit és Veres András a Mandinernek

Várható volt, hogy újra kibontakoznak az abortusszal kapcsolatos viták, sőt, a mainál még élesebbek is lesznek – mondja Veres András püspök, aki azonban hisz az ember eredendően jó voltában, ezért bizakodó. Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója hozzáteszi: nem tehetünk különbséget „kívánt” és „nem kívánt” gyermek között, mondván, az egyik ember, a másik nem az. Páros nagyinterjúnk!

Share
Bővebben...

10 dolog, amit az abortuszról tudnod kell

alt

Ez a cikk a 10 dolog, amit tudnod kell sorozat egyik része.

1. Az életpártiak formális érvekkel támasztják alá álláspontjukat.

Ez az érvelés a következő szillogizmussal foglalható össze:

  • P1: [premissza] Helytelen szándékosan megölni egy ártatlan emberi lényt.
  • P2: Az abortusz szándékosan megöl egy ártatlan emberi lényt.
  • C [konklúzó]: Ezért az abortusz helytelen.
Share
Bővebben...

Váradi Méri

Váradi Méri

Úgy hívták volna, hogy Váradi Méri

De nem hagyták tovább mint pár napig élni

Az anyaméh csapda, halálra ítéli

Share
Bővebben...

A fogamzásgátlás és az abortusz gonoszságairól

alt

A fogamzásgátlás és az abortusz két olyan gonoszság, amely a világot történelme során végig sújtotta, és még ma is pusztít. Különösen elterjedt az Amerikai Egyesült Államokban, ahol emberek milliói akaratlanul beveszik a fogamzásgátló tablettát, vagy abortuszon vesznek részt, megölve egy ártatlan emberi lényt anélkül, hogy tudatában lennének annak, hogy amit tesznek, az gonosz.

Share
Bővebben...

Az abortusz a vezető halálok a Földön

Interjú Bolyki Györggyel

Az abortusz a vezető halálok a Földön, évente több mint 40 millió magzatgyermek esik művi terhességmegszakítás áldozatául – többek között erről beszélt Bolyki György a Védett Társadalom Alapítványnak adott interjújában.

Share
Bővebben...

A Sátánista Templom ’vallási jellegű kivételt’ követel az ’abortusz rituálé’ számára a bíróságon, ha a Roe-ügyet megsemmisítik

alt

 (LifeSiteNews) - A Sátánista Templom (TST) bejelentette, hogy tervezi megkerülni a Roe kontra Wade ítélet várható megsemmisítését egy ’vallási jellegű kivétel’ révén, hogy tagjaik továbbra is minden lehetséges helyen elvégezhessék „vallásos abortusz rituáléjukat” az Egyesült Államokban.

A TST bejelentette, hogy ha a Roe-ügyet hatályon kívül helyezik, azokban az államokban, melyek „tiltják az abortuszt, de kivételt tesznek a vérfertőzés és a nemi erőszak eseteire”, „valószínűleg pereskedniük kell” a vallási jellegű kivételért, amit szerintük a Fulton kontra Philadelphia város ügy alapján engedélyezni kellene. A 2021-es ügy lehetővé tette egy nevelőszülői hálózatot működtető ügynökség számára, hogy megtagadják a gyermekek átadását azonos nemű „házas”pároknak, mivel ez összhangban van a vallás szabad gyakorlásának alkotmányos garanciájával.

Share
Bővebben...

Ronald Reagan a pápánál

alt

Share

Amikor hazavág az élet, de te az életet véded

alt

Amikor Allyson Felix amerikai olimpiai sportoló várandós lett első gyermekével, szponzora, a Nike 70 %-os fizetéscsökkentést hajtott végre, mert úgy gondolták, hogy a szülés után elveszíti sportolói képességeit.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.