Életvédelem

"Ha nem egy emberi élet van az anyaméhben, akkor miért kell megölni?"

alt

LOS ANGELES - Lila Rose, a Live Action nevű országos életvédő csoport  (USA) alapítója és elnöke nemrégiben Dr. Phil talkshow-jában országos közönség előtt beszélt a meg nem született gyermekek védelmében, nemi erőszak és magzati rendellenességek esetén.

A műsorvezető azon kijelentésére, miszerint a tudományos közösség megosztott abban a kérdésben, hogy az élet a fogantatáskor kezdődik-e, Rose egy erős egysoros megjegyzéssel kontrázott.

Share
Bővebben...

Hogyan beszéljünk gyerekeinknek az abortuszról, mielőtt a halálpártiak teszik meg ezt

alt

(Campaign Life Coalition) - Az életpárti szülőknek szorgalmasan kell tanítaniuk gyermekeiknek az igazságot az abortuszról az abortuszpárti mozgalom által terjesztett félretájékoztatás áradata közepette. Ha már fiatal korban megtanítod gyermekednek az abortusz valóságát, az elősegíti az emberi élet iránti szeretet és gondoskodás kialakulását.

A Today's Parent nemrég jelentetett meg egy cikket Hogyan beszéljünk gyermekeinkkel az abortuszról címmel, amelyet az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság által a Roe-ügy megdöntéséről kiszivárgott dokumentum körüli izgalom váltott ki. A cikk az abortuszpártiak szemszögéből mutatja be, hogyan kell eligazodni az abortusz iránt érdeklődő gyermekekkel folytatott beszélgetésekben.

Share
Bővebben...

Az abortuszpártiak által az életpárti mozgalomról terjesztett 5 mítosz megcáfolása (1)

alt

(LifeSiteNews) - A Jane's Army - egy csoport, melynek célja az abortuszpárti politikusok megválasztása Illinois államban - által készített dokumentum címlapján ez áll: „A 10 legrosszabb dolog az abortuszellenes mozgalomról”. Felhívták a figyelmemet, hogy az American Life League-et [Amerika Élet Liga] külön megemlítik, így természetesen el kellett olvasnom, hogy lássam, mit mond ez a csoport.

Amit találtam, az egy félrevezető állításokkal, félinformációkkal és bizarr érvekkel teli dokumentum volt, melyeknek alig van értelme.

Share
Bővebben...

Milyen válaszokat adhatunk egy abortuszpárti embertársunkkal folytatott vitában?

alt 

Érv:

Az életpártiak mindenki másra rá akarják erőltetni a maguk erkölcsét. Nem toleránsak. Mindenkinek joga van a maga erkölcsi meggyőződéseihez!

Cáfolat:

Ez butaság. Mindannyian úgy hisszük, hogy az erkölcs ráerőltethető másokra, és ezt minden nap meg is tesszük. Kritikus erkölcsi kérdésekben – mint például a nemi erőszak, a gyermekbántalmazás, a gyilkosság vagy a lopás – soha nem az egyes emberek személyes erkölcsi kódexére támaszkodunk, hogy azok irányítsák tetteinket a lehető legjobban. Hanem kijelentjük a világnak, hogy a nemi erőszak és a gyilkosság visszataszító, erkölcstelen és törvénytelen – téged pedig börtönbe zárunk, ha arra vetemedsz, hogy megerőszakolj vagy meggyilkolj valakit. Ezt jelenti az “erkölcs másokra kényszerítése”, és mi ezt tesszük minden egyes nap, amikor ráerőltetjük a társadalom minden egyes tagjára. Tehát ne tegyünk úgy, mintha nem hinnénk az erkölcs előírásában – mindegyikünk hisz benne.

Share
Bővebben...

Az abortusztilalom a fekete csecsemőket menti meg leginkább, ha a fekete életek számítanak

alt

A mainstream média népszerű narratívájával ellentétben az országszerte életbe lépő életpárti törvények az afroamerikai családoknak kedveznek, és fekete életeket mentenek meg.

Az afroamerikai nőknél statisztikailag aránytalanul magas az abortusz aránya más faji csoportokhoz képest, ami azt jelenti, hogy az abortusztilalom sok-sok meg nem született fekete baba életét fogja megmenteni az elkövetkező években.

Share
Bővebben...

Ezt mondta egy ördögűző Isten hatalmáról a Roe utáni világban

alt

Msgr. John Esseff szívhez szóló üzenetet nyújt: Válaszoljunk úgy, hogy valóban Krisztus testévé válunk.

Annyi év után lehetetlennek tűnt, de a múlt héten megtörtént: a Roe kontra Wade ítéletet hatályon kívül helyezték. A Legfelsőbb Bíróság döntése a Dobbs kontra Jackson ügyről megdöbbentő nap az USA történetében, véget vetve az országosan legalizált abortusz közel 50 éves fennállásának.

Share
Bővebben...

Az abortusz elleni küzdelemnek a gyermekmentes kultúra ellen kell összpontosítania

alt

Az abortusz egyik fő oka az, hogy egyre több felnőtt - férfi és nő - vágyik a gyermekmentességre.

A marxista szemlélet mindent a gazdasági prizmán keresztül szemlél. Minden arról szól, hogy az egyik osztály a hatalom és a pénz segítségével kizsákmányolja a többieket. Sajnos a legtöbb ember, még a konzervatívok is, átveszik ezt a torz társadalmi-gazdasági szemléletet, és ezt teszik a vita középpontjába. A konzervatív családpolitika sem kivétel.

Share
Bővebben...

Nem lehet a törvényt az élet szentsége fölé helyezni!

alt

Frivaldszky Edit és Veres András a Mandinernek

Várható volt, hogy újra kibontakoznak az abortusszal kapcsolatos viták, sőt, a mainál még élesebbek is lesznek – mondja Veres András püspök, aki azonban hisz az ember eredendően jó voltában, ezért bizakodó. Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója hozzáteszi: nem tehetünk különbséget „kívánt” és „nem kívánt” gyermek között, mondván, az egyik ember, a másik nem az. Páros nagyinterjúnk!

Share
Bővebben...

Az ENSZ Közgyűlése az abortusz emberi joggá nyilvánítására készül

alt

NEW YORK, augusztus 19. (C-Fam) Az Európai Unió és a Biden-kormány arra próbálja kényszeríteni a az ENSZ Közgyűlést, hogy fogadjanak el egy olyan határozatot, amely az abortuszt emberi jognak tekinti.

A küldöttek a közgyűlési határozatról szóló tárgyalások utolsó fázisában vannak, amely a „biztonságos abortuszhoz való hozzáférést” olyan politikának nyilvánítja, amelyet a kormányoknak követniük kell „minden nő emberi jogainak, valamint szexuális és reproduktív egészségének előmozdítása és védelme érdekében.”

Share
Bővebben...

Váradi Méri

Váradi Méri

Úgy hívták volna, hogy Váradi Méri

De nem hagyták tovább mint pár napig élni

Az anyaméh csapda, halálra ítéli

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.